Prediksi kanggo 2023 | Timeline mangsa ngarep

Waca 422 prediksi kanggo 2023, taun sing bakal ndeleng jagad iki owah kanthi cara gedhe lan cilik; iki kalebu gangguan ing saindhenging budaya, teknologi, ilmu pengetahuan, kesehatan lan sektor bisnis. Iku masa depan sampeyan, temokake apa sing sampeyan lakoni.

Quantumrun Foresight disiapake dhaftar iki; A intelijen tren perusahaan konsultan sing nggunakake wawasan strategis kanggo mbantu perusahaan berkembang saka mangsa ngarep tren ing foresight. Iki mung salah siji saka akeh masa depan sing bisa dialami masyarakat.

Prakiraan cepet kanggo 2023

  • Kapasitas polysilicon global meh tikel kaping pindho ing pungkasan taun iki dadi 536 GW dibandhingake karo 295 GW ing 2022 Kemungkinan: 70 persen1
  • Negara-negara setuju karo perjanjian internasional sing mrentah perusahaan paling gedhe, kalebu teknologi gedhe, mbayar pajak perusahaan luwih akeh ing luar negeri lan bagean sing luwih cilik ing negara asal. Kemungkinan: 60 persen1
  • 65% saka populasi global bakal duwe data pribadhi sing dilindhungi dening peraturan privasi. Kemungkinan: 80 persen1
  • Anggota kampanye Race to Zero sing didhukung dening Perserikatan Bangsa-Bangsa dibutuhake kanggo mbatesi pangembangan, pendanaan, lan fasilitasi aset bahan bakar fosil anyar, kalebu nglarang proyek batubara ing mangsa ngarep. Kemungkinan: 55 persen1
  • Uni Eropa ngetrapake Standar Pelaporan Keberlanjutan Eropa (ESRSs) kanggo perusahaan umum sing duwe kepentingan umum kanthi luwih saka 500 karyawan. Kemungkinan: 70 persen1
  • Badan Antariksa Eropa ngluncurake Misi Hera, sistem asteroid binar sing dirancang kanggo ndeteksi asteroid sing ngancam sawetara minggu sadurunge nyedhaki Bumi. Kemungkinan: 60 persen1
  • Misi OSIRIS-REx, sing diluncurake ing 2016 kanggo ngunjungi asteroid Bennu, ngasilake sampel 2.1 ons awak watu bali menyang Bumi. Kemungkinan: 60 persen1
  • Pasar gabungan kanggo PC lan tablet nolak 2.6 persen sadurunge bali menyang wutah ing 2024. Kemungkinan: 80 persen1
  • NASA lan Axiom Space ngluncurake misi astronot pribadi kapindho menyang Stasiun Luar Angkasa Internasional ing roket SpaceX. Kemungkinan: 80 persen1
  • Badan Eksplorasi Dirgantara Jepang ngluncurake satelit kayu pisanan ing donya. Kemungkinan: 60 persen1
  • Pandemi COVID-19 resmi dadi endemik ing tingkat moderat ing saindenging jagad. China bakal terus ngalami efek sing luwih ekstrem amarga kekurangan kekebalan populasi. Kemungkinan: 70 persen1
  • General Motors adol 20 model mobil listrik kabeh, nggabungake kendaraan listrik baterei lan sel bahan bakar. Kemungkinan: 70 persen1
  • Pasar gas global tetep nyenyet amarga ekspor gas pipa Rusia mudhun, tetep rega energi tetep dhuwur, sanajan permintaan gas mudhun ing Eropa amarga langkah-langkah hemat energi sing agresif. Kemungkinan: 80 persen1
  • Pabrik prosesor Intel miwiti pambangunan rong pabrik prosesor ing Jerman, regane kira-kira USD $17 milyar lan digambarake bakal ngirim chip komputer nggunakake teknologi transistor paling canggih. Kemungkinan: 70 persen1
  • Program SOLARIS Badan Antariksa Eropa, dirancang kanggo nyinaoni kelayakan mbangun Tenaga Surya Berbasis Angkasa, ditindakake. Kemungkinan: 70 persen1
  • Pangembang baterei Swedia, Northvolt, ngrampungake pambangunan pabrik baterei lithium-ion paling gedhe ing Eropa ing Skellefte√• taun iki. Kemungkinan: 90 Persen1
  • Ing taun iki, Spanyol saiki nduweni area paling dhuwur saka kebon anggur organik sing disertifikasi, 160,000 hektar, angka telu saka negara kasebut ing 2013. Kemungkinan: 100 Persen1
  • Kutha "cerdas" pisanan ing Eropa, Elysium City, dibukak ing Spanyol taun iki. Proy√®k sustainable iki dibangun saka ngeruk lan powered by solar energi, antarane fitur liyane. Kemungkinan: 90 Persen1
  • Bank of Mexico (Banxico) ngetokake tagihan $ 2,000 peso taun iki. Kemungkinan: 60%1
  • Meksiko mandheg ngimpor bensin ing taun iki sawise nambah kapasitas domestik kanggo nyaring minyak mentah. Kemungkinan: 90%1
  • Ngowahi gen kanggo gawe anyar kabeh masalah awak kanggo versi enom dadi bisa 1
  • 10 persen kaca tingal maca bakal disambungake menyang internet. 1
  • Nilai layanan pinjaman konsumen peer-to-peer tekan nilai $ 100.4bn ing taun iki sacara global, mundhak 40 persen dibandhingake 2017. Kemungkinan: 80%1
  • China rampung mbangun mega-laser (pulsa laser 100-petawatt) sing kuat banget, bisa nyuwek spasi; sing, iku teori bisa nggawe prakara metu saka energi. Kemungkinan: 70%1
  • Malaysia kanthi lengkap nggunakake Sistem Saringan Penumpang Lanjut sing bisa nliti pengunjung manca sadurunge mlebu ing negara kasebut kanthi mriksa silang data kanthi cathetan saka Departemen Imigrasi, Polisi Diraja Malaysia (PDRM), lan Organisasi Polisi Kriminal Internasional (Interpol). Kemungkinan: 75%1
  • Munich entuk lawang layar platform ing sistem U-Bahn. Kemungkinan: 75%1
  • India terus tuku senjata saka Rusia, nggawe rumit hubungan pertahanan karo AS ing 2018. Kemungkinan: 60%1
  • Komando cyber NATO saiki wis dioperasikake kanthi lengkap, digunakake kanggo nyegah peretas komputer saka saindenging EU. (Kemungkinan 90%)1
  • PBB pungkasane ngirim rencana iklim kanggo nyuda emisi sing disebabake dening industri pengiriman global. 1
  • 90 persen populasi global bakal duwe superkomputer ing kanthong. 1
  • "Super sewer" anyar ing London bakal rampung. 1
  • Australia lan Selandia Baru ngrampungake pangembangan SBAS taun iki, yaiku teknologi satelit sing bakal nemtokake lokasi ing Bumi nganti 10 sentimeter, mbukak luwih saka $7.5 milyar keuntungan kanggo industri ing loro negara kasebut. Kemungkinan: 90%1
  • 80 persen wong ing bumi bakal duwe kehadiran digital online. 1
  • Pamrentah pisanan ngganti sensus kanthi teknologi data gedhe. 1
  • Perisai lindhu akustik sing dikembangake kanggo nglindhungi kutha saka lindhu wiwit digunakake dhisik. 1
  • Ngowahi gen kanggo gawe anyar kabeh masalah awak kanggo versi enom dadi bisa. 1
  • Pamrentah pisanan ngganti sensus kanthi teknologi data gedhe 1
  • 10% kaca tingal maca bakal disambungake menyang internet. 1
  • 80% wong ing bumi bakal duwe kehadiran digital online. 1
  • 90% saka populasi global bakal duwe superkomputer ing kanthong. 1
  • Perisai lindhu akustik sing dikembangake kanggo nglindhungi kutha saka lindhu wiwit digunakake dhisik 1
Prakiraan Cepet
  • Negara-negara setuju karo perjanjian internasional sing mrentah perusahaan paling gedhe, kalebu teknologi gedhe, mbayar pajak perusahaan luwih akeh ing luar negeri lan bagean sing luwih cilik ing negara asale. 1
  • 65% saka populasi global bakal duwe data pribadhi sing dilindhungi dening peraturan privasi. 1
  • Anggota kampanye Race to Zero sing didhukung dening Perserikatan Bangsa-Bangsa dibutuhake kanggo mbatesi pangembangan, pendanaan, lan fasilitasi aset bahan bakar fosil anyar, kalebu nglarang proyek batubara ing mangsa ngarep. 1
  • Uni Eropa ngleksanakake Standar Pelaporan Keberlanjutan Eropa (ESRSs) kanggo perusahaan-perusahaan sing duwe kepentingan umum kanthi luwih saka 500 karyawan. 1
  • Badan Antariksa Eropa ngluncurake Misi Hera, sistem asteroid binar sing dirancang kanggo ndeteksi asteroid sing ngancam sawetara minggu sadurunge nyedhaki Bumi. 1
  • Misi OSIRIS-REx, sing diluncurake ing 2016 kanggo ngunjungi asteroid Bennu, ngasilake sampel 2.1 ons awak watu bali menyang Bumi. 1
  • Pasar gabungan kanggo PC lan tablet nolak 2.6 persen sadurunge tuwuh maneh ing taun 2024. 1
  • NASA lan Axiom Space ngluncurake misi astronot pribadi kapindho menyang Stasiun Luar Angkasa Internasional ing roket SpaceX. 1
  • Badan Eksplorasi Dirgantara Jepang ngluncurake satelit kayu pisanan ing donya. 1
  • Pandemi COVID-19 wis rampung. 1
  • General Motors adol 20 model mobil listrik kabeh, nggabungake kendaraan listrik baterei lan sel bahan bakar. 1
  • Pasar gas global tetep nyenyet amarga ekspor gas pipa Rusia mudhun, tetep rega energi tetep dhuwur, sanajan permintaan gas mudhun ing Eropa amarga langkah-langkah hemat energi sing agresif. 1
  • Kapasitas polysilicon global meh tikel kaping pindho ing pungkasan taun iki dadi 536 GW dibandhingake karo 295 GW ing taun 2022. 1
  • PBB pungkasane ngirim rencana iklim kanggo nyuda emisi sing disebabake dening industri pengiriman global. 1
  • Pamrentah pisanan ngganti sensus kanthi teknologi data gedhe 1
  • 10% kaca tingal maca bakal disambungake menyang internet. 1
  • 80% wong ing bumi bakal duwe kehadiran digital online. 1
  • 90% saka populasi global bakal duwe superkomputer ing kanthong. 1
  • Perisai lindhu akustik sing dikembangake kanggo nglindhungi kutha saka lindhu wiwit digunakake dhisik 1
  • Ngowahi gen kanggo gawe anyar kabeh masalah awak kanggo versi enom dadi bisa 1
  • Biaya panel surya, saben watt, padha karo 1 dolar AS 1
  • Populasi donya diprediksi tekan 7,991,396,000 jiwa 1
  • Penjualan kendaraan listrik ing saindenging jagad tekan 8,546,667 1
  • Lalu lintas web seluler global sing diprediksi padha karo 66 exabyte 1
  • Lalu lintas Internet global mundhak nganti 302 exabyte 1

Temokake tren saka taun ngarep liyane nggunakake tombol timeline ing ngisor iki