Privasi digital: Apa sing bisa ditindakake kanggo njamin privasi wong online?

KREDIT GAMBAR:
Kredit gambar
iStock

Privasi digital: Apa sing bisa ditindakake kanggo njamin privasi wong online?

Privasi digital: Apa sing bisa ditindakake kanggo njamin privasi wong online?

Teks subjudul
Privasi digital wis dadi masalah sing penting amarga meh kabeh piranti seluler, layanan, utawa aplikasi nglacak data pribadi pangguna.
    • Babagan Author:
    • Jeneng panganggit
      Quantumrun Foresight
    • Maret 15, 2022

    Kirim teks

    Bisa diarani manawa privasi minangka korban saka jaman digital. Ana layanan, piranti, utawa fitur liyane sing mbantu perusahaan teknologi kaya Google lan Apple nglacak aktivitas pangguna, kayata apa sing ditelusuri online lan panggonan sing dikunjungi. Sawetara piranti elektronik luwih intrusive tinimbang liyane, lan wong bisa uga nyedhiyakake asisten digital kanthi rincian sing luwih sensitif tinimbang sing dingerteni.

    Konteks privasi digital

    Perusahaan teknologi ngerti akeh babagan pelanggan. Amarga pelanggaran data sing diumumake kanthi apik ing taun 2010-an, masarakat dadi tambah ngerti babagan kabutuhan keamanan data lan kontrol babagan informasi sing digawe lan dituduhake kanthi online. Kajaba iku, pamrentah alon-alon dadi luwih proaktif babagan nggawe aturan kontrol lan privasi sing luwih gedhe kanggo data warga. 

    Peraturan Perlindhungan Data Umum (GDPR) Uni Eropa wis ngetrapake proteksi privasi ing ngarep kanggo bisnis lan pembuat kebijakan. Hukum kasebut mbutuhake perusahaan teknologi kanggo nglindhungi data pribadhi para pelanggan. Sembarang ora tundhuk bisa ngrugekake perusahaan denda gedhe. 

    Kajaba iku, California uga wis ngetrapake peraturan kanggo nglindhungi hak privasi data wargane. Undhang-undhang Privasi Konsumen California (CCPA) meksa bisnis menehi informasi tambahan marang konsumen, kayata cara data sensitif dikumpulake, disimpen, lan digunakake, kanggo menehi transparansi lan kontrol luwih akeh babagan informasi pribadi. China uga wis nggawe sawetara peraturan privasi data sajrone 2021 crackdown kanggo raksasa teknologi domestik.

    Dampak gangguan

    Implementasi lan tundhuk karo peraturan privasi data wis dadi kabutuhan kanggo perusahaan teknologi. Contone, Mark McCreary, pengacara keamanan data lan privasi ing perusahaan Philadelphia, Fox Rothschild, nyatakake yen negara AS sing ngetrapake peraturan privasi dhewe nggawe sawetara tantangan kepatuhan kanggo perusahaan teknologi ing operasi saka negara menyang negara. Dadi, kanggo njaga data lan kapercayan pangguna, perusahaan teknologi kudu njaga transparansi kanthi mbukak informasi apa sing diklumpukake, kanggo tujuan apa, lan liya-liyane. 

    Kajaba iku, peraturan privasi data ing saindenging jagad bakal nyengkuyung wong supaya luwih sinau babagan hak digital. Sajrone wektu, luwih akeh wong bakal duwe kontrol sing luwih apik babagan data pribadhi, kepiye digunakake, kenapa, lan sapa.  

    Implikasi saka privasi digital

    Implikasi hukum privasi digital sing luwih jembar bisa uga: 

    • Tambah tanggung jawab pemerintah kanggo nglindhungi wargane.
    • Ngurangi kedadeyan, ukuran, lan dampak saka kedadeyan peretasan data ilegal ing jangka panjang.
    • Watesi sawetara bisnis saka ngakses data pribadhi pangguna kanggo tujuan komersial. 
    • Mbantu njamin wong marang penipuan lan apus online. 

    Pitakonan kanggo komentar

    • Apa sing bakal dadi pengaruh undang-undang perlindungan data ing perusahaan teknologi gedhe?
    • Kepiye carane undang-undang perlindungan data bakal mengaruhi cara bisnis nggunakake data kanggo tujuan komersial?