Gen Z ing papan kerja: Potensi transformasi ing perusahaan

KREDIT GAMBAR:
Kredit gambar
iStock

Gen Z ing papan kerja: Potensi transformasi ing perusahaan

Gen Z ing papan kerja: Potensi transformasi ing perusahaan

Teks subjudul
Perusahaan bisa uga kudu ngganti pangerten babagan budaya papan kerja lan kabutuhan karyawan lan nandur modal ing owah-owahan budaya kanggo narik karyawan Gen Z.
    • Babagan Author:
    • Jeneng panganggit
      Quantumrun Foresight
    • Oktober 21, 2022

    Kirim teks

    Nalika luwih akeh Gen Zer mlebu tenaga kerja, pimpinan industri kudu netepake operasi, tugas kerja, lan keuntungan sing ditawakake kanggo rekrut lan nahan karyawan sing luwih enom. 

    Gen Z ing konteks papan kerja

    Gen Zs, klompok populasi sing lair ing antarane 1997 nganti 2012, terus-terusan mlebu pasar kerja, nyengkuyung bisnis kanggo ngganti struktur kerja lan budaya perusahaan. Umume anggota saka generasi iki ngupaya kerja sing didorong kanthi tujuan ing ngendi dheweke rumangsa kuwat lan bisa nggawe prabédan sing positif, ngarahake prioritas kerja kanggo perusahaan sing setya marang owah-owahan lingkungan lan sosial. Kajaba iku, Gen Z aktif nyengkuyung kanggo njaga keseimbangan ing urip pribadi lan profesional.

    Karyawan Gen Z ora nganggep kerja minangka kewajiban profesional nanging minangka kesempatan kanggo tuwuh pribadi lan profesional. Ing taun 2021, Unilever netepake program Masa Depan Kerja, sing ngupayakake nandur modal ing model ketenagakerjaan anyar lan program kepegawaian sing nambah katrampilan. Ing taun 2022, perusahaan wis njaga tingkat tenaga kerja sing dhuwur kanggo para pekerja lan terus-terusan njelajah cara anyar kanggo ndhukung dheweke. Macem-macem kesempatan sing diselidiki Unilever kalebu kemitraan karo perusahaan liyane, kayata Walmart, kanggo ngenali jalur karir kanthi kompensasi sing padha. Unilever nyetel dhewe kanggo sukses jangka panjang kanthi nandur modal ing para pekerja lan tetep setya marang tujuane.

    Dampak gangguan

    Karyawan sing luwih enom iki nggoleki papan kerja sing nawakake pengaturan kerja sing fleksibel, akuntabilitas lingkungan, kesempatan kemajuan karir, lan keragaman karyawan. Kajaba iku, Gen Z yaiku:

    • Generasi pertama digital asli asli, nggawe dheweke dadi karyawan sing paling mahir ing kantor. 
    • Generasi kreatif lan mikir, nggawa alat utawa solusi anyar sing akeh banget kanggo bisnis. 
    • Mbukak kanggo AI lan otomatisasi ing tenaga kerja; padha gelem sinau lan nggabungake macem-macem alat. 
    • Adamant babagan kabutuhan keragaman, kesetaraan, lan inisiatif inklusi ing papan kerja, menehi penekanan sing dhuwur ing papan kerja sing inklusif.

    Nggabungake karyawan Gen Z menyang papan kerja nduweni kaluwihan sing signifikan. Kajaba iku, perusahaan bisa menehi kesempatan kanggo aktivisme karyawan, kayata wektu mbayar kanggo sukarelawan kanggo panyebab lingkungan, sumbangan sing cocog karo badan amal sing ramah lingkungan, lan ngetrapake lingkungan kerja sing fleksibel.

    Implikasi kanggo Gen Z ing papan kerja

    Implikasi Gen Z sing luwih akeh ing papan kerja bisa uga kalebu: 

    • Modifikasi budaya kerja tradisional. Contone, ngganti minggu kerja limang dina dadi minggu kerja patang dina lan prioritas dina preian wajib minangka kesejahteraan mental.
    • Sumber daya kesehatan mental lan paket keuntungan kalebu konseling dadi aspek penting saka paket kompensasi total.
    • Perusahaan sing duwe tenaga kerja sing luwih pinter digital kanthi mayoritas buruh Gen Z, saéngga ngidini integrasi teknologi intelijen buatan sing luwih gampang.
    • Perusahaan sing dipeksa ngembangake lingkungan kerja sing luwih bisa ditampa amarga buruh Gen Z luwih seneng kolaborasi utawa gabung karo serikat pekerja.

     
    Pitakonan kanggo komentar

    • Kepiye carane perusahaan bisa narik kawigaten para pekerja Gen Z?
    • Kepiye organisasi bisa nggawe lingkungan kerja sing luwih inklusif kanggo macem-macem generasi?

    Referensi wawasan

    Link populer lan institusional ing ngisor iki dirujuk kanggo wawasan iki: