Kutha cerdas lan Internet of Things: Nyambungake lingkungan kutha kanthi digital

KREDIT GAMBAR:
Kredit gambar
iStock

Kutha cerdas lan Internet of Things: Nyambungake lingkungan kutha kanthi digital

Kutha cerdas lan Internet of Things: Nyambungake lingkungan kutha kanthi digital

Teks subjudul
Nggabungake sensor lan piranti sing nggunakake sistem komputasi awan menyang layanan lan infrastruktur kotamadya wis mbukak kemungkinan tanpa wates, wiwit saka kontrol listrik lan lampu lalu lintas wektu nyata nganti wektu tanggap darurat sing luwih apik.
    • Babagan Author:
    • Jeneng panganggit
      Quantumrun Foresight
    • Juli 13, 2022

    Kirim teks

    Wiwit taun 1950, jumlah wong sing manggon ing kutha saya tambah luwih saka enem tikel, saka 751 yuta dadi luwih saka 4 milyar ing 2018. Kutha-kutha samesthine bakal nambah 2.5 milyar pedunung antarane 2020 lan 2050, sing ndadekake tantangan administratif kanggo pamrentah kutha.

    Kota cerdas lan konteks Internet of Things

    Nalika luwih akeh wong migrasi menyang kutha, departemen perencanaan kutha kotamadya saya tambah akeh tekanan kanggo nyedhiyakake layanan umum sing berkualitas lan bisa dipercaya. Akibaté, akeh kutha sing nimbang investasi kutha cerdas ing jaringan pelacakan lan manajemen digital sing dimodernisasi kanggo mbantu ngatur sumber daya lan layanan. Antarane teknologi sing mbisakake jaringan kasebut yaiku piranti sing disambungake menyang Internet of Things (IoT). 

    IoT minangka kumpulan piranti komputasi, mesin mekanik lan digital, obyek, kewan utawa wong sing dilengkapi pengenal unik lan kemampuan kanggo nransfer data liwat jaringan terpadu tanpa mbutuhake interaksi manungsa menyang komputer utawa manungsa menyang manungsa. Ing konteks kutha, piranti IoT kayata meter sing disambung, lampu jalan, lan sensor digunakake kanggo ngumpulake lan nganalisa data, sing banjur digunakake kanggo nambah administrasi sarana umum, layanan, lan infrastruktur. 

    Ing taun 2021, Eropa minangka cikal bakal pangembangan kutha sing inovatif ing saindenging jagad. Uni Eropa wis proaktif nyengkuyung negara-negara anggotane kanggo nggawe kutha cerdas, kanthi Komisi Eropa nyisihake $395 yuta USD ing September 2021 kanggo nindakake. Contone, kendaraan transportasi umum ing Paris tambah akeh disambungake menyang sistem digital kutha kanggo ningkatake arus lalu lintas, kanthi upgrade sing padha uga nyebar menyang pasar kendaraan pribadi ing wilayah kasebut. 

    Dampak gangguan

    Amarga luwih akeh kotamadya nggunakake teknologi IoT, aplikasi novel diciptakake sing bisa nambah metrik kualitas urip kutha. Contone, sensor kualitas udara IoT ing pirang-pirang kutha China digunakake kanggo nglacak metrik kualitas udara lokal lan menehi tandha marang warga kutha liwat tandha push smartphone nalika tingkat polutan dadi dhuwur banget. Liwat layanan iki, masarakat bisa ngindhari paparan lingkungan sing beracun lan nyuda risiko penyakit pernapasan lan infeksi. 

    Kangge, jaringan listrik cerdas bisa ngidini panyedhiya listrik kutha ngoptimalake panyedhiya lan pasokan listrik kanggo warga lan bisnis, nyuda biaya operasi lan ningkatake efisiensi operasional. Panggunaan daya sing luwih apik bisa nyuda emisi gas omah kaca kutha saka fasilitas listrik basis bahan bakar fosil. Kajaba iku, sawetara kutha nyedhiyakake unit panyimpenan energi omah lan panel surya kanggo warga sing ana gandhengane karo kothak cerdas. Baterei iki nyuda stres jaringan sajrone jam sibuk kanthi ngidini para pemilik omah nyimpen energi sajrone jam sibuk. Warga uga bisa adol tenaga surya sing berlebihan maneh menyang kothak, supaya bisa ngasilake penghasilan pasif lan njaga stabilitas finansial. 

    Implikasi kutha sing nggunakake sistem IoT kutha cerdas

    Implikasi luwih akeh babagan administrasi kutha sing nggunakake teknologi IoT bisa uga kalebu:

    • Ngurangi risiko kacilakan lalu lintas liwat aplikasi kendharaan sing disambungake lan sistem lampu lalu lintas sing cerdas.
    • Ngoptimalake rute transportasi umum kanggo nyuda wektu ngenteni lan nambah layanan kanggo luwih akeh wong kutha. Optimisasi sing padha kanggo pengumpulan sampah liwat solusi manajemen sampah sing cerdas.
    • Ngurangi emisi karbon dioksida nganti 15 persen liwat ngurangi produksi listrik adhedhasar bahan bakar fosil lan optimalisasi panggunaan listrik.
    • Ngapikake akses digital menyang layanan pemerintah lokal lan suda wektu nanggepi kanggo macem-macem layanan umum.
    • Aktivitas privasi ngarahake tumindak hukum lan pengawasan marang kotamadya kanggo mesthekake yen data umum ora disalahake.

    Pitakonan kanggo komentar

    • Apa sampeyan bakal ngidini pamrentah kutha duwe akses menyang data perjalanan yen data perjalanan iki digunakake minangka bagean saka upaya optimalisasi lalu lintas?
    • Apa sampeyan yakin model IoT kutha sing cerdas bisa ditingkatake menyang tingkat sing umume kutha lan kutha bisa entuk macem-macem keuntungan? 
    • Apa risiko privasi sing ana gandhengane karo kutha sing nggunakake teknologi IoT?