Pembalikan umur sintetis: Apa ilmu bisa nggawe kita enom maneh?

KREDIT GAMBAR:
Kredit gambar
iStock

Pembalikan umur sintetis: Apa ilmu bisa nggawe kita enom maneh?

Pembalikan umur sintetis: Apa ilmu bisa nggawe kita enom maneh?

Teks subjudul
Ilmuwan nganakake pirang-pirang panaliten kanggo mbalikke tuwa manungsa, lan lagi siji langkah nyedhaki sukses.
    • Babagan Author:
    • Jeneng panganggit
      Quantumrun Foresight
    • September 30, 2022

    Kirim teks

    Nalika populasi tuwa terus saya tambah, para ilmuwan kanthi aktif golek cara kanggo nyuda tuwa kanggo manungsa ngluwihi perawatan kulit anti-tuwa lan riset sel stem. Sawetara panaliten wis ngasilake asil sing menarik sing bisa nggawe pembalikan umur sintetik luwih gampang digayuh.

    Konteks pembalikan umur sintetis

    Pasinaon klinis nemokake yen indikator penuaan manungsa kalebu penyakit metabolik, mundhut otot, neurodegenerasi, kerut kulit, rambut rontog, lan tambah risiko penyakit sing ana gandhengane karo umur kaya diabetes tipe 2, kanker, lan penyakit Alzheimer. Kanthi fokus ing macem-macem biomarker sing nyebabake tuwa, para ilmuwan ngarep-arep bisa nemokake cara kanggo alon-alon utawa mbalikke kerusakan (pembalikan umur sintetik).

    Ing 2018, peneliti saka Sekolah Kedokteran Harvard nemokake yen mbalikke penuaan pembuluh getih bisa dadi kunci kanggo mulihake vitalitas enom. Peneliti mbalikke pembuluh getih lan degenerasi otot ing tikus tuwa kanthi nggabungake prekursor sintetik (senyawa sing bisa reaksi kimia) ing rong molekul alami. Panaliten kasebut nemtokake mekanisme seluler dhasar ing mburi penuaan pembuluh darah lan efeke ing kesehatan otot. Temuan kasebut nuduhake yen terapi kanggo manungsa bisa uga kanggo ngatasi spektrum penyakit sing muncul saka penuaan pembuluh darah. Nalika akeh pangobatan sing njanjeni ing tikus ora duwe efek sing padha ing manungsa, asil eksperimen kasebut cukup ngyakinake kanggo nuntun tim riset kanggo sinau ing manungsa.

    Dampak gangguan

    Ing Maret 2022, ilmuwan saka Salk Institute ing California lan San Diego Altos Institute kasil rejuvenated jaringan ing tikus setengah tuwa nggunakake wangun terapi gen, mundhakaken prospek perawatan medis sing bisa mbalikke proses tuwa manungsa. Peneliti nggambar riset sadurunge pamenang Nobel Profesor Shinya Yamanaka, sing ngandhakake yen kombinasi papat molekul sing dikenal minangka faktor Yamanaka bisa rejuvenate sel tuwa lan ngowahi dadi sel stem sing bisa ngasilake meh kabeh jaringan ing awak. Para panaliti nemokake yen nalika tikus tuwa (padha karo 80 taun ing umur manungsa) diobati sajrone sewulan, ora ana pengaruhe. Nanging, nalika tikus diobati nganti pitung nganti 10 sasi, wiwit umure 12 nganti 15 sasi (kira-kira umur 35 nganti 50 ing manungsa), dheweke meh padha karo kewan sing luwih enom (umpamane, kulit lan ginjel, utamane, nuduhake tandha-tandha rejuvenasi. ).

    Nanging, mbaleni sinau ing manungsa bakal luwih rumit amarga sel manungsa luwih tahan kanggo owah-owahan, bisa uga nggawe proses kurang efisien. Kajaba iku, nggunakake faktor Yamanaka kanggo rejuvenate manungsa umur teka karo risiko sel reprogrammed kanthi ngowahi menyang clumps saka jaringan kanker disebut teratomas. Para ilmuwan ujar manawa riset luwih lanjut dibutuhake kanggo ngembangake obat-obatan anyar sing bisa ngowahi sebagian sel kanthi aman lan efektif sadurunge uji klinis manungsa bisa kedadeyan. Nanging, panemuan kasebut nuduhake manawa ing sawijining dina bisa uga ngembangake terapi sing bisa alon utawa mbalikke proses penuaan, sing bisa nyebabake terapi pencegahan kanggo penyakit sing ana gandhengane karo umur, kayata kanker, balung rapuh, lan Alzheimer.

    Implikasi saka pembalikan umur sintetik

    Implikasi sing luwih akeh saka pembalikan umur sintetik bisa uga kalebu: 

    • Industri kesehatan nyedhiyakake milyaran menyang studi pembalikan umur sintetik kanggo nambah diagnosis lan terapi pencegahan.
    • Manungsa ngalami sawetara prosedur pembalikan umur ngluwihi implan sel induk, sing ndadékaké pasar sing saya akeh kanggo program perawatan pembalikan umur. Kaping pisanan, terapi iki mung bakal terjangkau kanggo wong sugih, nanging mboko sithik dadi luwih terjangkau kanggo masyarakat liyane.
    • Industri perawatan kulit kolaborasi karo peneliti kanggo ngembangake serum lan krim sing didhukung ilmu pengetahuan sing luwih target area masalah.
    • Peraturan pemerintah babagan eksperimen manungsa babagan pembalikan umur sintetik, utamane nggawe lembaga riset tanggung jawab kanggo pangembangan kanker minangka asil saka eksperimen kasebut.
    • Pangarep-arep urip luwih dawa kanggo manungsa umume, amarga terapi pencegahan sing luwih efektif nglawan penyakit umum kaya Alzheimer, serangan jantung, lan diabetes kasedhiya.
    • Pamrentah kanthi populasi sing tuwa kanthi cepet miwiti sinau analisis biaya-manfaat kanggo njelajah apa biaya-efektif kanggo menehi subsidi terapi pembalikan umur kanggo populasi masing-masing kanggo nyuda biaya kesehatan saka populasi senior lan njaga persentase sing luwih gedhe saka populasi iki sing produktif ing tenaga kerja. .

    Pitakonan kanggo komentar

    • Kepiye carane perawatan mbalikke umur sintetik bisa nggawe disparitas sosial lan budaya?
    • Kepiye carane pangembangan iki bisa mengaruhi kesehatan ing taun-taun sing bakal teka?

    Referensi wawasan

    Link populer lan institusional ing ngisor iki dirujuk kanggo wawasan iki:

    Sekolah Kesehatan Harvard Muter maneh Jam