Dhaptar tren

List
List
Dhaptar iki nyakup wawasan tren babagan masa depan wirausaha, wawasan sing dikurasi ing 2022.
36
List
List
Dhaptar iki nyakup wawasan tren babagan inovasi desain mobil mbesuk, wawasan sing dikurasi ing 2022.
50
List
List
Dhaptar iki nyakup wawasan tren babagan masa depan tren Smartphone, wawasan sing dikurasi ing 2022.
44
List
List
Dhaptar iki nyakup wawasan tren babagan masa depan owah-owahan iklim, wawasan sing dikurasi ing 2022.
90
List
List
Nalika teknologi terus maju kanthi kecepatan sing durung tau sadurunge, implikasi etika saka panggunaane saya tambah rumit. Masalah kayata privasi, pengawasan, lan panggunaan data sing tanggung jawab wis dadi pusat kanthi perkembangan teknologi sing cepet, kalebu piranti sing bisa dipakai kanthi cerdas, kecerdasan buatan (AI), lan Internet of Things (IoT). Panggunaan teknologi kanthi etis uga nuwuhake pitakonan masyarakat sing luwih jembar babagan kesetaraan, akses, lan distribusi keuntungan lan cilaka. Akibaté, etika lingkungan teknologi dadi luwih kritis tinimbang sadurunge lan mbutuhake diskusi lan nggawe kebijakan sing terus-terusan. Bagean laporan iki bakal nyorot sawetara tren etika data lan teknologi sing anyar lan terus-terusan sing fokus ing Quantumrun Foresight ing 2023.
29
List
List
Dhaptar iki nyakup wawasan tren babagan masa depan pembuangan sampah, wawasan sing disusun ing taun 2023.
31
List
List
Dhaptar iki nyakup wawasan tren babagan masa depan industri telekomunikasi, wawasan sing dikurasi ing 2023.
50
List
List
Dhaptar iki nyakup wawasan tren babagan masa depan populasi donya, wawasan sing dikurasi ing 2022.
56
List
List
Dhaptar iki nyakup wawasan tren babagan masa depan industri pertambangan, wawasan sing dikurasi ing 2022.
59
List
List
Pandemi COVID-19 nambah jagad bisnis ing saindenging industri, lan model operasional bisa uga ora padha maneh. Umpamane, owah-owahan cepet menyang kerja remot lan perdagangan online wis nyepetake kabutuhan digitalisasi lan otomatisasi, salawas-lawase ngganti cara perusahaan nindakake bisnis. Bagean laporan iki bakal nyakup tren bisnis makro sing difokusake Quantumrun Foresight ing taun 2023, kalebu investasi sing saya tambah ing teknologi kayata komputasi awan, intelijen buatan (AI), lan Internet of Things (IoT) kanggo nyepetake operasi lan nglayani pelanggan kanthi luwih apik. Ing wektu sing padha, 2023 mesthi bakal nahan akeh tantangan, kayata privasi data lan keamanan siber, amarga bisnis nelusuri lanskap sing terus berubah. Ing apa sing diarani Revolusi Industri Keempat, kita bisa ndeleng perusahaan-lan sifat bisnis-berkembang kanthi tingkat sing durung tau sadurunge.
26
List
List
Dhaptar iki nyakup wawasan tren babagan masa depan transportasi umum, wawasan sing dikurasi ing 2022.
27
List
List
Ing taun-taun pungkasan, terapi lan teknik anyar wis berkembang kanggo nyukupi kabutuhan kesehatan mental. Bagean laporan iki bakal nyakup perawatan lan prosedur kesehatan mental sing difokusake dening Quantumrun Foresight ing taun 2023. Contone, nalika terapi wicara lan obat tradisional isih akeh digunakake, pendekatan inovatif liyane, kalebu kemajuan ing psychedelics, realitas virtual, lan intelijen buatan (AI). ), uga muncul. Nggabungake inovasi kasebut karo perawatan kesehatan mental konvensional bisa ningkatake kacepetan lan efektifitas terapi kesehatan mental. Panggunaan kasunyatan virtual, umpamane, ngidini lingkungan sing aman lan dikontrol kanggo terapi pajanan. Ing wektu sing padha, algoritma AI bisa nulungi terapi kanggo ngenali pola lan nyetel rencana perawatan kanggo kabutuhan tartamtu saka individu.
20
List
List
Saka augmentasi manungsa-AI dadi "algoritma franken," bagean laporan iki nliti tren sektor AI/ML sing difokusake dening Quantumrun Foresight ing taun 2023. Kecerdasan buatan lan pembelajaran mesin nguatake perusahaan kanggo nggawe keputusan sing luwih apik lan luwih cepet, nyepetake proses. , lan ngotomatisasi tugas. Ora mung gangguan iki ngowahi pasar kerja, nanging uga mengaruhi masyarakat umume, ngowahi cara wong komunikasi, toko, lan ngakses informasi. Mupangat banget saka teknologi AI / ML jelas, nanging bisa uga menehi tantangan kanggo organisasi lan badan liyane sing pengin ngetrapake, kalebu keprihatinan babagan etika lan privasi.
27
List
List
Nalika pandemik COVID-19 nggegirisi kesehatan global, bisa uga nyepetake kemajuan teknologi lan medis industri ing taun-taun pungkasan. Bagean laporan iki bakal nliti sawetara pangembangan perawatan kesehatan sing ditindakake Quantumrun Foresight ing taun 2023. Contone, kemajuan ing riset genetik lan biologi mikro lan sintetik nyedhiyakake wawasan anyar babagan panyebab penyakit lan strategi kanggo nyegah lan perawatan. Akibaté, fokus perawatan kesehatan ganti saka perawatan gejala reaktif menyang manajemen kesehatan sing proaktif. Kedokteran presisi-sing nggunakake informasi genetik kanggo ngatur perawatan kanggo individu-dadi tambah akeh, kaya teknologi sing bisa digunakake sing modernisasi pemantauan pasien. Tren kasebut siap kanggo ngowahi perawatan kesehatan lan ningkatake asil pasien, nanging ora ana tantangan etika lan praktis.
23
List
List
Donya ndeleng kemajuan kanthi cepet ing teknologi lingkungan sing tujuane nyuda dampak ekologis sing negatif. Teknologi kasebut nyakup akeh lapangan, saka sumber energi sing bisa dianyari lan bangunan hemat energi nganti sistem perawatan banyu lan transportasi ijo. Kajaba iku, bisnis dadi saya proaktif ing investasi kelestarian. Akeh sing ngupayakake upaya kanggo nyuda jejak karbon lan nyuda sampah, kalebu nandur modal ing energi sing bisa dianyari, ngetrapake praktik bisnis sing lestari, lan nggunakake bahan sing ramah lingkungan. Kanthi ngetrapake teknologi ijo, perusahaan ngarep-arep bisa nyuda dampak lingkungan nalika entuk manfaat saka penghematan biaya lan reputasi merek sing luwih apik. Bagean laporan iki bakal nyakup tren teknologi ijo sing fokus ing Quantumrun Foresight ing 2023.
29
List
List
Politik mesthi ora kena pengaruh kemajuan teknologi. Contone, intelijen buatan (AI), misinformasi, lan "palsu jero" nduwe pengaruh banget marang politik global lan cara informasi disebarake lan dirasakake. Munculé teknologi kasebut wis luwih gampang kanggo individu lan organisasi kanggo ngapusi gambar, video, lan audio, nggawe palsu jero sing angel dideteksi. Tren iki nyebabake paningkatan kampanye disinformasi kanggo mengaruhi pendapat umum, ngapusi pemilihan, lan nyebarake divisi, sing pungkasane nyebabake nyuda kepercayaan ing sumber warta tradisional lan rasa bingung lan ora mesthi. Bagean laporan iki bakal njelajah sawetara tren babagan teknologi ing politik sing fokus ing Quantumrun Foresight ing 2023.
22
List
List
Laporan tren taunan Quantumrun Foresight tujuane kanggo mbantu para pamaca individu luwih ngerti tren kasebut sing wis disetel kanggo mbentuk urip sajrone dekade ngarep lan mbantu organisasi nggawe keputusan sing luwih ngerti kanggo nuntun strategi jangka menengah nganti suwe. Ing edisi 2023 iki, tim Quantumrun nyiapake 674 wawasan unik, dipérang dadi 27 sub-laporan (ing ngisor) sing nyakup macem-macem koleksi terobosan teknologi lan owah-owahan sosial. Maca kanthi bebas lan enggo bareng kanthi wiyar!
27
List
List
Dhaptar iki nyakup wawasan tren babagan masa depan eksplorasi mars, wawasan sing dikurasi ing 2022.
51
List
List
Tren transportasi pindhah menyang jaringan lestari lan multimodal kanggo nyuda emisi karbon lan ningkatake kualitas udara. Pergeseran iki kalebu transisi saka moda transportasi tradisional, kayata kendaraan berbahan bakar diesel, menyang pilihan sing luwih ramah lingkungan kaya mobil listrik, angkutan umum, sepedaan, lan mlaku-mlaku. Pamrentah, perusahaan, lan individu tambah akeh nandur modal ing infrastruktur lan teknologi kanggo ndhukung transisi iki, ningkatake asil lingkungan lan ningkatake ekonomi lokal lan nggawe lapangan kerja. Bagean laporan iki bakal nyakup tren transportasi sing dituju Quantumrun Foresight ing 2023.
29
List
List
Dhaptar iki nyakup wawasan tren babagan masa depan inovasi apotek, wawasan sing dikurasi ing 2022.
40