Предвидувања за 2029 година | Иден времеплов

Прочитајте 26 предвидувања за 2029 година, година во која светот ќе се трансформира на големи и мали начини; ова вклучува нарушувања низ нашата култура, технологија, наука, здравство и бизнис сектори. Тоа е вашата иднина, откријте за што сте.

Quantumrun Foresight ја подготви оваа листа; Футуристичка консултантска фирма која користи стратешко предвидување за да им помогне на компаниите да напредуваат од идните трендови.

Брзи прогнози за 2029 година

Брза прогноза
 • Сондата на Европската вселенска агенција пристигнува да го проучува Јупитер и неговите три месечини - Ганимед, Калисто и Европа. 1
 • Роботските секс партнери стануваат секојдневие 1
 • Имплантите ја подобруваат интелигенцијата, меморијата итн 1
 • Создаден е првиот бесмртен глушец 1
 • Крај на брчките за оние кои можат да си го дозволат тоа 1
 • Цената на соларни панели, по вати, е еднаква на 0.6 американски долари 1
 • Глобалните резерви на сребро се целосно ископани и исцрпени 1
 • Се предвидува дека светското население ќе достигне 8,430,712,000 1
 • Светската продажба на електрични возила достигна 12,506,667 1
 • Предвидениот глобален мобилен веб сообраќај е еднаков на 204 егзбајти 1
 • Глобалниот интернет сообраќај се зголемува на 638 егзбајти 1

Технолошки предвидувања за 2029 година

Предвидувањата поврзани со технологијата што треба да имаат влијание во 2029 година вклучуваат:

Прикажи ги сите

Прикажи ги сите

Прогнози за култура за 2029 година

Предвидувањата поврзани со културата што треба да имаат влијание во 2029 година вклучуваат:

Прикажи ги сите

Прикажи ги сите

Научните прогнози за 2029 година

Предвидувањата поврзани со науката кои треба да имаат влијание во 2029 година вклучуваат:

Прикажи ги сите

Откријте ги трендовите од друга идна година користејќи ги копчињата за временска линија подолу

#}