Економија

Криптовалути кои ги заменуваат традиционалните фиат валути; нееднаквост во богатството; економското влијание на автоматизацијата и следната индустриска револуција - оваа страница ги опфаќа трендовите и новостите кои ќе влијаат на економиите во иднината.

категорија
категорија
категорија
категорија
Во тренд предвидувањаНовифилтри
160138
Сигнали
https://www.foxnews.com/politics/ashley-biden-owes-thousands-taxes-lien-documents-show
Сигнали
Фоксњуз
Прочитајте ја оваа статија бесплатно! Плус добијте неограничен пристап до илјадници статии, видеа и повеќе со вашата бесплатна сметка! Ве молиме внесете валидна е-маил адреса. Со внесување на вашата е-пошта, се согласувате со Условите за користење и Политиката за приватност на Fox News, што го вклучува нашето Известување за финансиски поттик....
148734
Сигнали
https://torrentfreak.com/80-pirate-iptv-sellers-face-3-5m-bill-after-failing-to-charge-customers-vat-231202/
Сигнали
TorrentFreak
Дома > Анти-пиратерија >

Милиони луѓе се оддалечија од традиционалните радиодифузери и го прифатија светот на пиратски IPTV, каде содржината е обилна, евтина и главно нелегална. Пиратските добавувачи се способни да ги поткопаат нивните правни колеги од бројни причини, вклучително и отстранување на ...
149384
Сигнали
https://www.3blmedia.com/news/dow-funds-seven-new-business-and-sustainability-projects-drive-social-impact
Сигнали
3блмедија
Дау финансира седум нови деловни и одржливи проекти за поттикнување на социјалното влијаниеИзбраните проекти се дел од програмата на компанијата Business Impact Fund
Од 2016 година, Фондот за влијание има поддржано 58 проекти во 22 земји
МИДЛЕНД, Михаил, 4 декември 2023 година /3BL/ - Дау (NYSE: DOW)...
185123
Сигнали
https://www.newstrail.com/empowering-future-leaders-blockchain-international-launches-innovative-childrens-royalty-program/
Сигнали
Њустраил
Во визионерски потег за испреплетување на технологијата со младинското образование, Blockchain International Corporate Registry Authority гордо го објавува лансирањето на својата револуционерна програма за Детски кралски права. Оваа иницијатива е поставена да го трансформира пејзажот на образовните програми, искористувајќи ја блокчејн технологијата за зајакнување на следната генерација лидери.
108400
Сигнали
https://www.kuppingercole.com/watch/digital-transformation-for-finance-with-biometrics
Сигнали
Купингеркол
Здраво и добредојде на нашиот вебинар денес. Јас сум Џон Толберт, директор на истражување за сајбер безбедност овде во Ко Кол. Денес ми се придружува Паскал ер, кој е јас сум архитект и извршен директор во УБ С. Добредојдовте, Паскал. Нашето Здраво
Сите.
Нашата тема денес ќе биде дигиталната трансформација и финансиските...
245303
Сигнали
https://xtz.news/en/etherlink/openpad-expands-decentralized-funding-ecosystem-by-deploying-on-tezos-layer-2-through-etherlink/
Сигнали
Xtz
OpenPad, добро ценета платформа позната по својот иновативен пристап за управување со проекти и децентрализирано финансирање на екосистемот, прави значителен скок напред. OpenPad неодамна го објави своето распоредување на Etherlink, Smart Rollup компатибилен со Layer 2 EVM, изграден на блокчејнот Tezos....
225841
Сигнали
https://www.prnewswire.com/news-releases/huloop-wins-icba-thinktech-accelerator-mvp-award-bankers-choice-award-302090844.html
Сигнали
Prnewswire
ОБУРН, Калифорнија, 16 март 2024 година /PRNewswire/ -- HuLoop Automation (HuLoop), нов лидер на софтвер за интелигентна автоматизација базирана на вештачка интелигенција, беше препознаен од страна на Independent Community Bankers of America (ICBA) за време на својата изложба на ThinkTECH во ICBA LIVE во Orlando Fla. HuLoop, учесник во ICBA's...
259778
Сигнали
https://bankingjournal.aba.com/2024/05/senate-banking-committee-members-spar-on-junk-fees/
Сигнали
Банкарски весник
Членовите на Комитетот за банкарство на Сенатот денеска насликаа многу различни слики за таканаречените „ѓубре такси“, при што некои демократи на комитетот тврдат дека таксите ги зголемуваат цените додека републиканците тврдеа дека таксите се пригодно жртвено јагне за да се одвлече вниманието од политиките на администрацијата на Бајден кои не успеаја да ја спречат инфлацијата.
104006
Сигнали
https://techcabal.com/2023/09/01/moniepoint-retail-banking/
Сигнали
Techcabal
Moniepoint, една од најголемите деловни банки во Нигерија, сака да го повтори својот успех во агенциското банкарство во банкарството на мало, користејќи ја својата стратегија за дистрибуција.
На 17 август 2023 година, TechCabal ексклузивно објави дека Moniepoint, нигериската финална технологија, се проширила во банкарството на мало. На ...
20905
Сигнали
https://www.seeker.com/how-blockchain-will-eliminate-banks-and-democratize-money-2214709749.html
Сигнали
Пребарувач
Револуционерната дигитална книга нуди сигурен начин за размена на средства без вклучување на централна финансиска власт.
250509
Сигнали
https://phys.org/news/2024-04-pomegranate-power-sustainable-antimicrobial-solutions.html
Сигнали
Физички
Калинките, познати по нивната богата содржина на фенол, се истражени поради нивниот потенцијал како природни антимикробни средства. Истражувањето се фокусира на кората, која содржи висока концентрација на овие корисни соединенија и претставува значителен дел од биомасата на овошјето. Учењето...
58968
Сигнали
https://www.mql5.com/en/blogs/post/752831
Сигнали
Mql5
Како продавач, за нас е предизвик да ги исполниме барањата поставени за производот „Crypto Forex PRO“. Според условите на компанијата MQL5.com. Производот дозволува само поставување на една датотека со индикатор/експерт/корисна работа, додека сложениот метод на анализа бара поддршка од многу ...
103644
Сигнали
https://www.mdpi.com/2071-1050/15/18/13331
Сигнали
Мдпи
1. Вовед Во текот на изминатите неколку години, глобалната битка против сиромаштијата забележа значителен напредок, со милиони извлечени од екстремната сиромаштија преку економски раст, социјални програми и иновативни интервенции. Истовремено, еволуцијата на индексот на финансиска вклученост ја одразува ...
131667
Сигнали
https://www.law.com/americanlawyer/2023/10/31/associate-support-shortages-are-driving-valuable-partner-departures/?slreturn=20230931165250
Сигнали
Право
Донесено до вас од Western Alliance Bank, членка на FDIC. Со оваа претплата ќе добиете неограничен пристап до висококвалитетна, онлајн, премиум содржина на барање од добро почитуван факултет во правната индустрија. Ова е совршено за адвокати лиценцирани во повеќе јурисдикции или за адвокати кои ги исполниле нивните барања за CLE, но треба да пристапат до снаодливи информации за нивните области на пракса.
88182
Сигнали
https://financialit.net/news/digital-banking/gerber-federal-credit-union-partners-mahalo-banking-optimize-digital-banking
Сигнали
Финансиски
Федералната кредитна унија Гербер соработува со Махало банкарство за да ги оптимизира можностите за дигитално банкарство Федералната кредитна унија Гербер („Гербер ФЦУ“ - 225 милиони долари во средства) со седиште во Фремонт, Ми. за кредитните унии,...
159931
Сигнали
https://www.jdsupra.com/legalnews/navigating-sec-cybersecurity-disclosure-3634313/
Сигнали
Dsдсупра
Оваа недела, Одделот за корпоративни финансии на SEC објави интерпретации за усогласеност и обелоденување (C&DI) кои се однесуваат на најновите барања за обелоденување на сајбер безбедноста. C&DI обезбедуваат насоки за тоа кога јавните компании можат да го одложат обелоденувањето на сајбер инциденти во Образец 8-K од причини поврзани со националната безбедност или јавната политика.
253325
Сигнали
https://themerkle.com/blockdag-revolution-forbes-disclosure-propels-it-to-new-heights/
Сигнали
Темеркл
Вил е експерт за пишување вести/содржини и оптимизација со долгогодишно активно искуство. Тој има добра историја на пишување веродостојни статии и трендовски теми кои се движат од написи од вести до конструктивни написи насекаде низ индустријата за криптовалути и блокчејн.
77895
Сигнали
https://behindthechair.com/articles/10-ways-to-recycle-hair-yes-hair/amp/
Сигнали
Зад столчето
Дали знаевте дека над 150 милиони фунти коса завршуваат на депониите и системите за одводнување секоја година? Не се работи само за косата, туку и отпадот од салоните - како што се фолии, крпи и цевки за боја, се огромни придонесувачи за депониите. Европската компанија бара да го промени тоа. . Green Salon Collective им нуди на салоните единствена можност да се ослободат од салонскиот отпад.
213026
Сигнали
https://www.financemagnates.com/fintech/payments/regulatory-impacts-on-payment-innovations-a-global-perspective/
Сигнали
Финансиски магнати
Глобалниот екосистем за плаќања работи во сложена мрежа на регулативи,
секоја земја создава свој уникатен сет на правила за управување со финансиските трансакции.
Бидејќи иновациите за плаќање продолжуваат да ги нарушуваат традиционалните модели, регулаторните
телата се соочуваат со предизвикувачка задача да постигнат рамнотежа помеѓу ...
56557
Сигнали
https://betakit.com/innovation-strategy-cci-ben-bergen/
Сигнали
Бетакит
Претседателот на Советот на канадски иноватори одговара на вашите доставени прашања за политиката за иновации.
Предупредување: слушањето на овој подкаст може да биде опасно за вашето здравје додека играте какви било игри за пиење „политика за иновации“.
Овонеделната епизода на BetaKit Podcast ја продолжува нашата популарна AMA...
121655
Сигнали
https://www.ft.com/content/e818d6aa-9a32-4874-8906-2388058843aa
Сигнали
Ft
За време на вашиот пробен период, ќе имате целосен дигитален пристап до FT.com со сè во нашите стандардни и премиум дигитални пакети. Стандарден дигитален вклучува пристап до многу глобални вести, анализи и експертско мислење. Premium Digital вклучува пристап до нашата врвна деловна колона, Lex, како и 15 курирани билтени кои ги покриваат клучните деловни теми со оригинално, детално известување.
219915
Сигнали
https://fashionunited.com/news/fashion/from-commitment-to-action-focus-on-the-journey-of-an-engaged-brand/2024030758760
Сигнали
Fashionunited
Карин Аугис, основачот на брендот, систематски ги усогласува своите активности со целите за одржлив развој. Својата посветеност и еколошка свест ја црпеше од нејзиното минато искуство како издавач на списанието BtoB, фокусирајќи се на одржливиот развој. Од создавањето на нејзините кожни производи...