Владата

Од владите кои ја модернизираат нивната употреба на технологија до креирање иновативни политики за управување со нашите животи - оваа страница ги покрива трендовите и новостите кои ќе влијаат на иднината на владеењето.

категорија
категорија
категорија
категорија
Во тренд предвидувањаНовифилтри
41543
Увид објави
Увид објави
Како што се повеќе луѓе почнуваат да користат меѓусебно поврзани уреди во нивните домови и работа, кои се ризиците?
41501
Увид објави
Увид објави
Преку TaaS, потрошувачите ќе можат да купат екскурзии, километри или искуства без да одржуваат сопствено возило.
26720
Сигнали
https://www.stratfor.com/analysis/grand-design-chinas-new-trade-routes
Сигнали
Стратфор
Стратегијата зад Иницијативата „Појас и пат“ е да се диверзифицираат транзитните линии, а со тоа да се ублажи ранливоста на Кина од надворешни економски нарушувања и да се заживее забавената кинеска економија. Идеалот на Кина би бил да ги поврзе своите градови во внатрешноста на глобалните пазари со разновидна мрежа на транзитни правци и енергетски цевководи, од кои многу би земале внатрешни патишта и би служеле како алтернативи за д.
25891
Сигнали
https://qz.com/africa/1378556/cheap-batteries-may-allow-africa-to-abandon-the-grid/
Сигнали
кварц
Како изгледа иднината кога е поевтино да го напојувате вашиот дом - а не да се потпирате на електричните мрежни системи.
19915
Сигнали
http://www.grunge.com/57222/futuristic-cities-already-built/
Сигнали
Гранџ
Овие градови даваат слика за тоа што ќе ни подготви нашата иднина.
41641
Увид објави
Увид објави
Бидејќи соларната енергија сè уште е недостапна за огромни сегменти од населението на САД, соларната енергија во заедницата обезбедува решенија за пополнување на празнините на пазарот.
23623
Сигнали
https://www.economist.com/britain/2020/01/28/britain-takes-a-third-way-on-5g-with-huawei
Сигнали
Економист
И покрај протестите на Америка, кинеската фирма ќе добие ограничена улога во изградбата на нови мрежи
23955
Сигнали
https://asia.nikkei.com/Business/Energy/Japan-seeks-stoppage-of-100-inefficient-coal-plants-in-a-decade
Сигнали
Никеи Азија
ТОКИО - Јапонската влада ќе повика на затворање или суспендирање на околу 100 електрани со ниска ефикасност на јаглен во земјата
41431
Увид објави
Увид објави
Застапниците на море тврдат дека повторно го измислуваат општеството, но критичарите мислат дека тие само избегнуваат даноци.
19512
Сигнали
http://www.fastcoexist.com/3038982/visualizing/6-imaginative-redesigns-for-the-worlds-fastest-growing-and-most-unequal-cities
Сигнали
Брз компанијата
Од пловечки населби во Лагос до непрофитни станови во Њујорк, архитектите сонуваат фантастични идеи за тоа како градовите во иднината можат да се борат со зголеменото население.
25724
Сигнали
http://aoarchitect.us/projects/g107-baoan/
Сигнали
Архитект АО
Обнова на автопатот Г30 долг 107 километри во Баоан, Шенжен. Тоа ќе биде органски град со првиот автопат со беспилотни летала во светот.
41664
Увид објави
Увид објави
Нуклеарната енергија сè уште може да придонесе за свет без јаглерод со неколку иницијативи во тек за да се направи побезбеден и да се произведе помалку проблематичен отпад.
22199
Сигнали
https://www.truthdig.com/articles/the-financial-secret-behind-germanys-green-energy-revolution/
Сигнали
Копање на вистината
„Зелениот нов договор“ поддржан од реп. Александрија Окасио-Кортез, Д.-Њујорк, и повеќе од 40 други членови на Претставничкиот дом, беше критикуван дека наметнува премногу жестоко
35556
Сигнали
https://www.utilitydive.com/news/coal-could-be-just-11-of-us-generation-by-2030-moodys/558534/
Сигнали
Нуркање за комунални услуги
Новини и анализи од комуналната индустрија за енергетски професионалци.
25894
Сигнали
http://www.ipsnews.net/2019/09/afdb-s-solar-project-aims-making-africa-renewable-power-house/
Сигнали
IPS
Кога генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш, ја лансираше Меѓународната соларна алијанса минатиот октомври, тој ја поздрави целта да се мобилизираат околу 1 трилион долари за распоредување на околу 1,000 гига.
28034
Сигнали
https://finance.detik.com/infrastruktur/d-4720565/konstruksi-jalur-kereta-kencang-jkt-sby-rampung-2025
Сигнали
Финансии Детик
"Proyek ini akan dimulai pada 2022 karena membutuhkan pembebasan tanah. 2024 bisa beroperasi sampai Cirebon, 2025 bisa sampai Surabaya single line".
25939
Сигнали
https://medium.com/sidewalk-talk/street-life-after-retail-5-scenarios-that-imagine-the-future-c7135f99dc15
Сигнали
Медиум
Оваа објава беше напишана заедно со директорката за планирање и развој Јохана Гринбаум и директорот за дизајн Џеси Шапинс. На почетокот на минатата недела, постариот потпретседател за малопродажба на Apple, Ангела Ахрентс…
36281
Сигнали
https://www.pv-magazine.com/2019/06/07/iberdrola-plans-590-mw-solar-park-in-southern-spain/
Сигнали
списание PV
За да биде пуштена во употреба во 2022 година, џиновската соларна централа ќе биде изградена на површина од 1,300 хектари во општинските области Торециљас де ла Тиеса и Алдеацентенера, во близина на Касерес, во јужниот шпански регион Екстремадура.
18996
Сигнали
http://www.fao.org/docrep/003/x6998e/x6998e03.htm
Сигнали
ФАО
35675
Сигнали
https://www.mrw.co.uk/latest/uk-to-miss-2035-recycling-target-by-a-decade/10041208.article
Сигнали
МРВ
Во извештајот на компанијата за пакување Tipping Point се вели дека имало „хронично недоволно инвестирање“ во системот за управување со отпад во ОК, додека количината на
27673
Сигнали
https://www.washingtonpost.com/technology/2020/07/23/us-plan-quantum-internet/
Сигнали
Вашингтон Пост
Американските официјални лица и научници ја нарекоа изградбата на квантен Интернет една од најважните технолошки граници на 21 век.