технологија

Од роботика и вештачка интелигенција до електроника и дигитална реалност од следната генерација - оваа страница ги покрива трендовите и новостите што ќе ја водат иднината на различни технологии.

категорија
категорија
категорија
категорија
Во тренд предвидувањаНовифилтри
42463
Увид објави
Увид објави
Две капки за очи би можеле да станат нов начин за справување со пресбиопијата да им пружат надеж на оние со далекувидност.
19915
Сигнали
http://www.grunge.com/57222/futuristic-cities-already-built/
Сигнали
Гранџ
Овие градови даваат слика за тоа што ќе ни подготви нашата иднина.
42482
Увид објави
Увид објави
VR клубовите имаат за цел да обезбедат понуда за ноќен живот во виртуелна средина и евентуално да станат достојна алтернатива или замена за ноќните клубови.
41447
Увид објави
Увид објави
Развојот на органоидните студии овозможи речиси повторно да се создадат вистински човечки органи.
42867
Увид објави
Увид објави
Денешното општество оптоварено со информации доведе до зголемен број луѓе кои се заробени во циклус на здравствени проблеми кои сами се дијагностицираат.
41641
Увид објави
Увид објави
Бидејќи соларната енергија сè уште е недостапна за огромни сегменти од населението на САД, соларната енергија во заедницата обезбедува решенија за пополнување на празнините на пазарот.
43328
Увид објави
Увид објави
Производителите на хеликоптери кои сè повеќе ја прифаќаат дигитализацијата може да доведат до поодржлива и поефикасна воздухопловна индустрија.
41812
Увид објави
Увид објави
Науката за крионика, зошто стотици се веќе замрзнати и зошто повеќе од илјада други се пријавуваат да бидат замрзнати при смрт.
42517
Увид објави
Увид објави
Фагите, кои лекуваат болести без закана од отпорност на антибиотици, може еден ден да излечат бактериски болести кај добитокот без да го загрозат здравјето на луѓето.
41464
Увид објави
Увид објави
Движењето Right to Repair сака апсолутна контрола на потрошувачите за тоа како тие сакаат да ги поправат нивните производи.
41543
Увид објави
Увид објави
Како што се повеќе луѓе почнуваат да користат меѓусебно поврзани уреди во нивните домови и работа, кои се ризиците?
41652
Увид објави
Увид објави
Сите се согласуваат дека вештачката интелигенција треба да биде непристрасна, но отстранувањето на предрасудите се покажува како проблематично
41400
Увид објави
Увид објави
Истражувачите признаваат дека нагласената технологија може да им помогне на луѓето да се справат со секојдневниот живот, но тие исто така предупредуваат на нејзините ограничувања и потенцијална злоупотреба.
42487
Увид објави
Увид објави
Човечкото микрочипирање може да влијае на сè, од медицински третмани до онлајн плаќања.
41540
Увид објави
Увид објави
Инвестициите на AgTech ќе им помогнат на земјоделците да ги донесат своите земјоделски практики во 21 век, што ќе доведе до подобро производство и поголем профит.
16298
Сигнали
https://venturebeat.com/2016/08/01/oculus-vrs-jason-rubin-predicts-the-pants-ripping-next-wave-of-vr/
Сигнали
Вложување Beat
Лицето одговорно за следниот бран на софтвер за виртуелна реалност што доаѓа од програмерите на Oculus Rift е збунето од тоа колку брзо работите ќе се променат во текот на следните неколку години.
27863
Сигнали
https://www.inverse.com/article/52581-why-renewables-are-set-to-become-the-fastest-growing-source-of-energy
Сигнали
Инверзна
Управата за енергетски информации гледа добри две години напред.
27864
Сигнали
https://worldview.stratfor.com/article/why-walls-and-sensors-arent-answer-us-mexico-border-dilemma
Сигнали
Стратфор
Сè додека побарувачката на Америка за евтина работна сила и дрога не се намали, нејзината јужна граница ќе остане пропустлива - без оглед на ѕидовите или сензорите што се поставени.
41547
Увид објави
Увид објави
Индустријата за игри прифаќа нов бизнис модел - претплати - за да го подобри целокупното искуство на гејмерите.
24349
Сигнали
https://www.forbes.com/sites/forbesagencycouncil/2020/05/29/13-ways-vr-may-power-future-marketing/#6ec1113e7e4e
Сигнали
Форбс
Како и сите други дигитални медиуми, виртуелната реалност е моќна маркетинг алатка во вистински раце. Иако не знаеме со сигурност како VR ќе ја поттикне иднината на маркетингот, тоа е нешто што секој маркетинг тим треба да вложи време за да го открие.
43373
Увид објави
Увид објави
Индустријата за игри значително инвестира во вештачка интелигенција за да испорача веродостојни и паметни NPC.
27865
Сигнали
https://www.zdnet.com/article/hpe-to-build-supercomputer-for-federal-renewable-energy-research/
Сигнали
ZDnet
Суперкомпјутерот наречен „Eagle“ е дизајниран за единствената лабораторија на американската влада посветена целосно на енергетската ефикасност и обновливите извори на енергија.