Напредувајте се од идните трендови

Quantumrun
Предвидливост
Платформа

ПРЕДИЗВИКОТ

78% од компаниите не ги земаат предвид новите трендови кога планираат стратегии и дизајнираат нови производи. Овие компании се соочуваат со зголемен ризик од нарушување и изгубени приходи поради пропуштените можности на пазарот.

НАШЕ РЕШЕНИЕ

Инвестирајте во платформа за предвидување што му овозможува на вашиот тим нарачува услуги истражување на трендови, автоматизираат анализа на пазарот и генерираат нови бизнис/политички идеи во три чекори:

1. Прелистувајте низ интелигенцијата за трендови во индустријата која е прилагодена произведена и собрана за вашиот тим секој работен ден.

2. Обележете релевантни извештаи за трендови и врски за истражување во сопствени списоци што вие ги подготвувате.

3. Веднаш претворете ги тие списоци во визуелизации дизајнирани да ја автоматизираат сегментацијата на пазарот, да го автоматизираат планирањето на стратегијата и да го размерат генерирањето идеи.

ИЗВЕСТУВАЊЕ И КУРАЦИЈА ЗА ТРЕНД

  • Пристапете до растечката библиотека од 30,000+ извештаи за трендови и сигнали.
  • Сметките на претпријатијата добиваат секојдневно приспособено известување за трендовите.
  • Увезете го внатрешното истражување на трендовите на вашиот тим во платформата бесплатно.*
  • Обележете го истражувањето на трендовите во курирани „Списоци“ за да ги претворите во колаборативни визуелизации „Проект“ наведени подолу.

АВТОМАТСКА СЕГМЕНТАЦИЈА НА ПАЗАРОТ

Оваа проектна страница ја автоматизира пазарната сегментација на вашето истражување за трендови користејќи претходно поставени поставки, како што се: Време на пазарот, Потенцијал за нарушување, усвојување на пазарот, зрелост на технологијата, веројатност за појава и многу повеќе!

ПРЕГЛЕД НА ПАЗАРНИОТ СЕГМЕНТАР

Клучна карактеристика 2: Увезете го вашето истражување за трендовите на платформата во интерфејсот на проектот Market Segmenter и соработувајте со вашиот тим за да го истражите и сегментирате вашето истражување користејќи десетици променливи и претходно поставени. 

ОТКРИЈТЕ ИДЕИ ЗА ПРОИЗВОДИ

Оваа подвижна 3Д мрежа им овозможува на тимовите да идентификуваат скриени врски помеѓу трендовите за да помогнат во создавањето иновативни идеи за производи, услуги, законодавство и деловни модели.

Преглед на Ideation engine

Клучна карактеристика 3: Увезете го вашето истражување за трендовите на платформата во интерфејсот на проектот Ideation Engine и соработувајте со вашиот тим за да ги филтрирате и визуелно изолирате групирањата на трендови што може да ги инспирираат идните деловни понуди.

АВТОМАТСКО ПЛАНИРАЊЕ НА СТРАТЕГИЈАТА

Оптимизирајте ги патоказите за стратегии со среден до долг дострел користејќи збирка графикони од квадрант (SWOT, VUCA и Стратешки планер) за да ги дадете приоритетите кога да се фокусирате, инвестирате или преземете акција за идна можност или предизвик.

ПРЕГЛЕД НА СТРАТЕГИСКИ ПЛАНЕР

Клучна карактеристика 4: Увезете го вашето истражување за трендовите на платформата во интерфејсот на проектот Strategy Planner и соработувајте со вашиот тим за да го истражите и сегментирате истражувањето на трендовите во различни стратешки фокуси.

ГАРАНЦИИ ЗА ВРЕДНОСТ

Чувствувајте се сигурни во инвестицијата на вашата платформа:

  • Истражете ја платформата до два месеци пред да се обврзете на претплата.
  • Добијте неограничени кориснички сметки и демонстрации на платформата за време на пробниот период.
  • Дополнете или делегирајте истражувачки активности специфични за трендовите за да ги намалите трошоците и времето за администратор.
  • Секојдневно добивајте приспособено истражување, ослободувајќи време на работникот за задачи/проекти со поголема вредност.
  • Намалете го ризикот од надворешно нарушување и изгубените приходи поради пропуштените можности на пазарот.

Овие обврски се поддржани од Quantumrun Foresight's

30-дневна гаранција за враќање на парите.

Прилагодена интелигенција за трендови.
Автоматско планирање на стратегија.
Скалабилна идеја за производ.
Бела етикета EnterprisePlus услуги.

Сите интегрирани во внатрешноста на

Платформа Quantumrun Foresight

Споделете ја платформата PDF со колегите

Преземете краток PDF преглед на придобивките на платформата, како и информации за цените и плановите што ќе ги споделите со релевантните колеги и засегнати страни.

Припаѓате на непрофитна или пост-средна институција?

Постапувајќи според нашите принципи за корпоративна општествена одговорност (ООП), Quantumrun Foresight се обврза да донира претплати на платформата на непрофитни организации, независни истражувачи за предвидување и пост-средни образовни институции. Контактирајте не за да дознаете повеќе.