австралиски предвидувања за 2038 година

Прочитајте 1 предвидувања за Австралија во 2038 година, година кога оваа земја ќе доживее значителни промени во нејзината политика, економија, технологија, култура и животна средина. Тоа е вашата иднина, откријте за што сте.

Quantumrun Foresight ја подготви оваа листа; Футуристичка консултантска фирма која користи стратешко предвидување за да им помогне на компаниите да напредуваат од идните трендови.

Предвидувања за меѓународни односи за Австралија во 2038 година

Предвидувањата за меѓународните односи кои ќе влијаат на Австралија во 2038 година вклучуваат:

Политички предвидувања за Австралија во 2038 година

Предвидувањата поврзани со политиката кои ќе влијаат на Австралија во 2038 година вклучуваат:

Владини предвидувања за Австралија во 2038 година

Владините предвидувања за влијание врз Австралија во 2038 година вклучуваат:

Економски предвидувања за Австралија во 2038 година

Предвидувањата поврзани со економијата кои ќе влијаат на Австралија во 2038 година вклучуваат:

Технолошки предвидувања за Австралија во 2038 година

Технолошките предвидувања за влијание врз Австралија во 2038 година вклучуваат:

Предвидувања на културата за Австралија во 2038 година

Предвидувањата поврзани со културата кои ќе влијаат на Австралија во 2038 година вклучуваат:

Одбранбени предвидувања за 2038 година

Предвидувањата поврзани со одбраната за влијание врз Австралија во 2038 година вклучуваат:

Инфраструктурни предвидувања за Австралија во 2038 година

Предвидувањата поврзани со инфраструктурата кои ќе влијаат на Австралија во 2038 година вклучуваат:

  • Производителите на јаглен во Нов Јужен Велс се пензионирани. Веројатност: 65 проценти1

Предвидувања за животната средина за Австралија во 2038 година

Предвидувањата поврзани со животната средина за влијание врз Австралија во 2038 година вклучуваат:

Научни предвидувања за Австралија во 2038 година

Предвидувањата поврзани со науката кои ќе влијаат на Австралија во 2038 година вклучуваат:

Здравствени предвидувања за Австралија во 2038 година

Предвидувањата поврзани со здравјето кои ќе влијаат на Австралија во 2038 година вклучуваат:

Повеќе предвидувања од 2038 година

Прочитајте ги врвните глобални предвидувања од 2038 година - Кликни тука

Следното закажано ажурирање за оваа страница со ресурси

7 јануари 2022 година. Последно ажурирано на 7 јануари 2020 година.

Предлози?

Предложете корекција за подобрување на содржината на оваа страница.

исто така, бакшиш ни за која било идна тема или тренд што би сакале да ја покриеме.