Германски предвидувања за 2039 година

Прочитајте 1 предвидувања за Германија во 2039 година, година кога оваа земја ќе доживее значителни промени во нејзината политика, економија, технологија, култура и животна средина. Тоа е вашата иднина, откријте за што сте.

Quantumrun Foresight ја подготви оваа листа; Футуристичка консултантска фирма која користи стратешко предвидување за да им помогне на компаниите да напредуваат од идните трендови.

Предвидувања за меѓународни односи за Германија во 2039 година

Прогнозите за меѓународни односи кои ќе влијаат на Германија во 2039 година вклучуваат:

Политички предвидувања за Германија во 2039 година

Предвидувањата поврзани со политиката кои ќе влијаат на Германија во 2039 година вклучуваат:

Владини предвидувања за Германија во 2039 година

Владините предвидувања за влијание врз Германија во 2039 година вклучуваат:

Економски предвидувања за Германија во 2039 година

Предвидувањата поврзани со економијата кои ќе влијаат на Германија во 2039 година вклучуваат:

Технолошки предвидувања за Германија во 2039 година

Технолошките предвидувања за влијание врз Германија во 2039 година вклучуваат:

Предвидувања на културата за Германија во 2039 година

Предвидувањата поврзани со културата кои ќе влијаат на Германија во 2039 година вклучуваат:

  • Бројот на луѓе постари од 67 години расте на најмалку 21 милион, од 15.9 милиони во 2018 година. Веројатност: 60 проценти1

Одбранбени предвидувања за 2039 година

Предвидувањата поврзани со одбраната за влијание врз Германија во 2039 година вклучуваат:

Инфраструктурни предвидувања за Германија во 2039 година

Предвидувањата поврзани со инфраструктурата кои ќе влијаат на Германија во 2039 година вклучуваат:

Предвидувања за животната средина за Германија во 2039 година

Предвидувањата поврзани со животната средина за влијание врз Германија во 2039 година вклучуваат:

Научни предвидувања за Германија во 2039 година

Предвидувањата поврзани со науката за влијание врз Германија во 2039 година вклучуваат:

Здравствени предвидувања за Германија во 2039 година

Предвидувањата поврзани со здравјето кои ќе влијаат на Германија во 2039 година вклучуваат:

Повеќе предвидувања од 2039 година

Прочитајте ги врвните глобални предвидувања од 2039 година - Кликни тука

Следното закажано ажурирање за оваа страница со ресурси

7 јануари 2022 година. Последно ажурирано на 7 јануари 2020 година.

Предлози?

Предложете корекција за подобрување на содржината на оваа страница.

исто така, бакшиш ни за која било идна тема или тренд што би сакале да ја покриеме.