предвидувања на Филипините за 2024 година

Прочитајте 16 предвидувања за Филипините во 2024 година, година кога оваа земја ќе доживее значителна промена во нејзината политика, економија, технологија, култура и животна средина. Тоа е вашата иднина, откријте за што сте.

Quantumrun Foresight ја подготви оваа листа; А тренд интелигенција консултантска фирма која користи стратешка предвидливост да им помогне на компаниите да напредуваат од иднината трендови во предвидливоста. Ова е само една од многуте можни иднини што може да ги доживее општеството.

Предвидувања за меѓународни односи за Филипините во 2024 година

Прогнозите за меѓународни односи кои ќе влијаат на Филипините во 2024 година вклучуваат:

Политички предвидувања за Филипините во 2024 година

Предвидувањата поврзани со политиката кои ќе влијаат на Филипините во 2024 година вклучуваат:

Владини предвидувања за Филипините во 2024 година

Владините предвидувања за влијание врз Филипините во 2024 година вклучуваат:

 • Владата троши 38.75 милијарди PHP за напорите за дигитализација на јавните услуги. Веројатност: 60 проценти.1

Економски предвидувања за Филипините во 2024 година

Предвидувањата поврзани со економијата кои ќе влијаат на Филипините во 2024 година вклучуваат:

 • Филипините станаа најбрзорастечката економија во Асоцијацијата на нации од Југоисточна Азија (АСЕАН) и покрај очекуваното забавување. Веројатност: 60 проценти.1
 • Државниот долг на Филипините ќе достигне 15.8 трилиони PHP до крајот на годината. Веројатност: 70 проценти.1
 • Филипините оваа година пречекуваат повеќе корејски туристи од кога било кога завршува петгодишната програма за туристичка соработка меѓу двете земји. Веројатност 60%1
 • Земјоделскиот сектор годинава цвета по спроведувањето на законот за тарифирање на оризот пред пет години. Веројатност 60%1

Технолошки предвидувања за Филипините во 2024 година

Технолошките предвидувања за влијание врз Филипините во 2024 година вклучуваат:

Предвидувања на културата за Филипините во 2024 година

Предвидувањата поврзани со културата за влијание врз Филипините во 2024 година вклучуваат:

Одбранбени предвидувања за 2024 година

Предвидувањата поврзани со одбраната за влијание врз Филипините во 2024 година вклучуваат:

 • Сенатот го одобри договорот за воен пристап меѓу Филипини и Јапонија, сличен на Договорот за силите за посета со САД. Веројатност: 70 проценти.1
 • Одбранбениот сектор добива средства од 283 милијарди PHP, особено за одбраната на Западно Филипинско Море. Веројатност: 70 проценти.1
 • Владата почнува да набавува четири подморници. Веројатност: 65 проценти1
 • Војската треба да го операционализира софтверот за препознавање лица низ целата земја оваа година како дел од тековната владина кампања против тероризмот. Веројатност 70%1

Инфраструктурни предвидувања за Филипините во 2024 година

Предвидувањата поврзани со инфраструктурата кои ќе влијаат на Филипините во 2024 година вклучуваат:

 • Заеднички проект за ЛНГ вреден 2 милијарди американски долари меѓу Токио Гас и корпорацијата „Прва генерација“ на Филипините ќе биде завршен оваа година. Веројатност 60%1
 • Снабдувањето со гас од полето Малампаја истекува додека градежните екипи брзаат да го завршат првиот терминал за увоз на течен природен гас (ЛНГ) на Филипините. Веројатност 50%1
 • Манила се подготвува за отворање на првите три станици од својата врвна линија на метрото по едногодишно одложување на почетната временска линија. Веројатност 70%1
 • Браната на милијардерот Енрике Разон во провинцијата Ризал ќе биде подложена на дополнителна изградба оваа година за да обезбеди уште повеќе вода за Манила. Веројатност 60%1
 • Започнува работата на првото метро во преполната Манила.линк
 • Ажурирањето 2-Филипините скратува три групи на компании за проектот за терминал за LNG.линк
 • Проектот за ЛНГ на Филипините вреден 2 милијарди долари привлекува интерес од гасот во Токио и уште три други.линк

Предвидувања за животната средина за Филипините во 2024 година

Предвидувањата поврзани со животната средина за влијанието на Филипините во 2024 година вклучуваат:

Научни предвидувања за Филипините во 2024 година

Предвидувањата поврзани со науката за влијание врз Филипините во 2024 година вклучуваат:

Здравствени предвидувања за Филипините во 2024 година

Предвидувањата поврзани со здравјето кои ќе влијаат на Филипините во 2024 година вклучуваат:

Повеќе предвидувања од 2024 година

Прочитајте ги врвните глобални предвидувања од 2024 година - Кликни тука

Следното закажано ажурирање за оваа страница со ресурси

7 јануари 2022 година. Последно ажурирано на 7 јануари 2020 година.

Предлози?

Предложете корекција за подобрување на содржината на оваа страница.

исто така, бакшиш ни за која било идна тема или тренд што би сакале да ја покриеме.