Предвидувања на САД за 2038 година

Прочитајте 2 предвидувања за Соединетите Држави во 2038 година, година кога оваа земја ќе доживее значителни промени во нејзината политика, економија, технологија, култура и животна средина. Тоа е твоја иднина, откриј за што сакаш.

Quantumrun Foresight ја подготви оваа листа; Футуристичка консултантска фирма која користи стратешко предвидување за да им помогне на компаниите да напредуваат од идните трендови.

Прогнози за меѓународни односи за САД во 2038 година

Прогнозите за меѓународни односи кои ќе влијаат на Соединетите држави во 2038 година вклучуваат:

Политички предвидувања за САД во 2038 година

Предвидувањата поврзани со политиката кои ќе влијаат на Соединетите држави во 2038 година вклучуваат:

Владини предвидувања за Соединетите држави во 2038 година

Владините предвидувања за влијание врз Соединетите држави во 2038 година вклучуваат:

Економски предвидувања за САД во 2038 година

Предвидувањата поврзани со економијата за влијание врз Соединетите држави во 2038 година вклучуваат:

  • Повеќе колеџи се затворени поради намалувањето на младото население во Америка. Веројатност: 70 проценти1

Технолошки предвидувања за САД во 2038 година

Технолошките предвидувања за влијание врз Соединетите држави во 2038 година вклучуваат:

Предвидувања на културата за Соединетите држави во 2038 година

Предвидувањата поврзани со културата за влијание врз Соединетите држави во 2038 година вклучуваат:

Одбранбени предвидувања за 2038 година

Предвидувањата поврзани со одбраната за влијание врз Соединетите држави во 2038 година вклучуваат:

Инфраструктурни предвидувања за САД во 2038 година

Предвидувањата поврзани со инфраструктурата за влијание врз Соединетите држави во 2038 година вклучуваат:

Предвидувања за животната средина за САД во 2038 година

Предвидувањата поврзани со животната средина за влијание врз Соединетите држави во 2038 година вклучуваат:

Научни предвидувања за САД во 2038 година

Предвидувањата поврзани со науката за влијание врз Соединетите држави во 2038 година вклучуваат:

Здравствени предвидувања за Соединетите држави во 2038 година

Предвидувањата поврзани со здравјето кои ќе влијаат на Соединетите држави во 2038 година вклучуваат:

Повеќе предвидувања од 2038 година

Прочитајте ги врвните глобални предвидувања од 2038 година - Кликни тука

Следното закажано ажурирање за оваа страница со ресурси

7 јануари 2022 година. Последно ажурирано на 7 јануари 2020 година.

Предлози?

Предложете корекција за подобрување на содржината на оваа страница.

исто така, бакшиш ни за која било идна тема или тренд што би сакале да ја покриеме.