Предвидувања за 2037 година | Иден времеплов

Прочитајте 17 предвидувања за 2037 година, година во која светот ќе се трансформира на големи и мали начини; ова вклучува нарушувања низ нашата култура, технологија, наука, здравство и бизнис сектори. Тоа е вашата иднина, откријте за што сте.

Quantumrun Foresight ја подготви оваа листа; А тренд интелигенција консултантска фирма која користи стратешка предвидливост да им помогне на компаниите да напредуваат од иднината трендови во предвидливоста. Ова е само една од многуте можни иднини што може да ги доживее општеството.

Брзи прогнози за 2037 година

Брза прогноза
  • Напојувањето и телефонските линии се демонтирани низ развиените земји поради безжичните комуникации и технологиите за пренос на енергија. 1
  • Усовршено поставувањето на умот/свеста (стил на матрица) 1
  • Глобалните резерви на цинк се целосно ископани и исцрпени 1
  • Се предвидува дека светското население ќе достигне 8,968,662,000 1
  • Светската продажба на електрични возила достигна 17,786,667 1
  • Предвидениот глобален мобилен веб сообраќај е еднаков на 500 егзбајти 1
  • Глобалниот интернет сообраќај се зголемува на 1,310 егзбајти 1

Прогнози за култура за 2037 година

Предвидувањата поврзани со културата што треба да имаат влијание во 2037 година вклучуваат:

Прикажи ги сите

  •  
Прикажи ги сите

Научните прогнози за 2037 година

Предвидувањата поврзани со науката кои треба да имаат влијание во 2037 година вклучуваат:

Прикажи ги сите

Откријте ги трендовите од друга идна година користејќи ги копчињата за временска линија подолу