Предвидувања за 2038 година | Иден времеплов

Прочитајте 12 предвидувања за 2038 година, година во која светот ќе се трансформира на големи и мали начини; ова вклучува нарушувања низ нашата култура, технологија, наука, здравство и бизнис сектори. Тоа е вашата иднина, откријте за што сте.

Quantumrun Foresight ја подготви оваа листа; Футуристичка консултантска фирма која користи стратешко предвидување за да им помогне на компаниите да напредуваат од идните трендови. Ова е само една од многуте можни иднини што може да ги доживее општеството.

Брзи прогнози за 2038 година

Брза прогноза
  • НАСА испраќа автономна подморница да ги истражува океаните на Титан. 1
  • Секвенционираа геномите на сите откриени видови рептили 1
  • Глувоста, во која било фаза, се лекува 1
  • Се предвидува дека светското население ќе достигне 9,032,348,000 1
  • Светската продажба на електрични возила достигна 18,446,667 1
  • Предвидениот глобален мобилен веб сообраќај е еднаков на 546 егзбајти 1
  • Глобалниот интернет сообраќај се зголемува на 1,412 егзбајти 1

Прогнози за култура за 2038 година

Предвидувањата поврзани со културата што треба да имаат влијание во 2038 година вклучуваат:

Прикажи ги сите

Прикажи ги сите

Научните прогнози за 2038 година

Прикажи ги сите

Откријте ги трендовите од друга идна година користејќи ги копчињата за временска линија подолу