Предвидувања за 2043 година | Иден времеплов

Прочитајте 7 предвидувања за 2043 година, година во која светот ќе се трансформира на големи и мали начини; ова вклучува нарушувања низ нашата култура, технологија, наука, здравство и бизнис сектори. Тоа е вашата иднина, откријте за што сте.

Quantumrun Foresight ја подготви оваа листа; А тренд интелигенција консултантска фирма која користи стратешка предвидливост да им помогне на компаниите да напредуваат од иднината трендови во предвидливоста. Ова е само една од многуте можни иднини што може да ги доживее општеството.

Брзи прогнози за 2043 година

  • Можна мисија со екипаж од НАСА до месечината на Јупитер, Калисто. 1
  • Телепортација на првото парче физичка пошта. 1
  • Секвенционираа геномите на сите откриени растенија. 1
  • Секвенционираа геномите на сите откриени растенија 1
Брза прогноза
  • Телепортација на првото парче физичка пошта. 1
  • Секвенционираа геномите на сите откриени растенија 1
  • Се предвидува дека светското население ќе достигне 9,338,072,000 1
  • Светската продажба на електрични возила достигна 21,746,667 1

Прогнози за култура за 2043 година

Предвидувањата поврзани со културата што треба да имаат влијание во 2043 година вклучуваат:

Прикажи ги сите

Прикажи ги сите

Откријте ги трендовите од друга идна година користејќи ги копчињата за временска линија подолу