Иднината на вештачката интелигенција

Текст за поднаслови (САМО користете го копчето „Залепи од Word“ за безбедно копирање и залепување текст од документ на Word)

Како идните вештачки интелигенции (ВИ) ќе ја преобличат нашата економија и нашето општество? Дали ќе живееме во иднина каде што коегзистираме со роботи со вештачка интелигенција (ала Војна на ѕвездите) или наместо тоа ќе ги прогонуваме и поробуваме суштествата со вештачка интелигенција (Бладеруннер)? Дознајте инсајдерски тајни за иднината на вештачката интелигенција.

Слика кредит:

Flickr од Digiart2001 | jason.kuffer