Parashikimet për vitin 2023 | Afati kohor i ardhshëm

Lexoni 422 parashikime për vitin 2023, një vit që do të shohë botën të transformohet në mënyra të mëdha dhe të vogla; kjo përfshin ndërprerje në të gjithë sektorët tanë të kulturës, teknologjisë, shkencës, shëndetësisë dhe biznesit. Është e ardhmja juaj, zbuloni se për çfarë jeni.

Parashikimi Kuantumrun përgatiti këtë listë; A inteligjenca e trendit firma konsulente që përdor parashikimi strategjik për të ndihmuar kompanitë të lulëzojnë nga e ardhmja tendencat e largpamësisë. Kjo është vetëm një nga shumë të ardhme të mundshme që shoqëria mund të përjetojë.

Parashikime të shpejta për vitin 2023

Parashikimi i shpejtë
 • Vendet bien dakord për një traktat ndërkombëtar që detyron kompanitë më të mëdha, duke përfshirë teknologjinë e madhe, të paguajnë më shumë tatime të korporatave jashtë vendit dhe një pjesë më të vogël në vendet e tyre. 1
 • 65% e popullsisë globale do t'i ketë të dhënat e saj personale të mbrojtura nga rregulloret e privatësisë. 1
 • Anëtarëve të fushatës Race to Zero të mbështetur nga Kombet e Bashkuara u kërkohet të kufizojnë zhvillimin, financimin dhe lehtësimin e aseteve të reja të karburanteve fosile, duke përfshirë ndalimin e projekteve të ardhshme të qymyrit. 1
 • Bashkimi Evropian zbaton Standardet Evropiane të Raportimit të Qëndrueshmërisë (ESRS) për kompanitë e mëdha me interes publik me më shumë se 500 punonjës. 1
 • Agjencia Evropiane e Hapësirës lëshon misionin Hera, një sistem asteroid binar i krijuar për të zbuluar asteroidët kërcënues disa javë përpara se të afrohen pranë Tokës. 1
 • Misioni OSIRIS-REx, i cili u nis në vitin 2016 për të vizituar asteroidin Bennu, kthen përsëri në Tokë një mostër prej 2.1 ons të trupit shkëmbor. 1
 • Tregu i kombinuar për PC dhe tableta bie 2.6 përqind përpara se të kthehet në rritje në 2024. 1
 • NASA dhe Axiom Space nisin misionin e dytë privat të astronautëve në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor me raketa SpaceX. 1
 • Agjencia japoneze e eksplorimit të hapësirës ajrore lëshon satelitin e parë prej druri në botë. 1
 • Pandemia e COVID-19 merr fund. 1
 • General Motors shet 20 modele makinash tërësisht elektrike, duke kombinuar automjete bateri-elektrike dhe karburant-qeliza elektrike. 1
 • Tregjet globale të gazit mbeten të shtrënguara ndërsa eksportet e gazit rus të tubacioneve ulen, duke mbajtur çmimet e energjisë të larta, pavarësisht nga kërkesa për gaz në rënie në Evropë për shkak të masave agresive të kursimit të energjisë. 1
 • Kapacitetet globale të polisilikonit pothuajse dyfishohen deri në fund të këtij viti në 536 GW krahasuar me 295 GW në 2022. 1
 • OKB më në fund jep planin klimatik për të reduktuar emetimet e shkaktuara nga industria globale e transportit. 1
 • Qeveria e parë që zëvendësoi regjistrimin e saj me teknologji të të dhënave të mëdha 1
 • 10% e syzeve të leximit do të jenë të lidhura me internetin. 1
 • 80% e njerëzve në tokë do të kenë një prani dixhitale në internet. 1
 • 90% e popullsisë globale do të kenë një superkompjuter në xhepin e tyre. 1
 • Mburoja akustike kundër tërmeteve, e zhvilluar për të mbrojtur qytetet nga tërmetet, fillon të përdoret fillimisht 1
 • Modifikimi i gjeneve për të rinovuar të gjitha çështjet e trupit në versionet rinore bëhet i mundur 1
 • Kostoja e paneleve diellore, për vat, është e barabartë me 1 dollarë amerikanë 1
 • Popullsia e botës parashikohet të arrijë në 7,991,396,000 1
 • Shitjet botërore të automjeteve elektrike arrijnë në 8,546,667 1
 • Trafiku i parashikuar global në ueb celular është i barabartë me 66 ekzabajt 1
 • Trafiku global i internetit rritet në 302 ekzabajt 1

Parashikimet e vendit për vitin 2023

Lexoni parashikimet për vitin 2023 specifike për një sërë vendesh, duke përfshirë:

Shiko te gjitha

Zbuloni tendencat e një viti tjetër të ardhshëm duke përdorur butonat e vijës kohore më poshtë