Parashikimet për vitin 2025 | Afati kohor i ardhshëm

Lexoni 595 parashikime për vitin 2025, një vit që do të shohë botën të transformohet në mënyra të mëdha dhe të vogla; kjo përfshin ndërprerje në të gjithë sektorët tanë të kulturës, teknologjisë, shkencës, shëndetësisë dhe biznesit. Është e ardhmja juaj, zbuloni se për çfarë jeni.

Parashikimi Kuantumrun përgatiti këtë listë; A inteligjenca e trendit firma konsulente që përdor parashikimi strategjik për të ndihmuar kompanitë të lulëzojnë nga e ardhmja tendencat e largpamësisë. Kjo është vetëm një nga shumë të ardhme të mundshme që shoqëria mund të përjetojë.

Parashikime të shpejta për vitin 2025

Parashikimi i shpejtë
 • Bashkimi Evropian zbaton Direktivën e Raportimit të Qëndrueshmërisë së Korporatave (CSRD) për kompanitë e mëdha me më shumë se 250 punonjës. 1
 • Anija kozmike “Artemis” e NASA-s ulet në Hënë. 1
 • Hoteli hapësinor i Orbital Assembly Corporation "Pioneer" fillon të rrotullohet rreth Tokës. 1
 • Sonda për Eksplorimin e Hënave Martian e Agjencisë Japoneze të Hapësirës Ajrore hyn në orbitën e Marsit përpara se të shkojë në hënën e saj Phobos për të mbledhur grimcat. 1
 • Teleskopi jashtëzakonisht i madh me bazë në Kili (ETL) është kompletuar dhe është në gjendje të mbledhë 13 herë më shumë dritë sesa homologët ekzistues me bazë në Tokë. 1
 • Stacioni hapësinor i habitatit të hapësirës së thellë të Administratës Kombëtare të Aeronautikës dhe Hapësirës, ​​Gateway, është nisur, duke lejuar më shumë astronautë të kryejnë kërkime veçanërisht për eksplorimin e Marsit. 1
 • Teknologjitë e reja si robotika, inteligjenca artificiale dhe realitetet e shtuara dhe virtuale përfaqësojnë mbi 25 për qind të shpenzimeve globale të Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit. 1
 • Rritja në shpenzimet tradicionale të teknologjisë nxitet nga vetëm katër platforma: cloud, celular, social dhe të dhëna/analitikë të mëdhenj. 1
 • Tregu i dorës së dytë të industrisë së luksit rritet pothuajse tre herë më shpejt se tregu i dorës së parë çdo vit (13% kundrejt 5%, respektivisht). 1
 • Bashkimi Evropian zbaton grupin e fundit të rregullave më të rrepta globale të kapitalit të bankave. 1
 • 76% e institucioneve financiare globalisht kanë përdorur gjithnjë e më shumë kriptomonedha ose teknologji blockchain që nga viti 2022 si një mbrojtje kundër inflacionit, një formë pagese dhe për huadhënie dhe huamarrje. 1
 • 90% e kompanive kanë parë të ardhura nga shërbimet inteligjente (të fuqizuara nga AI) të rriten që nga viti 2022, me 87% që identifikojnë produktet dhe shërbimet inteligjente si vendimtare për strategjitë e tyre të biznesit, veçanërisht në mesin e industrive prodhuese dhe MedTech. 1
 • Investimet mjedisore, sociale dhe të qeverisjes (ESG) u dyfishuan globalisht, duke përbërë 15% të të gjitha investimeve. 1
 • Startup i aeronautikës Venus Aerospace kryen testin e parë tokësor të avionit të saj hipersonik, Stargazer, i projektuar për të kryer "udhëtim global njëorësh". 1
 • BepiColombo, një anije kozmike e nisur në vitin 2018 nga Agjencia Evropiane e Hapësirës dhe Agjencia Japoneze e Kërkimit të Hapësirës Ajrore, më në fund hyn në orbitën e Mërkurit. 1
 • Mercedes-Benz dhe H2 Green Steel partner për të ndihmuar prodhuesin e automjeteve të kalojë në çelik pa fosile si pjesë e një lëvizjeje drejt prodhimit të automjeteve me zero karbon deri në vitin 2039. 1
 • 30% e auditimeve të korporatave do të kryhen nga inteligjenca artificiale. 1
 • Globalisht, më shumë udhëtime do të bëhen duke përdorur programet e ndarjes së makinave sesa makinat në pronësi private 1
 • Norvegjia ndalon shitjet e reja të makinave me gaz, duke i dhënë përparësi makinave elektrike. 1
 • Microsoft përfundon mbështetjen e Windows 10. 1
 • Barnat me recetë mund të përgatiten në shtëpi 1
 • Pajisjet e leximit të trurit i lejojnë përdoruesit të mësojnë aftësi të reja më shpejt 1
 • Kuzhinat inteligjente që e kthejnë gatimin në një përvojë interaktive hyjnë në treg 1
 • Pajisjet elektronike mund të karikohen duke përdorur Wi-Fi 1
 • Testi i gjakut që zbulon ndonjë virus që keni pasur bëhet i përhapur 1
 • Alergjitë e rënda ushqimore bëhen të trajtueshme 1
 • Pilulat kontraceptive për meshkuj bëhen gjerësisht të disponueshme 1
 • Muri i Gjelbër i Afrikës me pemë rezistente ndaj thatësirës kufizon degradimin e tokës ka përfunduar 1
 • Hepatiti C është zhdukur 1
 • Përdorimi i dronëve në bujqësi është miratuar globalisht 1
 • Ekipet e automatizuara të ndërtimit të destinuara për të zëvendësuar punëtorët njerëzorë fillojnë shtigjet në vende në mbarë botën 1
 • Ushtria amerikane përdor energjinë elektrike për të stimuluar trurin e ushtarëve, për të rritur kohën e reagimit dhe për të përmirësuar hapësirën e vëmendjes 1
 • Graftet e lëkurës të prodhuara nga bio-inxhinieria, përsëriten, lëkura e vërtetë bëhet gjerësisht e disponueshme 1
 • Protezat robotike, të kontrolluara nga mendja, bëhen gjerësisht të disponueshme. 1,2
 • Pajisja e re diagnostikon kancerin e pankreasit më herët dhe më shpejt 1
 • Sëmundja e mëlçisë yndyrore jo-alkoolike (NAFLD) do të bëhet shkaku kryesor i transplanteve të mëlçisë 1
 • Kostoja e paneleve diellore, për vat, është e barabartë me 0.8 dollarë amerikanë 1
 • Rezervat globale të nikelit janë minuar plotësisht dhe janë varfëruar 1
 • "Dubailand" i Dubait është ndërtuar plotësisht 1
 • Abu Dhabi "Masdar City" është ndërtuar plotësisht 1
 • Popullsia e botës parashikohet të arrijë në 8,141,661,000 1
 • Pjesa e shitjeve globale të makinave të marra nga automjetet autonome është e barabartë me 10 për qind 1
 • Shitjet botërore të automjeteve elektrike arrijnë në 9,866,667 1
 • Numri mesatar i pajisjeve të lidhura, për person, është 9.5 1
 • Numri global i pajisjeve të lidhura me internet arrin në 76,760,000,000 1
 • Trafiku i parashikuar global në ueb celular është i barabartë me 104 ekzabajt 1
 • Trafiku global i internetit rritet në 398 ekzabajt 1
 • Rritja më e keqe e parashikuar e temperaturave globale, mbi nivelet para-industriale, është 2 gradë Celsius 1
 • Rritja e parashikuar e temperaturave globale, mbi nivelet para-industriale, është 1.5 gradë Celsius 1
 • Rritja optimiste e parashikuar e temperaturave globale, mbi nivelet para-industriale, është 1.19 gradë Celsius 1

Parashikimet e vendit për vitin 2025

Lexoni parashikimet për vitin 2025 specifike për një sërë vendesh, duke përfshirë:

Shiko te gjitha

Zbuloni tendencat e një viti tjetër të ardhshëm duke përdorur butonat e vijës kohore më poshtë