Parashikimet për vitin 2026 | Afati kohor i ardhshëm

Lexoni 41 parashikime për vitin 2026, një vit që do të shohë botën të transformohet në mënyra të mëdha dhe të vogla; kjo përfshin ndërprerje në të gjithë sektorët tanë të kulturës, teknologjisë, shkencës, shëndetësisë dhe biznesit. Është e ardhmja juaj, zbuloni se për çfarë jeni.

Parashikimi Kuantumrun përgatiti këtë listë; A inteligjenca e trendit firma konsulente që përdor parashikimi strategjik për të ndihmuar kompanitë të lulëzojnë nga e ardhmja tendencat e largpamësisë. Kjo është vetëm një nga shumë të ardhme të mundshme që shoqëria mund të përjetojë.

Parashikime të shpejta për vitin 2026

Parashikimi i shpejtë
 • Bashkimi Evropian zbaton Direktivën e Raportimit të Qëndrueshmërisë së Korporatave (CSRD) për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme (SME), me një opsion për shtyrje deri në vitin 2028. 1
 • Administrata Kombëtare e Aeronautikës dhe Hapësirës lëshon një mjet rrotullues për të studiuar hënën e akullt të Saturnit, Titan. 1
 • Konsumatorët shpenzojnë mbi 937 miliardë dollarë globalisht për ndarjen e udhëtimit. 1
 • 25% e përdoruesve online do të kalojnë të paktën 1 orë në ditë në Metaverse. 1
 • Administrata Kombëtare e Aeronautikës dhe Hapësirës, ​​Agjencia Italiane e Hapësirës, ​​Agjencia Kanadeze e Hapësirës dhe Agjencia Japoneze e Kërkimit të Hapësirës Ajrore nisin së bashku një mision në Mars për të eksploruar depozitat e akullit pranë sipërfaqes. 1
 • 90% e përmbajtjes në internet do të gjenerohet nga inteligjenca artificiale (AI). 1
 • Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA) nis misionin Plato, duke përdorur 26 teleskopë për të kërkuar planetë të banueshëm si Toka. 1
 • Startup Aska bën dërgesat e para të automjeteve të saj të lëvizshmërisë ajrore me katër pasagjerë (p.sh. makina fluturuese), të para-shitura me 789,000 dollarë secila. 1
 • Konsorciumi Hybrit i prodhuesve evropianë të çelikut ndërton një fabrikë në shkallë komerciale në Suedi, duke prodhuar 1.3 milion ton hekur pa fosile çdo vit për prodhimin e çelikut me cilësi të lartë. 1
 • Volvo mass prodhon makina me çelik të gjelbër, prodhuesi i parë i makinave që e bën këtë. 1
 • Tregu global për terapinë e qelizave dhe gjeneve është rritur me një ritëm rritjeje vjetore të përbërë prej 33.6% që nga viti 2021, duke arritur afërsisht 17.4 miliardë dollarë. 1
 • Aseti nën menaxhim i industrisë së fondit global të tregtuar me shkëmbim (ETF) (AUM) dyfishohet që nga viti 2022. 1
 • Madhësia e tregut global të Internetit të Gjërave (IoT) në bujqësi arrin në 18.7 miliardë dollarë, nga 11.9 miliardë dollarë në vitin 2020. 1
 • Realiteti virtual global (VR) në madhësinë e tregut të kujdesit shëndetësor dhe të ardhurat e ndarjes arrijnë në 40.98 miliardë dollarë, nga 2.70 miliardë dollarë në 2020. 1
 • Aktivizohet për herë të parë Reaktori Eksperimental Ndërkombëtar Termonuklear Eksperimental i Bashkimit Evropian (ITER) 1
 • Ekonomia e Kinës do të kalojë SHBA-në për herë të parë 1
 • Autobusi i parë i shpejtë 3D, Land Airbus, është testuar në rrugët kineze 1
 • Google kontribuon në përshpejtimin e internetit, për ta bërë atë 1000 herë më të shpejtë 1
 • Syzet me rreze infra të kuqe afër i ndihmojnë kirurgët të shohin qelizat e kancerit dhe të shohin tumore të vogla deri në 1 mm 1
 • Kostoja e paneleve diellore, për vat, është e barabartë me 0.75 dollarë amerikanë 1
 • Popullsia e botës parashikohet të arrijë në 8,215,348,000 1
 • Shitjet botërore të automjeteve elektrike arrijnë në 10,526,667 1
 • Trafiku i parashikuar global në ueb celular është i barabartë me 126 ekzabajt 1
 • Trafiku global i internetit rritet në 452 ekzabajt 1

Parashikimet e vendit për vitin 2026

Lexoni parashikimet për vitin 2026 specifike për një sërë vendesh, duke përfshirë:

Shiko te gjitha

Zbuloni tendencat e një viti tjetër të ardhshëm duke përdorur butonat e vijës kohore më poshtë