mjedis

Përshtatja ndaj ndryshimeve klimatike; ruajtjen e mjedisit; mbrojtja e biodiversitetit—kjo faqe mbulon tendencat dhe lajmet që do të formësojnë të ardhmen e mjedisit tonë të përbashkët.

kategori
kategori
kategori
kategori
Parashikimet në trendTë rejafiltra
42517
Insight postime
Insight postime
Fagët, të cilët trajtojnë sëmundjet pa kërcënimin e rezistencës ndaj antibiotikëve, një ditë mund të kurojnë sëmundjet bakteriale në bagëti pa kërcënuar shëndetin e njeriut.
19915
Sinjalet
http://www.grunge.com/57222/futuristic-cities-already-built/
Sinjalet
Grunge
Këto qytete ofrojnë një pamje të asaj që e ardhmja jonë do të na rezervojë.
41641
Insight postime
Insight postime
Meqenëse energjia diellore është ende e paarritshme për segmente të gjera të popullsisë amerikane, solare e komunitetit po ofron zgjidhje për të mbushur boshllëqet në treg.
43431
Insight postime
Insight postime
Ndërsa shfaqen më shumë kërcënime për shkak të ndryshimeve klimatike, aktivizmi klimatik po rrit degët ndërhyrëse.
19827
Sinjalet
http://www.thetowner.com/squatting-in-london
Sinjalet
Towner
A ka një të ardhme për jetesë alternative në Londër?
41390
Insight postime
Insight postime
Me kërkimin dhe teknologjinë më të fundit, filtrat inteligjentë të oqeanit po përdoren në pastrimin më të madh të natyrës që është tentuar ndonjëherë
26487
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/china-and-russia-common-interests-make-closer-security-ties-great-power-competition-us
Sinjalet
Stratfor
Moska dhe Pekini po rrisin lidhjet e tyre të sigurisë së bashku me presionin në rritje të SHBA. Por partneriteti i tyre mund të shkojë aq larg përpara se interesat e vetë dy fuqive fqinje të pengohen në mënyrë të pashmangshme.
41546
Insight postime
Insight postime
Palët e interesuara të energjisë kanë bërë përparime në fizibilitetin e mikrorrjeteve si një zgjidhje e qëndrueshme energjetike.
41664
Insight postime
Insight postime
Energjia bërthamore mund të kontribuojë ende në një botë pa karbon me disa iniciativa në vazhdim për ta bërë atë më të sigurt dhe për të prodhuar mbetje më pak problematike.
23458
Sinjalet
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-08-13/renting-in-america-has-never-been-this-expensive
Sinjalet
Bloomberg
41535
Insight postime
Insight postime
Pandemitë e ardhshme thjesht mund të fshihen në ngricat e përhershme, duke pritur që ngrohja globale t'i çlirojë ato.
41553
Insight postime
Insight postime
Udhëheqësit e industrisë dhe akademikët po punojnë për teknologjinë që do të bënte të mundur riciklimin e fletëve të mëdha të turbinave me erë
19879
Sinjalet
http://www.forbes.com/sites/carlschramm/2013/05/14/its-time-for-city-planners-to-adapt-a-new-model/#40d603207b86
Sinjalet
Forbes
'Ndërtojeni dhe ata do të vijnë' është një gabim varfërues.
43004
Sinjalet
https://singularityhub.com/2022/02/11/drones-as-big-as-a-747-will-fly-cargo-around-the-world-with-low-emissions/
Sinjalet
Qendër e njëjësisë
Një dizajn i kombinuar i trupit të krahut bashkon krahët dhe trupin e avionit, duke e bërë vëllimin e tij të brendshëm më të madh dhe pjesën e jashtme më aerodinamike.
43513
Insight postime
Insight postime
Rënia e kostove dhe përparimet në teknologjinë diellore po promovojnë dominimin e saj si forma kryesore e energjisë së rinovueshme në një botë që kërkon burime të reja energjie.
42841
Insight postime
Insight postime
Zgjerimi gjeopolitik i hinës përmes hekurudhave të shpejtësisë së lartë ka çuar në uljen e konkurrencës dhe një mjedis ekonomik që kërkon t'u shërbejë furnizuesve dhe kompanive kineze.
41522
Insight postime
Insight postime
Energjia e rinovueshme po bëhet gjithnjë e më e lirë se prodhimi i energjisë me qymyr në shumicën e juridiksioneve, duke çuar në rënien graduale të industrisë.
41815
Insight postime
Insight postime
Pandemia e COVID-19 çoi në një rënie të emetimeve të karbonit në mbarë botën pasi kërkesa për qymyr nxit një kalim drejt energjisë së rinovueshme.
42845
Insight postime
Insight postime
Energjia elektrike me valë mund të karikojë teknologji duke filluar nga automjetet elektrike te telefonat celularë në lëvizje dhe mund të jetë jetike për evolucionin e infrastrukturës 5G.
42444
Insight postime
Insight postime
Terapeutikët ushqimorë me bazë bimore mund të bëhen forma e re e vaksinimit, falë zhvillimit të bujqësisë molekulare.
43326
Insight postime
Insight postime
Bizneset dhe sipërmarrjet e reja që po themelohen për të trajtuar ndryshimet klimatike mund të çojnë në krijimin e teknologjive të reja (dhe një mori miliarderësh të rinj).
41558
Insight postime
Insight postime
Rritja e nivelit të detit paralajmëron një krizë humanitare në jetën tonë.