Politika ndërkombëtare

Refugjatët e klimës, terrorizmi ndërkombëtar, marrëveshjet e paqes dhe gjeopolitika në bollëk—kjo faqe mbulon tendencat dhe lajmet që do të ndikojnë në të ardhmen e marrëdhënieve ndërkombëtare.

kategori
kategori
kategori
Parashikimet në trendTë rejafiltra
25133
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/grexit-issue-and-problem-free-trade
Sinjalet
Stratfor
Bashkimi Evropian u ndërtua mbi idenë e tregtisë së lirë si përfitim, por tregtia e lirë mund të ketë pasoja të padëshiruara.
292960
Sinjalet
https://www.fool.com.au/2024/06/23/whats-ahead-for-asx-200-travel-shares-in-fy-2025/
Sinjalet
Budalla
Image source: Getty Images With just one week left in FY 2024, we polish our crystal ball to gauge what investors can expect from S&P/ASX 200 Index (ASX: XJO) travel shares in FY 2025. Before we turn to that, though, here's how ASX 200 travel shares have performed over the past 12 months: Qantas...
26061
Sinjalet
https://www.youtube.com/watch?v=tIET_fjjnIA&ab_channel=TomSpender
Sinjalet
YouTube - Tom Spender
Prania në rritje e kompanive kineze në Afrikë ka shkaktuar shqetësim në Perëndim, i cili thotë se Kina jodemokratike po minon të drejtat e njeriut dhe po shkakton ...
68700
Insight postime
Insight postime
Konkurrenca në rritje midis SHBA-së dhe Kinës ka çuar në një valë të re të kontrolleve të eksportit që mund të përkeqësojë tensionet gjeopolitike.
46592
Sinjalet
https://ecfr.eu/article/the-next-globalisation/
Sinjalet
Këshilli Evropian për Marrëdhëniet me Jashtë
Artikulli "Globalizimi i ardhshëm" nga Qendra Evropiane për Liri dhe të Drejtat e Njeriut (ECFR) shqyrton efektet e globalizimit në botën e sotme. Ai shikon se si ka ndikuar në marrëdhëniet ndërkombëtare, ekonominë dhe kulturën. Pjesa argumenton se globalizimi është një forcë për të mirën dhe për të keqen, pasi mund të sjellë prosperitet në rritje për disa vende, ndërsa përkeqëson varfërinë në të tjera. Ai gjithashtu diskuton sesi globalizimi ka krijuar mundësi dhe rreziqe të reja për njerëzimin, veçanërisht në aspektin e ndryshimeve klimatike, kujdesit shëndetësor dhe sigurisë. Së fundi, artikulli thekson rëndësinë e të kuptuarit të implikimeve të globalizimit për të ardhmen tonë. Për t'u siguruar që ne vazhdojmë të përfitojmë nga globalizimi pa krijuar pabarazi apo vuajtje të mëtejshme, është thelbësore që të zhvillojmë strategji që nxisin mirëkuptimin dhe bashkëpunimin e ndërsjellë midis kombeve. Kjo do të sigurojë një shpërndarje më të barabartë të burimeve dhe do të krijojë një mjedis ku të gjithë mund të lulëzojnë. Për të lexuar më shumë, përdorni butonin më poshtë për të hapur artikullin origjinal të jashtëm.
27994
Sinjalet
https://news.mb.com.ph/2019/06/11/ph-aims-to-host-the-un-tourism-meet-in-2021-marks-500th-year-of-1st-circumnavigation/
Sinjalet
Buletini i Manila
17643
Sinjalet
http://www.waterpolitics.com/2016/03/08/southern-africa-water-options-drying-up/
Sinjalet
Politika e Ujit
26491
Sinjalet
https://www.quantumrun.com/qr_dev/chinas-giant-400-billion-iran-investment-complicates-us-options
Sinjalet
South China Post Morning
23368
Sinjalet
https://www.vox.com/future-perfect/2019/1/30/18203911/davos-rutger-bregman-historian-taxes-philanthropy
Sinjalet
ze
"Taksat, taksat, taksat. Të gjitha të tjerat janë marrëzi për mendimin tim."
289102
Sinjalet
https://fortune.com/2024/06/18/chinese-government-launches-retaliatory-pork-probe/
Sinjalet
pasuri
Vetëm disa ditë pasi Bashkimi Evropian tha se planifikon të vendosë tarifa të përkohshme për automjetet elektrike të prodhuara në Kinë, qeveria kineze ka vënë në shënjestër fermerët evropianë, jo prodhuesit e automjeteve, duke nisur një hetim për importet e mishit të derrit në BE.
Ministria e Tregtisë nuk i përmendi tarifat e EV kur...
37550
Sinjalet
https://edition.cnn.com/travel/article/us-citizens-need-visas-to-visit-europe-in-2021/index.html
Sinjalet
CNN
Qytetarët amerikanë që vizitojnë pjesë të Evropës do të kenë nevojë për autorizim nga Bashkimi Evropian në vitin 2021.
26560
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/camp-david-and-us-power-choice-middle-east
Sinjalet
Stratfor
Samiti i Camp David për liderët e shteteve të Gjirit ka treguar se ku po i vendos Uashingtoni prioritetet e tij në rajon.
26073
Sinjalet
https://www.nytimes.com/2018/12/13/us/politics/john-bolton-africa-china.html/
Sinjalet
New York Times
Në Afrikë, tha këshilltari i presidentit për sigurinë kombëtare, kërcënimi më i madh nuk është nga varfëria apo ekstremizmi islamik, por nga një Kinë ekspansioniste, si dhe nga Rusia.
16057
Sinjalet
https://www.youtube.com/watch?v=72TqrTCRH0I
Sinjalet
Raporti i Kaspikut
Pse Liderët Gënjejnë: http://amzn.to/2o2pZfc (affiliate)Kindle: http://amzn.to/2olVdd5 (affiliate)Mbështes CaspianReport përmes Patreon:https://www.patreon.com/Ca...
289105
Sinjalet
https://www.cnbc.com/2024/06/18/eu-vestager-vows-strategic-response-to-us-china-trade-spat.html
Sinjalet
Cnbc
Ndër investimet "strategjike" të BE-së, Vestager përmendi një fond prej 100 miliardë eurosh për dhjetë "teknologji të avancuara" – duke përfshirë hidrogjenin, bateritë elektrike, mikroelektronikën, renë kompjuterike dhe shëndetin – të cilat sipas saj kanë “interes të përbashkët europian”. "Kjo, mendoj, është një mënyrë strategjike për të përdorur paratë e taksapaguesve, duke grumbulluar në kapitalin privat, me qëllim që të marrim atë që tregu nuk do të japë ndryshe," tha Vestager, i cili është gjithashtu nënkryetar ekzekutiv i Komisionit Evropian.
287262
Sinjalet
https://www.usfunds.com/resource/how-2024s-record-breaking-elections-are-shaping-market-trends/
Sinjalet
Përdorimi i fondeve
Ndërsa i afrohemi gjysmës së rrugës së vitit 2024, mendova se do të ishte konstruktive të kontrolloja rezultatet e zgjedhjeve rekorde të këtij viti. Shifrat janë veçanërisht të habitshme: afërsisht 4.2 miliardë njerëz besohet se do të votojnë këtë vit, që përfaqëson gjysmën e...
17424
Sinjalet
https://www.theatlantic.com/international/archive/2015/09/germany-merkel-refugee-asylum/405058/
Sinjalet
Atlantik
Imagjinoni që luftërat civile në Amerikën Qendrore dyfishuan numrin e emigrantëve pa dokumente që hynin në Shtetet e Bashkuara. Tani imagjinoni të gjithë ata migrantë që shkojnë në Kaliforni.
26083
Sinjalet
https://www.economist.com/briefing/2019/03/07/africa-is-attracting-ever-more-interest-from-powers-elsewhere
Sinjalet
Ekonomist
Ata po ndjekin atje ku udhëhoqi Kina
286535
Sinjalet
https://abcnews.go.com/International/wireStory/happened-week-uk-election-campaign-manifesto-launches-robots-111124234
Sinjalet
Abcnews
LONDËR -- Fushata zgjedhore e përgjithshme në MB tani ka kaluar gjysmën e rrugës dhe më në fund partitë kryesore politike kanë publikuar planet e tyre për qeverinë nëse fitojnë më 4 korrik. ...
17474
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/brazil-state-wrestles-influx-venezuelans
Sinjalet
Stratfor
Ndërsa ekonomia e Venezuelës vazhdon të luftojë, Brazili dhe Kolumbia presin që edhe më shumë nga qytetarët e saj të largohen.