Shkencë

Mantelet e padukshmërisë, biologjia sintetike, kimia e frikshme dhe evolucioni i mendimit shkencor—kjo faqe mbulon tendencat dhe lajmet që do të udhëheqin të ardhmen e shkencave.

kategori
kategori
kategori
kategori
Parashikimet në trendTë rejafiltra
99706
Sinjalet
https://phys.org/news/2023-08-team-leverages-power-ribosomes-chemical.html
Sinjalet
Fiz
Ky sajt përdor cookie për të ndihmuar me navigimin, për të analizuar përdorimin tuaj të shërbimeve tona, për të mbledhur të dhëna për personalizimin e reklamave dhe për të ofruar përmbajtje nga palët e treta. Duke përdorur faqen tonë, ju pranoni se keni lexuar dhe kuptuar Politikën tonë të Privatësisë dhe Kushtet e Përdorimit.
151934
Sinjalet
https://www.motherjones.com/politics/2023/12/congress-incentivizes-rare-disease-research-big-pharma-exploits-it/
Sinjalet
Motherjones
A mund të fitoni disa dollarë për të ndihmuar financimin e gazetarisë investigative të Mother Jones? Ne jemi një organizatë jofitimprurëse (prandaj është e zbritshme nga taksat) dhe mbështetja e lexuesve përbën rreth dy të tretat e buxhetit tonë. Kemi vënë re se keni një bllokues reklamash të ndezur. A mund të fitoni disa dollarë për të ndihmuar financimin e gazetarisë investigative të Mother Jones?
230273
Sinjalet
https://www.globenewswire.com/news-release/2024/03/22/2851177/28124/en/Japan-Pharmaceutical-3PL-Market-Set-to-Reach-USD-94-37-Billion-by-2029-Generics-Growth-Accelerates.html
Sinjalet
Globenewswire
Dublin, March 22, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) -- The "Japan Pharmaceutical 3PL - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts 2019 - 2029" report has been added to ResearchAndMarkets.com's offering. The Japan Pharmaceutical 3PL Market size is estimated at USD 67.41 billion in 2024, and is expected to reach USD 94.37 billion by 2029, growing at a CAGR of during the forecast period (2024-2029).
18449
Sinjalet
https://www.vice.com/en/article/akwd85/scientists-discover-two-new-cannabinoids
Sinjalet
VICE
THCP and CBDP demonstrate how much more we have to learn from studying marijuana.
155027
Sinjalet
https://www.discovermagazine.com/health/why-do-people-overeat-and-is-obesity-genetic
Sinjalet
Revista Discover
The urge to eat more than we need to can be powerful, even overwhelming, and it's easy to blame ourselves for a lack of willpower. But what may seem at first glance like personal failure is really, in many ways, simply a physiological misfire — the body's natural processes hijacked by a decidedly unnatural modern environment.
152732
Sinjalet
https://www.nanowerk.com/news2/robotics/newsid=64203.php
Sinjalet
Nanowerk
(Nanowerk News) In the quest to develop robots and interactive machines that are safe, adaptable, and intelligent like organisms in nature, researchers have increasingly focused attention on soft and deformable systems constructed using elastic polymers and gels rather than hard material. These "soft machines" are constructed from compliant, deformable materials that match the properties of biological tissues.
213104
Sinjalet
https://www.mdpi.com/2077-0383/13/5/1402
Sinjalet
Mdpi
1. HyrjeUveiti është një sëmundje okulare që i referohet një grupi të ndryshëm sëmundjesh inflamatore intraokulare të uvea (irisit, trupi ciliar dhe koroidi), humorit qelqor, retinës dhe nervit optik me një listë relativisht të gjerë të agjentëve shkaktarë (infektivë, dytësore pas sëmundjes sistemike,...
194369
Sinjalet
https://thedebrief.org/chimera-metamaterial-achieves-previously-impossible-multi-terrain-invisibility/
Sinjalet
Përmbledhja
A new metamaterial that taps into the power of animals who camouflage themselves in nature has achieved the first successful multi-terrain invisibility, making it effectively invisible to visible, microwave, and thermal scanning techniques.
Dubbed Chimera after the multi-faceted monster of Greek...
90229
Sinjalet
https://economictimes.indiatimes.com/industry/cons-products/electronics/positive-about-indias-semiconductor-approach-applied-materials/articleshow/102248274.cms
Sinjalet
Koha Ekonomike
Prodhuesi i mjeteve gjysmëpërçuese në SHBA, Applied Materials është "pozitiv" në lidhje me qasjen gjysmëpërçuese të Indisë, pasi sheh elementë të shumtë të konsumit të brendshëm, të menduarit strategjik dhe politikave aftësuese të bashkohen, sipas një drejtuesi të lartë të kompanisë. Prodhuesi i pajisjeve gjysmëpërçuese është "i etur dhe...
60801
Sinjalet
https://www.3blmedia.com/news/suzano-and-sofidel-join-forces-pilot-program-protect-biodiversity-amazon-region-and-support
Sinjalet
3blmedia
Suzano and Sofidel Join Forces for a Pilot Program To Protect Biodiversity in the Amazon Region and Support Local CommunitiesSuzano and Sofidel pilot partnership will demonstrate the value of collaboration across the supply chain to scale up environmental and socio-economic...
1823
Sinjalet
https://www.fastcompany.com/3043624/25-ideas-shaping-the-future-of-design
Sinjalet
Kompania Fast
Si do të duket peizazhi i dizajnit në vitin 2020, sipas stilistëve më novatorë të vitit 2015.
124341
Sinjalet
https://seekingalpha.com/article/4642551-quantum-races-d-wave-bold-bet-against-giants?source=feed_tag_editors_picks
Sinjalet
Duke kërkuar alfa
John D/iStock via Getty Images Quantum computers are a market I am very interested in, which I've been diving deep into over the past few weeks and upon which I want to start a series of analyses. Today, I will start with the stock that attracts me the least in this sector, which is D-Wave...
231248
Sinjalet
https://dreddymd.com/2024/03/24/scientific-evidence-rf-radiation-cellphones-cancer/
Sinjalet
Dreddymd
Four of the world's leading experts in environmental health have determined in a new research project that radiofrequency (RF) radiation from mobile phones is carcinogenic to both animals and humans.
The scientists, one of whom is the former director of the U.S. National Toxicology Program (NTP),...
130556
Sinjalet
https://techcrunch.com/2023/10/31/cambrium-aims-to-one-up-nature-with-designer-proteins-that-scale-sustainably/
Sinjalet
TechCrunch
Natyra ka bërë një punë djallëzore gjatë disa miliardë viteve të fundit, por gjithmonë ka vend për përmirësim. Proteinat në trupin tonë janë të shkëlqyera, por jo gjithmonë më të lehtat për t'u prodhuar apo paketuar – kështu që Cambrium po kërkon të projektojë molekula të përmirësuara që funksionojnë në mënyra të ngjashme, por që mund të bëhen në mënyrë të qëndrueshme dhe në shkallë, dhe vegane në fillim.
18401
Sinjalet
https://www.youtube.com/watch?v=X3uHfRVjVVI
Sinjalet
Kërkon
If you thought DNA was made of just A, T, G and C-- think again. Scientists have been expanding these options, and the resulting organisms could create the i...
124599
Sinjalet
https://www.mdpi.com/2076-3417/13/21/11679
Sinjalet
Mdpi
1. IntroductionThe aerospace sector is one of the engineering industries where the most importance is given to the innovation of new materials due to the working conditions that aircraft must endure in the distinct phases of flight. The use of composite materials in the aerospace industry has...
42048
Sinjalet
https://www.wired.com/story/the-science-that-spans-metoo-memes-and-covid-19/
Sinjalet
Wired
The theory underlying network science predates the internet. But in 2020, it became essential to understanding our interconnected world.
71749
Sinjalet
https://www.mdpi.com/1422-0067/24/12/10345
Sinjalet
Mdpi
1. Hyrje Duke pasur parasysh rritjen e shpejtë të industrializimit dhe emetimin e papritur të CO2 në atmosferë, është e nevojshme të punohet vazhdimisht në përmirësimin e vetive të absorbimit të materialeve poroze të cilat përdoren gjithnjë e më shumë për përthithjen e dioksidit të karbonit. Shkaku kryesor i CO2...
17441
Sinjalet
https://www.nature.com/news/many-junior-scientists-need-to-take-a-hard-look-at-their-job-prospects-1.22879
Sinjalet
Natyrë
Punët e përhershme në akademi janë të pakta dhe dikush duhet të njoftojë studentët e doktoraturës.
51901
Sinjalet
https://neurosciencenews.com/speech-processing-ai-23169/
Sinjalet
Neurosciencenews
Përmbledhje: Sistemet e inteligjencës artificiale (AI) mund të përpunojnë sinjale të ngjashme me mënyrën se si truri interpreton të folurit, duke ndihmuar potencialisht për të shpjeguar se si funksionojnë sistemet e AI. Shkencëtarët përdorën elektroda në kokën e pjesëmarrësve për të matur valët e trurit ndërsa ata dëgjonin një rrokje të vetme dhe krahasuan atë...
21182
Sinjalet
https://www.cuimc.columbia.edu/news/far-uvc-light-safely-kills-airborne-coronaviruses
Sinjalet
Columbia University
Një lloj drite ultravjollcë e quajtur larg-UVC - e cila është e sigurt për t'u përdorur rreth njerëzve - vret më shumë se 99.9% të koronaviruseve në ajër, ka zbuluar një studim i ri në Columbia.
158540
Sinjalet
https://www.mdpi.com/2077-0383/12/24/7706
Sinjalet
Mdpi
1. Hyrje Tumoret gliale, si etiologjia e parë e tumoreve parësore të trurit, janë sfiduese si për të diagnostikuar ashtu edhe për t'u trajtuar. Megjithatë, biopsia e tyre fizike është kufizuese, në rastin më të mirë e pjesshme dhe ndonjëherë e pamundur, për shkak të vendndodhjes së tumorit dhe cenueshmërisë së trurit. Përveç kësaj, imazheria,...