Teknologji

Nga robotika dhe inteligjenca artificiale tek elektronika e gjeneratës tjetër dhe realitetet dixhitale—kjo faqe mbulon tendencat dhe lajmet që do të udhëheqin të ardhmen e teknologjive të ndryshme.

kategori
kategori
kategori
kategori
Parashikimet në trendTë rejafiltra
219774
Sinjalet
https://datainnovation.org/2024/03/5-qs-for-daniella-gilboa-co-founder-and-ceo-of-aivf/
Sinjalet
Inovacioni i të dhënave
The Center for Data Innovation spoke with Daniella Gilboa, co-founder and CEO of AIVF. AIVF is a Tel Aviv-based startup that uses AI to optimize in vitro fertilization and increase success rates for IVF pregnancies. Gilboa spoke about her passion for embryology, ethical concerns in AI-enabled...
274700
Sinjalet
https://www.nature.com/articles/s41586-024-07438-5?code=a64d131a-0ade-4037-859e-1ca8810c9c18&error=cookies_not_supported
Sinjalet
Natyrë
Kang, J.-H. et al. Integrimi monolit 3D i elektronikës 2D të bazuar në materiale drejt zgjidhjeve më të fundit kompjuterike. Nat. Mater. 22, 1470-1477 (2023).Neni
ADS
CAS-it
PubMed

Google Scholar
Kim, KS et al. Integrim tre-dimensional monolit pa probleme të një kristalor...
236742
Sinjalet
https://www.cnbc.com/2024/04/01/generative-ai-in-art-how-artists-are-using-it-or-not.html
Sinjalet
Cnbc
The art world — like many industries — is grappling with how best to use artificial intelligence, especially in its latest form, generative AI. Image generators like Midjourney and OpenAI's DALL-E 3 can produce pictures from written prompts, and such technology has been used to create a magazine cover, win an art prize and dress the Pope in a white puffer jacket.
67661
Sinjalet
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0896627323001708?dgcid=rss_sd_all
Sinjalet
Drejtpërdrejtë shkencor
Non-invasive mapping of functional architecture is critical for investigating causally important changes in brain circuitry associated with behavioral and pathological changes. For this purpose, hemodynamic-based functional magnetic resonance imaging (fMRI) has been widely used as a surrogate of neural activity for non-invasive mapping of functional connectivity (FC) by the degree of synchrony between fMRI time series among anatomically distinct brain regions.
214115
Sinjalet
https://www.thefastmode.com/technology-solutions/34367-encrypted-networks-striking-a-balance-between-security-privacy-and-policy-enforcement
Sinjalet
Modaliteti i shpejtë
Në një intervistë të fundit, Ariana Lynn, Analistja kryesore në The Fast Mode foli me Benjamin Chambers, President i Netify mbi ndikimin e dukshmërisë së trafikut në rrjetet moderne IP. Benjamin na bashkohet në një seri diskutimesh me kompanitë kryesore të rrjeteve, analitikës dhe sigurisë kibernetike, duke vlerësuar nevojën për teknologjitë e filtrimit të trafikut që mund të ofrojnë ndërgjegjësim të hollësishëm të aplikacioneve në kohë reale.
24977
Sinjalet
https://phys.org/news/2019-04-researchers-develop-way-to-control.html
Sinjalet
Fiz
26640
Sinjalet
https://3dprintingindustry.com/news/lockheed-martin-shares-its-5-ps-for-industrial-3d-printing-136902/
Sinjalet
3D Industria e Printimit
158shares15800Nga prodhimi i Forcave Ajrore të SHBA të dorezave të filxhanit të printuar 3D me kosto efektive dhe mbulesave të tualetit të avionëve ushtarakë të printuar 3D, prodhimi i aditivëve vazhdon të ofrojë zgjidhje inovative të pjesëve për industritë ushtarake dhe detare. Lockheed Martin, një kompani e hapësirës ajrore dhe mbrojtjes me bazë në Maryland, ka theksuar modelin e saj të prodhimit shtesë 5Ps për të demonstruar potencialin e
214118
Sinjalet
https://www.crn.com/news/security/2024/unitedhealth-confirms-cybercrime-was-motive-in-change-healthcare-cyberattack
Sinjalet
Crn
UnitedHealth konfirmon se krimi kibernetik ishte motivi për ndryshimin e sulmit kibernetik të kujdesit shëndetësor
Siguruesi është larguar nga atribuimi i tij fillestar për sulmin përçarës ndaj një aktori të kërcënimit të shtetit-komb, duke thënë se tani beson "një aktor të kërcënimit të krimit kibernetik që na e ka përfaqësuar veten si ALPHV/Macja e zezë"...
160897
Sinjalet
https://www.rcrwireless.com/20231219/internet-of-things-4/vodafone-equips-low-carbon-industry-4-0-demonstrator-in-the-uk
Sinjalet
Rcr wireless
Vodafone has equipped an Industry 4.0 demonstrator project at the University of Sheffield in the UK with a range of IoT technologies so manufacturers can understand how digital tech can support their net zero and energy efficiency objectives. Vodafone is one of a number of IoT suppliers in the project, located at the 6,000 square-metre Advanced Manufacturing Research Centre (AMRC), managed by the university.
162582
Sinjalet
https://www.techtarget.com/whatis/feature/Board-preparedness-7-steps-to-combat-cybersecurity-threats
Sinjalet
Techtarget
It's all too common to hear of a security breach in the news. Cybercriminals are attacking and looking for ways to access sensitive data, and they can be relentless. As companies prepare to keep their information safe, there is always the question of whether they are doing enough. In November 2023, the SEC charged SolarWinds and CISO Timothy Brown for hiding known cybersecurity risks and security failings leading up to the SolarWinds supply chain attack.
84222
Sinjalet
https://fortune.com/crypto/2023/07/17/unstoppable-domains-adding-eth-addresses-to-arsenal-of-web3-offerings/?xid=soc_socialflow_twitter_FORTUNE
Sinjalet
pasuri
If one Bitcoin holder wants to send crypto to another, the former would have to type in an absurdly long mix of numbers and letters to find the recipient's crypto wallet, like: myQUWyc9A2pouMyvBafRfHcNWkVz4Fb5SK. (Don't worry, Fortune generated a fake address.)
This is cumbersome, which is why...
27706
Sinjalet
https://www.infoworld.com/article/2862396/chinas-competition-with-silicon-valley-is-about-to-get-serious.html
Sinjalet
Bota e Informacionit
Although many countries make big but empty noise about being the new tech innovator, China's claims have real teeth
121462
Sinjalet
https://www.abnnewswire.net/press/en/121190/Transforming-Healthcare-Operations-with-Quantum-Optimisation.html
Sinjalet
Abnnewswire
Neural Insights for Clinic Operations (NICO) uses deep learning and quantum optimisation to revolutionise clinic operations. AUCKLAND, NEW ZEALAND, October 18, 2023 /EINPresswire.com/ -- Virtual Blue, a leading provider of AI-driven health tech solutions, is delighted to announce the launch of NICO (Neural Insights for Clinic Operations), a groundbreaking platform designed to revolutionise the way clinics operate and manage patient demand.
253494
Sinjalet
https://washingtontechnology.com/companies/2024/04/vtg-seeks-greater-air-force-presence-acquisition/396147/
Sinjalet
teknologjia e Uashingtonit
VTG has acquired a specialist in digital transformation programs for national security agencies as part of an ongoing push to further build out a footprint across that customer base.VTG is particularly expanding its presence with the Air Force through its purchase of Vana Solutions, whose core...
16268
Sinjalet
https://www.buzzfeednews.com/article/mattlynley/virtual-realitys-nagging-problem-it-makes-people-sick
Sinjalet
BuzzFeed News
Facebook do të duhet të gjejë një aplikacion vrasës për t'i bërë njerëzit të blejnë Oculus Rift. Por ajo gjithashtu duhet të merret me një problem të pakëndshëm.
182790
Insight postime
Insight postime
Bindja e publikut për të adoptuar metaversen mund të jetë një betejë e vështirë.
260667
Sinjalet
https://fashionunited.com/education/schools/jean-paul-gaultier-freedom-is-the-first-lesson-i-learned-from-fashion/2024051059808
Sinjalet
Bashkuar në modë
As the Spanish Puig Group, owner of the Jean Paul Gaultier brand, transforms into a public company, the now-retired designer continues to make a name for himself. Invited to show his work at the 'Cinémode' exhibition at the Scad Lacoste campus in the US, Gaultier gave FashionUnited and the...
154815
Sinjalet
https://optics.org/news/14/12/8
Sinjalet
Optikë
Platforma e Universitetit Northwestern ofron vizion stereo në fushë të plotë si alternativë ndaj ekraneve të projektimit. Metodat tradicionale kanë përfshirë rrethimin e minjve me ekrane kompjuteri ose projeksione, por ndërsa syzet dhe kufjet e realitetit virtual (VR) për njerëzit janë bërë më kompakte dhe efektive, çështja nëse minjtë mund t'i mbanin ato gjithashtu ka qenë një temë kërkimi.
166562
Sinjalet
https://techxplore.com/news/2023-12-biological-capabilities-large-language.html
Sinjalet
Techxplore
Ky sajt përdor cookie për të ndihmuar me navigimin, për të analizuar përdorimin tuaj të shërbimeve tona, për të mbledhur të dhëna për personalizimin e reklamave dhe për të ofruar përmbajtje nga palët e treta. Duke përdorur faqen tonë, ju pranoni se keni lexuar dhe kuptuar Politikën tonë të Privatësisë dhe Kushtet e Përdorimit.
137759
Sinjalet
https://www.dailymail.co.uk/news/article-12755111/Rishi-Sunak-accused-caving-tech-giants-watering-laws-meant-check.html?ito=1490&ns_campaign=1490&ns_mchannel=rss
Sinjalet
Dailymail
Rishi Sunak akuzohet se 'u dorëzua' para gjigantëve të teknologjisë pasi hodhi poshtë ligjet që synojnë t'i mbajnë nën kontroll Ndryshimet në projektligjin e tregjeve dixhitale e bëjnë më të lehtë për kompanitë të sfidojnë gjobat deputetët, udhëheqësit e biznesit, grupet e të drejtave të konsumatorëve paralajmërojnë se hapësira e lëvizjes dobëson Bill Nga Jim Norton , Redaktori i Teknologjisë...
81318
Sinjalet
https://www.nytimes.com/2023/07/12/us/politics/agriculture-department-emissions-climate.html
Sinjalet
NYTimes
Departamenti i Bujqësisë tha të mërkurën se do të krijojë një rrjet monitorimi dhe grumbullimi të të dhënave për të matur emetimet e gazeve serrë dhe për të përcaktuar se sa karbon mund të kapet duke përdorur praktika të caktuara bujqësore. Rrjeti, duke përdorur 300 milionë dollarë fonde nga Reduktimi i Inflacionit...
155761
Sinjalet
https://www.dbta.com/Editorial/News-Flashes/ScaleOut-Software-Announces-an-Open-Source-Release-of-its-Digital-Twin-APIs-and-Development-Workbench-161844.aspx
Sinjalet
Dbta
ScaleOut Software po lëshon një version me burim të hapur të API-ve të tij dixhitale binjake dhe tavolinës së punës së zhvillimit për platformën e tij të pritjes ScaleOut Digital Twins. "Ne jemi të ngazëllyer që API-të tona dixhitale binjake me burim të hapur dhe tavolinën e re të zhvillimit të punës, në mënyrë që zhvilluesit e aplikacioneve të mund të përdorin lehtësisht binjakët dixhitalë për të krijuar një brez të ri aplikacionesh," tha Dr.