Parashikimet për vitin 2023 | Afati kohor i ardhshëm

Lexoni 422 parashikime për vitin 2023, një vit që do të shohë botën të transformohet në mënyra të mëdha dhe të vogla; kjo përfshin ndërprerje në të gjithë sektorët tanë të kulturës, teknologjisë, shkencës, shëndetësisë dhe biznesit. Është e ardhmja juaj, zbuloni se për çfarë jeni.

Parashikimi Kuantumrun përgatiti këtë listë; A inteligjenca e trendit firma konsulente që përdor parashikimi strategjik për të ndihmuar kompanitë të lulëzojnë nga e ardhmja tendencat e largpamësisë. Kjo është vetëm një nga shumë të ardhme të mundshme që shoqëria mund të përjetojë.

Parashikime të shpejta për vitin 2023

 • Kapacitetet globale të polisilikonit pothuajse dyfishohen deri në fund të këtij viti në 536 GW krahasuar me 295 GW në 2022. Mundësia: 70 përqind1
 • Vendet bien dakord për një traktat ndërkombëtar që detyron kompanitë më të mëdha, duke përfshirë teknologjinë e madhe, të paguajnë më shumë tatime të korporatave jashtë vendit dhe një pjesë më të vogël në vendet e tyre. Mundësia: 60 për qind1
 • 65% e popullsisë globale do t'i ketë të dhënat e saj personale të mbrojtura nga rregulloret e privatësisë. Mundësia: 80 për qind1
 • Anëtarëve të fushatës Race to Zero të mbështetur nga Kombet e Bashkuara u kërkohet të kufizojnë zhvillimin, financimin dhe lehtësimin e aseteve të reja të karburanteve fosile, duke përfshirë ndalimin e projekteve të ardhshme të qymyrit. Mundësia: 55 për qind1
 • Bashkimi Evropian zbaton Standardet Evropiane të Raportimit të Qëndrueshmërisë (ESRS) për kompanitë e mëdha me interes publik me më shumë se 500 punonjës. Mundësia: 70 për qind1
 • Agjencia Evropiane e Hapësirës lëshon misionin Hera, një sistem asteroid binar i krijuar për të zbuluar asteroidët kërcënues disa javë përpara se të afrohen pranë Tokës. Mundësia: 60 për qind1
 • Misioni OSIRIS-REx, i cili u nis në vitin 2016 për të vizituar asteroidin Bennu, kthen përsëri në Tokë një mostër prej 2.1 ons të trupit shkëmbor. Mundësia: 60 për qind1
 • Tregu i kombinuar për PC dhe tableta bie 2.6 përqind përpara se të kthehet në rritje në 2024. Mundësia: 80 përqind1
 • NASA dhe Axiom Space nisin misionin e dytë privat të astronautëve në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor me raketa SpaceX. Mundësia: 80 për qind1
 • Agjencia japoneze e eksplorimit të hapësirës ajrore lëshon satelitin e parë prej druri në botë. Mundësia: 60 për qind1
 • Pandemia e COVID-19 zyrtarisht bëhet endemike në nivele të moderuara në nivel global. Kina do të vazhdojë të vuajë efekte më ekstreme për shkak të mungesës së imunitetit të popullsisë. Mundësia: 70 për qind1
 • General Motors shet 20 modele makinash tërësisht elektrike, duke kombinuar automjete bateri-elektrike dhe karburant-qeliza elektrike. Mundësia: 70 për qind1
 • Tregjet globale të gazit mbeten të shtrënguara ndërsa eksportet e gazit rus të tubacioneve ulen, duke mbajtur çmimet e energjisë të larta, pavarësisht nga kërkesa për gaz në rënie në Evropë për shkak të masave agresive të kursimit të energjisë. Mundësia: 80 për qind1
 • Prodhuesi i procesorëve Intel fillon ndërtimin e dy fabrikave të procesorëve në Gjermani, që kushtojnë rreth 17 miliardë dollarë dhe parashikohet të shpërndajë çipa kompjuterikë duke përdorur teknologjitë më të avancuara të tranzistorit. Mundësia: 70 për qind1
 • Është zbatuar programi SOLARIS i Agjencisë Evropiane të Hapësirës, ​​i projektuar për të studiuar fizibilitetin e ndërtimit të Energjisë Diellore të Bazuar në Hapësirë. Mundësia: 70 për qind1
 • Zhvilluesi suedez i baterive, Northvolt, përfundon ndërtimin e fabrikës më të madhe në Evropë të baterive litium-jon në Skellefteå këtë vit. Mundësia: 90 përqind1
 • Që nga ky vit, Spanja tani ka sipërfaqen më të lartë të vreshtave organike të çertifikuara, 160,000 hektarë, një shifër trefishi i asaj që kishte vendi në 2013. Gjasat: 100 përqind1
 • Qyteti i parë "inteligjent" në Evropë, Elysium City, hapet në Spanjë këtë vit. Projekti i qëndrueshëm është ndërtuar nga e para dhe mundësohet nga energjia diellore, ndër veçoritë e tjera. Mundësia: 90 përqind1
 • Banka e Meksikës (Banxico) nxjerr një faturë prej 2,000 dollarësh pesos këtë vit. Mundësia: 60%1
 • Meksika ndalon importin e benzinës deri në këtë vit, pasi ka përmirësuar kapacitetin e saj vendas për të përpunuar naftën bruto. Mundësia: 90%1
 • Modifikimi i gjeneve për të rinovuar të gjitha çështjet e trupit në versionet rinore bëhet i mundur 1
 • 10 për qind e syzeve të leximit do të jenë të lidhura me internetin. 1
 • Vlera e shërbimeve të huadhënies "peer-to-peer" arrin në 100.4 miliardë dollarë në vlerë këtë vit globalisht, një rritje prej 40 për qind në krahasim me vitin 2017. Mundësia: 80%1
 • Kina përfundon ndërtimin e një mega-lazeri (pulse lazer 100 petawat) që është aq i fuqishëm sa mund të copëtojë hapësirën; domethënë, teorikisht mund të krijojë materie nga energjia. Mundësia: 70%1
 • Malajzia miraton plotësisht Sistemin e Avancuar të Kontrollit të Pasagjerëve të aftë për të kontrolluar vizitorët e huaj përpara se të zbresin në vend duke kontrolluar të dhënat e tyre me të dhënat nga Departamenti i Emigracionit, Policia Mbretërore Malajziane (PDRM) dhe Organizata Ndërkombëtare e Policisë Kriminale (Interpol). Mundësia: 75%1
 • Mynihu merr dyert e ekranit të platformës në sistemin e tij U-Bahn. Mundësia: 75%1
 • India vazhdon të blejë armë nga Rusia, duke komplikuar marrëdhëniet e saj të mbrojtjes të nxitura me SHBA-në në 2018. Gjasat: 60%1
 • Komanda kibernetike e NATO-s është tashmë plotësisht funksionale, duke punuar për të penguar hakerat e kompjuterave nga e gjithë BE-ja. (Mundësia 90%)1
 • OKB më në fund jep planin klimatik për të reduktuar emetimet e shkaktuara nga industria globale e transportit. 1
 • 90 për qind e popullsisë globale do të kenë një superkompjuter në xhepin e tyre. 1
 • "Super kanalizimi" i ri i Londrës do të përfundojë. 1
 • Australia dhe Zelanda e Re përfundojnë zhvillimin e SBAS këtë vit, e cila është një teknologji satelitore që do të përcaktojë një vendndodhje në Tokë brenda 10 centimetrave, duke zhbllokuar më shumë se 7.5 miliardë dollarë përfitime për industritë në të dy vendet. Mundësia: 90%1
 • 80 për qind e njerëzve në tokë do të kenë një prani dixhitale në internet. 1
 • Qeveria e parë që zëvendësoi regjistrimin e saj me teknologji të të dhënave të mëdha. 1
 • Mburoja akustike kundër tërmeteve, e zhvilluar për të mbrojtur qytetet nga tërmetet, fillon të përdoret fillimisht. 1
 • Modifikimi i gjeneve për të rinovuar të gjitha çështjet e trupit në versionet rinore bëhet i mundur. 1
 • Qeveria e parë që zëvendësoi regjistrimin e saj me teknologji të të dhënave të mëdha 1
 • 10% e syzeve të leximit do të jenë të lidhura me internetin. 1
 • 80% e njerëzve në tokë do të kenë një prani dixhitale në internet. 1
 • 90% e popullsisë globale do të kenë një superkompjuter në xhepin e tyre. 1
 • Mburoja akustike kundër tërmeteve, e zhvilluar për të mbrojtur qytetet nga tërmetet, fillon të përdoret fillimisht 1
Parashikimi i shpejtë
 • Vendet bien dakord për një traktat ndërkombëtar që detyron kompanitë më të mëdha, duke përfshirë teknologjinë e madhe, të paguajnë më shumë tatime të korporatave jashtë vendit dhe një pjesë më të vogël në vendet e tyre. 1
 • 65% e popullsisë globale do t'i ketë të dhënat e saj personale të mbrojtura nga rregulloret e privatësisë. 1
 • Anëtarëve të fushatës Race to Zero të mbështetur nga Kombet e Bashkuara u kërkohet të kufizojnë zhvillimin, financimin dhe lehtësimin e aseteve të reja të karburanteve fosile, duke përfshirë ndalimin e projekteve të ardhshme të qymyrit. 1
 • Bashkimi Evropian zbaton Standardet Evropiane të Raportimit të Qëndrueshmërisë (ESRS) për kompanitë e mëdha me interes publik me më shumë se 500 punonjës. 1
 • Agjencia Evropiane e Hapësirës lëshon misionin Hera, një sistem asteroid binar i krijuar për të zbuluar asteroidët kërcënues disa javë përpara se të afrohen pranë Tokës. 1
 • Misioni OSIRIS-REx, i cili u nis në vitin 2016 për të vizituar asteroidin Bennu, kthen përsëri në Tokë një mostër prej 2.1 ons të trupit shkëmbor. 1
 • Tregu i kombinuar për PC dhe tableta bie 2.6 përqind përpara se të kthehet në rritje në 2024. 1
 • NASA dhe Axiom Space nisin misionin e dytë privat të astronautëve në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor me raketa SpaceX. 1
 • Agjencia japoneze e eksplorimit të hapësirës ajrore lëshon satelitin e parë prej druri në botë. 1
 • Pandemia e COVID-19 merr fund. 1
 • General Motors shet 20 modele makinash tërësisht elektrike, duke kombinuar automjete bateri-elektrike dhe karburant-qeliza elektrike. 1
 • Tregjet globale të gazit mbeten të shtrënguara ndërsa eksportet e gazit rus të tubacioneve ulen, duke mbajtur çmimet e energjisë të larta, pavarësisht nga kërkesa për gaz në rënie në Evropë për shkak të masave agresive të kursimit të energjisë. 1
 • Kapacitetet globale të polisilikonit pothuajse dyfishohen deri në fund të këtij viti në 536 GW krahasuar me 295 GW në 2022. 1
 • OKB më në fund jep planin klimatik për të reduktuar emetimet e shkaktuara nga industria globale e transportit. 1
 • Qeveria e parë që zëvendësoi regjistrimin e saj me teknologji të të dhënave të mëdha 1
 • 10% e syzeve të leximit do të jenë të lidhura me internetin. 1
 • 80% e njerëzve në tokë do të kenë një prani dixhitale në internet. 1
 • 90% e popullsisë globale do të kenë një superkompjuter në xhepin e tyre. 1
 • Mburoja akustike kundër tërmeteve, e zhvilluar për të mbrojtur qytetet nga tërmetet, fillon të përdoret fillimisht 1
 • Modifikimi i gjeneve për të rinovuar të gjitha çështjet e trupit në versionet rinore bëhet i mundur 1
 • Kostoja e paneleve diellore, për vat, është e barabartë me 1 dollarë amerikanë 1
 • Popullsia e botës parashikohet të arrijë në 7,991,396,000 1
 • Shitjet botërore të automjeteve elektrike arrijnë në 8,546,667 1
 • Trafiku i parashikuar global në ueb celular është i barabartë me 66 ekzabajt 1
 • Trafiku global i internetit rritet në 302 ekzabajt 1

Parashikimet e vendit për vitin 2023

Lexoni parashikimet për vitin 2023 specifike për një sërë vendesh, duke përfshirë:

Shiko te gjitha

Zbuloni tendencat e një viti tjetër të ardhshëm duke përdorur butonat e vijës kohore më poshtë