Parashikimet për vitin 2040 | Afati kohor i ardhshëm

Lexoni 362 parashikime për vitin 2040, një vit që do të shohë botën të transformohet në mënyra të mëdha dhe të vogla; kjo përfshin ndërprerje në të gjithë sektorët tanë të kulturës, teknologjisë, shkencës, shëndetësisë dhe biznesit. Është e ardhmja juaj, zbuloni se për çfarë jeni.

Parashikimi Kuantumrun përgatiti këtë listë; A inteligjenca e trendit firma konsulente që përdor parashikimi strategjik për të ndihmuar kompanitë të lulëzojnë nga e ardhmja tendencat e largpamësisë. Kjo është vetëm një nga shumë të ardhme të mundshme që shoqëria mund të përjetojë.

Parashikime të shpejta për vitin 2040

 • Italia i bashkohet Britanisë së Madhe në një program që synon të prodhojë një luftëtar të gjeneratës së 6-të për të zëvendësuar Eurofighter Typhoon. Mundësia: 60 për qind1
 • Një gjeneratë e re e supertransportuesve të teknologjisë së lartë. 1
 • Mosha më e madhe për popullsinë kineze është 50-54 vjeç1
 • Mosha më e madhe për popullsinë indiane është 25-29 vjeç1
 • (Ligji i Moore) Llogaritjet për sekondë, për 1,000 dollarë, janë të barabartë me 10^201
 • Një gjeneratë e re e supertransportuesve të teknologjisë së lartë 1
 • Duhani është zhdukur kryesisht për shkak të tokës bujqësore të rezervuar gjithnjë e më shumë për prodhimin e ushqimit 1
 • Shkencëtarët mund të fshijnë dhe rivendosin kujtimet 1
 • Implantet e memories mund të përdoren për të përshpejtuar kohën për të burgosurit, duke i lejuar ata të kryejnë dënimet maksimale brenda një dite 1
 • Islami përbën mbi 25 për qind të popullsisë evropiane. 1
 • Terminali më i madh plotësisht i automatizuar i anijeve me kontejnerë, Tuas Port, përfundon këtë vit. Mundësia: 80%1
 • Duhani është zhdukur kryesisht për shkak të tokës bujqësore të rezervuar gjithnjë e më shumë për prodhimin e ushqimit. 1
 • Shkencëtarët mund të fshijnë dhe rivendosin kujtimet. 1
 • Nestle shpik një pajisje që dizajnon vaktet rreth nevojave të individëve për lëndë ushqyese. 1
 • Implantet e memories mund të përdoren për të përshpejtuar kohën për të burgosurit, duke i lejuar ata të kryejnë dënimet maksimale brenda një dite. 1
 • Më shumë se gjysma e makinave të reja të shitura në mbarë botën do të jenë elektrike. (Mundësia 70%)1
 • Bujqësia vertikale e brendshme lejon kompanitë dhe individët të rriten, korrin dhe shpërndajnë të korrat në mjediset urbane. Kjo formë e bujqësisë tani përfaqëson 10% të të gjithë bujqësisë në mbarë botën. (Mundësia 70%)1
 • Shitja e makinave elektrike tani tejkalon gjysmën e tregut në mbarë botën. (Mundësia 90%)1
 • Faza e zhvillimit për Sistemin e Future Combat Air (FCAS) është funksionale, në një përpjekje të kombinuar nga Franca, Gjermania dhe Spanja. FCAS përfaqëson gjeneratën e ardhshme të avionëve luftarakë Euro. Mundësia: 80%1
Parashikimi i shpejtë
 • Nestle shpik një pajisje që dizajnon vaktet rreth nevojave të individëve për lëndë ushqyese. 1
 • Implantet e memories mund të përdoren për të përshpejtuar kohën për të burgosurit, duke i lejuar ata të kryejnë dënimet maksimale brenda një dite 1
 • Shkencëtarët mund të fshijnë dhe rivendosin kujtimet 1
 • Duhani është zhdukur kryesisht për shkak të tokës bujqësore të rezervuar gjithnjë e më shumë për prodhimin e ushqimit 1
 • Një gjeneratë e re e supertransportuesve të teknologjisë së lartë 1
 • Popullsia e botës parashikohet të arrijë në 9,157,233,000 1
 • Pjesa e shitjeve globale të makinave të marra nga automjetet autonome është e barabartë me 50 për qind 1
 • Shitjet botërore të automjeteve elektrike arrijnë në 19,766,667 1
 • (Ligji i Moore) Llogaritjet për sekondë, për 1,000 dollarë, janë të barabartë me 10^20 1
 • Numri mesatar i pajisjeve të lidhura, për person, është 19 1
 • Numri global i pajisjeve të lidhura me internet arrin në 171,570,000,000 1
 • Trafiku i parashikuar global në ueb celular është i barabartë me 644 ekzabajt 1
 • Trafiku global i internetit rritet në 1,628 ekzabajt 1
 • Rritja optimiste e parashikuar e temperaturave globale, mbi nivelet para-industriale, është 1.62 gradë Celsius 1
 • Mosha më e madhe për popullsinë braziliane është 35-44 vjeç 1
 • Mosha më e madhe për popullsinë meksikane është 40-44 vjeç 1
 • Mosha më e madhe për popullsinë e Lindjes së Mesme është 30-39 vjeç 1
 • Kohorta më e madhe e moshës për popullsinë afrikane është 0-4 vjeç 1
 • Mosha më e madhe për popullsinë evropiane është 50-54 vjeç 1
 • Mosha më e madhe për popullsinë indiane është 25-29 vjeç 1
 • Mosha më e madhe për popullsinë kineze është 50-54 vjeç 1
 • Mosha më e madhe për popullsinë e Shteteve të Bashkuara është 15-24 dhe 45-49 vjeç 1

Parashikimet e vendit për vitin 2040

Lexoni parashikimet për vitin 2040 specifike për një sërë vendesh, duke përfshirë:

Shiko te gjitha

Zbuloni tendencat e një viti tjetër të ardhshëm duke përdorur butonat e vijës kohore më poshtë