Syze inteligjente: Vizioni i së ardhmes

KREDI I IMAZHIT:
Kredia Image
iStock

Syze inteligjente: Vizioni i së ardhmes

Syze inteligjente: Vizioni i së ardhmes

Teksti i nëntitullit
Duke ofruar sasi të pakufizuara të dhënash në linjën e shikimit të një përdoruesi, përhapja e syzeve inteligjente ofron një potencial të madh për shoqërinë.
  • Author:
  • Emri i autorit
   Parashikimi Kuantumrun
  • Janar 21, 2022

  Postoni tekst

  Syzet inteligjente mendohet të jenë përparimi tjetër i madh në teknologjinë e veshjes dhe së shpejti mund të përshkojnë jetën e miliona konsumatorëve. Deri më tani, ofrimi i veçorive të dobishme dixhitale të integruara brenda syzeve të një personi ka qenë i vështirë; megjithatë, disa aktorë kryesorë të teknologjisë janë përpjekur të bëjnë syzet inteligjente jo vetëm një realitet, por një sukses komercial.

  Konteksti i syzeve inteligjente

  "Syzet inteligjente" i referohen teknologjisë së syzeve që vendosin informacione në fushën e shikimit të përdoruesit. Ekrani mund të reflektohet ose të projektohet në thjerrëzat e syzeve, ose mund të jetë një komponent i veçantë që projekton pamjet vizuale drejtpërdrejt në sytë e përdoruesit - qëllimi në të dyja rastet është të lejojë përdoruesin të shikojë mjedisin e tij me shpërqendrim minimal. 

  Duke filluar me ekranet bazë të pjesës së përparme, teknologjia ka evoluar dhe tani mund të ekzekutojë aktivitete të komplikuara të fuqizuara nga kompjuteri. Syzet inteligjente, në krahasim me kufjet e realitetit virtual plotësisht zhytës, u ofrojnë përdoruesve një ndjenjë të botës fizike dhe dixhitale njëkohësisht, duke ofruar një përvojë shumë më të natyrshme. Kjo arrihet me anë të syzeve të ekranit Heads Up (HUD), realitetit të shtuar (AR) ose një ekrani optik të montuar në kokë (OHMD).

  Sistemet më të fundit inteligjente të xhamit mund të ofrojnë informacion automatik në lidhje me një objektiv në pamje, të tilla si një produkt në duart e përdoruesit, informacione rreth mjedisit përreth dhe madje edhe njohjen e fytyrës së një personi që i afrohet përdoruesit. Përdoruesi gjithashtu mund të komunikojë me sistemin nëpërmjet zërit, sinjaleve ose fshirjeve të gishtave.

  Ndikim shkatërrues 

  Tregu i syzeve inteligjente parashikohet të rritet me përafërsisht 69.10 milionë USD midis 2021 dhe 2025. Së bashku me njohuritë protetike që ato ofrojnë, syzet inteligjente mund të ofrojnë një avantazh për çdo industri ku të dhënat janë një faktor konkurrues. Teknologjia konsiderohet gjithashtu si një mjet shumë efektiv për bashkëpunim pasi mund të sigurojë një lidhje të drejtpërdrejtë midis kolegëve të cilët mund të vendosen në vende të ndryshme në mbarë botën. 

  Për shembull, menaxherët dhe ekspertët në një zyrë qendrore - duke përdorur syze inteligjente - mund të shikojnë mjediset e punës në terren përmes një furnizimi të drejtpërdrejtë të mbledhur nga syzet inteligjente të punëtorëve në terren dhe mund t'u japin punonjësve këshilla, zgjidhjen e problemeve ose udhëzime të sakta që mund të minimizojë shkallën e gabimit.

  Në mënyrë të ngjashme, miratimi i syzeve inteligjente në situata të tilla lejon rritjen e efikasitetit të stafit dhe, me krijimin e programeve më tërheqëse të trajnimit, mund të ndihmojë në përmirësimin e aftësive të buta të punëtorëve. 

  Korporatat e mëdha të teknologjisë po punojnë së bashku për të çuar përpara tregun e syzeve inteligjente dhe për të hedhur bazat për një të ardhme të re dixhitale, ndoshta pa nevojën për një smartphone. Drejtuesit e korporatave mund të kenë nevojë të përgatiten për një epokë të re ndryshimesh transformuese, në të cilën edhe vetë perceptimi i realitetit vihet në pikëpyetje.

  Aplikime për syze inteligjente

  Aplikimet për syze inteligjente mund të përfshijnë aftësinë për të:

  • Rritni bashkëpunimin përmes aftësive të integruara audio dhe video. 
  • Ofroni zgjidhje në kohë reale për fabrikat duke përmirësuar shpejtësinë, produktivitetin, pajtueshmërinë dhe kontrollin e cilësisë së linjave të montimit të prodhimit.
  • Siguroni të dhëna specifike, të lidhura me pacientët për të ndihmuar profesionistët shëndetësorë të marrin vendime të shpejta diagnostikuese.
  • Përmirësoni përvojat në muze, teatro dhe atraksione turistike duke u ofruar vizitorëve titrim dhe informacion të menjëhershëm në formën e drejtimeve dhe rishikimeve të projektuara të navigimit. 
  • Sigurojuni atletëve në kohë reale, shpejtësinë në lojë, distancën, të dhënat e fuqisë dhe indikacione të tjera.
  • Sigurohuni që punëtorët e ndërtimit të përjetojnë një rrjedhë pune më të sigurt dhe më produktive pa duar, ndërkohë që inspektimet strukturore mund të kryhen nëpërmjet zgjidhjeve në distancë të ofruara në kohë reale.
  • Ofroni një përvojë më gjithëpërfshirëse të tregtisë elektronike.

  Pyetje për të komentuar

  • Duke marrë parasysh shqetësimet e privatësisë rreth syzeve inteligjente dhe kamerave dhe mikrofonave të tyre "gjithmonë ndezur", a mendoni se këto pajisje do të bëhen përfundimisht një pajisje e zakonshme e përdorimit?
  • A do të përdornit një palë syze inteligjente dhe, nëse po, si do t'ju përfitonin ato?

  Referencat e njohurive

  Lidhjet e mëposhtme popullore dhe institucionale u referuan për këtë pasqyrë: