Ekonomi

Kriptovalutat që zëvendësojnë monedhat tradicionale fiat; pabarazia e pasurisë; ndikimi ekonomik i automatizimit dhe revolucioni i ardhshëm industrial—kjo faqe mbulon tendencat dhe lajmet që do të ndikojnë në ekonomitë e së ardhmes.

kategori
kategori
kategori
kategori
Parashikimet në trendTë rejafiltra
41543
Insight postime
Insight postime
Ndërsa më shumë njerëz fillojnë të përdorin pajisje të ndërlidhura në shtëpitë dhe punën e tyre, cilat janë rreziqet e përfshira?
41464
Insight postime
Insight postime
Lëvizja Right to Repair kërkon kontroll absolut të konsumatorëve mbi mënyrën se si ata duan të rregullojnë produktet e tyre.
42482
Insight postime
Insight postime
Klubet VR synojnë të ofrojnë një ofertë të jetës së natës në një mjedis virtual dhe ndoshta të bëhen një alternativë e denjë ose zëvendësim për klubet e natës.
43828
Sinjalet
https://qz.com/india/2187340/india-allows-trade-settlements-in-rupees-to-save-foreign-exchange/
Sinjalet
kuarc
Megjithatë, kjo rrugë do të jetë e kufizuar në Rusi për momentin.
41400
Insight postime
Insight postime
Studiuesit pranojnë se teknologjia e theksuar mund t'i ndihmojë njerëzit të përballen me jetën e përditshme, por ata gjithashtu paralajmërojnë kundër kufizimeve të saj dhe keqpërdorimit të mundshëm.
43431
Insight postime
Insight postime
Ndërsa shfaqen më shumë kërcënime për shkak të ndryshimeve klimatike, aktivizmi klimatik po rrit degët ndërhyrëse.
42487
Insight postime
Insight postime
Mikroçipi i njeriut mund të ndikojë në gjithçka, nga trajtimet mjekësore deri te pagesat në internet.
22996
Sinjalet
https://www.mitpressjournals.org/doi/abs/10.1162/003465300559028#.WAJhLeArKUm
Sinjalet
MIT Press Journals
41541
Insight postime
Insight postime
Kostot e larta të barnave me recetë i kanë bërë tregjet e zeza një të keqe të domosdoshme.
24164
Sinjalet
https://www.cnbc.com/2020/01/19/davos-climate-crisis-threatens-more-than-half-of-the-worlds-gdp-wef-says.html
Sinjalet
CNBC
Mbi gjysma e PBB-së (produkti i brendshëm bruto) i botës është i ekspozuar ndaj rreziqeve nga pjesët e humbura të botës natyrore, sipas një raporti të ri.
41507
Insight postime
Insight postime
Termocentralet me shkrirje përfaqësojnë një epokë të re në prodhimin e energjisë së pastër.
25501
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/turkey-lira-economy-decline-what-next-us-dollar
Sinjalet
Stratfor
Rënia e shumëpritur duket se ka ardhur dhe perspektivat janë të zbehta që presidenti i Turqisë të ndryshojë kurs.
42513
Insight postime
Insight postime
Shkencëtarët po eksplorojnë një metodë të përballueshme, të arritshme dhe më kompakte për të monitoruar Tokën nga orbita e ulët.
42477
Insight postime
Insight postime
Optimizimi i kërkimit të videove dhe se si bizneset mund të përdorin këto strategji për fushatat e tyre të marketingut.
43040
Sinjalet
https://future.a16z.com/framework-valuation-navigating-down-markets/
Sinjalet
Future
Ky kuadër tregon se si të rivlerësoni vlerësimin tuaj, të kuptoni efikasitetin tuaj nëpërmjet djegies së shumëfishave dhe planit të skenarit. Plus: të dhëna origjinale të standardeve.
20979
Sinjalet
https://medium.com/s/story/cryptocurrencys-criminal-revolution-6dae3cdf630f
Sinjalet
Medium
Është e vështirë të besohet se "revolucioni i kriptove" filloi një dekadë më parë. Më kujtohet turbullt kur dëgjova për bitcoin në një nga laboratorët kompjuterikë të universitetit tim në vitin 2008, pak pas…
41785
Insight postime
Insight postime
Ekonomia e fundit e madhe që financon projektet e qymyrit ndalon financimin e projekteve të qymyrit jashtë shtetit.
43050
Sinjalet
https://www2.deloitte.com/us/en/insights/focus/tech-trends/2021/digital-supply-chain-transformation.html
Sinjalet
Deloitte
Prodhuesit, shitësit me pakicë dhe distributorët e fokusuar në të ardhmen po eksplorojnë mënyra për të transformuar qendrën e kostos së zinxhirit të furnizimit në një nxitës të vlerës së fokusuar tek klientët.
42894
Sinjalet
https://www.economist.com/leaders/2021/10/09/the-world-economys-shortage-problem
Sinjalet
Ekonomist
Mungesa ka zëvendësuar tepricat si pengesa më e madhe për rritjen globale | Liderët
27464
Sinjalet
https://www.scmp.com/news/china/diplomacy-defence/article/2157028/did-china-think-donald-trump-was-bluffing-trade-how
Sinjalet
South China Post Morning
Si Kina u kap në befasi nga veprimi agresiv tregtar i Presidentit të SHBA Donald Trump. A është Pekini fajtor për konfliktin?
41756
Insight postime
Insight postime
Në dekadat e ardhshme, teknologjia e karikimit me valë mund të lejojë që dronët ajrore të rimbushen në mes të fluturimit pa pasur nevojë të zbarkojnë kurrë.
41560
Insight postime
Insight postime
Duke ofruar sasi të pakufizuara të dhënash në linjën e shikimit të një përdoruesi, përhapja e syzeve inteligjente ofron një potencial të madh për shoqërinë.