Qeveri

Nga modernizimi i përdorimit të teknologjisë nga qeveritë deri te krijimi i politikave novatore për të menaxhuar jetën tonë—kjo faqe mbulon tendencat dhe lajmet që do të ndikojnë në të ardhmen e qeverisjes.

kategori
kategori
kategori
kategori
Parashikimet në trendTë rejafiltra
41543
Insight postime
Insight postime
Ndërsa më shumë njerëz fillojnë të përdorin pajisje të ndërlidhura në shtëpitë dhe punën e tyre, cilat janë rreziqet e përfshira?
23955
Sinjalet
https://asia.nikkei.com/Business/Energy/Japan-seeks-stoppage-of-100-inefficient-coal-plants-in-a-decade
Sinjalet
Nikkei Azi
TOKIO -- Qeveria japoneze do të kërkojë mbylljen ose pezullimin e rreth 100 termocentraleve me thëngjill me efikasitet të ulët në vend
23623
Sinjalet
https://www.economist.com/britain/2020/01/28/britain-takes-a-third-way-on-5g-with-huawei
Sinjalet
Ekonomist
Pavarësisht protestave të Amerikës, firmës kineze do t'i jepet një rol i kufizuar në ndërtimin e rrjeteve të reja
19915
Sinjalet
http://www.grunge.com/57222/futuristic-cities-already-built/
Sinjalet
Grunge
Këto qytete ofrojnë një pamje të asaj që e ardhmja jonë do të na rezervojë.
41431
Insight postime
Insight postime
Përkrahësit e udhëtimit në det pretendojnë se po rishpikin shoqërinë, por kritikët mendojnë se ata thjesht po i shmangen taksave.
41641
Insight postime
Insight postime
Meqenëse energjia diellore është ende e paarritshme për segmente të gjera të popullsisë amerikane, solare e komunitetit po ofron zgjidhje për të mbushur boshllëqet në treg.
19523
Sinjalet
http://www.eco-business.com/opinion/who-needs-cars-smart-mobility-can-make-cities-sustainable/
Sinjalet
Eko Biznes
25891
Sinjalet
https://qz.com/africa/1378556/cheap-batteries-may-allow-africa-to-abandon-the-grid/
Sinjalet
kuarc
Si duket e ardhmja kur është më e lirë të furnizoni shtëpinë tuaj me energji elektrike—dhe të mos mbështeteni në sistemet e rrjetit elektrik.
41501
Insight postime
Insight postime
Nëpërmjet TaaS, konsumatorët do të jenë në gjendje të blejnë ekskursione, kilometra ose përvoja pa mbajtur një automjet të tyren.
26720
Sinjalet
https://www.stratfor.com/analysis/grand-design-chinas-new-trade-routes
Sinjalet
Stratfor
Strategjia që qëndron pas Iniciativës Brez dhe Rrugë është të diversifikojë linjat e tranzitit, duke zbutur kështu cenueshmërinë e Kinës ndaj ndërprerjeve të jashtme ekonomike dhe duke rigjallëruar ekonominë e ngadalësuar të Kinës. Ideali i Kinës do të ishte të lidhë qytetet e saj në brendësi me tregjet globale me një rrjet të larmishëm rrugësh tranziti dhe tubacionesh energjie, shumë prej të cilave do të merrnin rrugë në brendësi dhe do të shërbenin si alternativa për e.
41502
Insight postime
Insight postime
Fenomeni kulmor i makinave ka reduktuar pronësinë personale të automjeteve duke rritur popullaritetin e aplikacioneve të lëvizshmërisë dhe transportit publik.
42618
Sinjalet
https://www2.deloitte.com/us/en/insights/industry/technology/ai-adoption-mid-size-companies.html
Sinjalet
Deloitte
Kompanitë e madhësisë së mesme po miratojnë AI përmes modeleve cloud dhe si shërbim. Si mund të përfitojnë ofruesit e programeve kompjuterike të teknologjisë nga kjo kërkesë në rritje?
19870
Sinjalet
http://thenextweb.com/insider/2015/10/31/how-big-data-and-the-sims-are-helping-us-to-build-the-cities-of-the-future
Sinjalet
Web Next
Deri në vitin 2050, Kombet e Bashkuara parashikojnë që rreth 66 për qind e popullsisë së botës do të jetojnë në zona urbane. Pritet që zgjerimi më i madh të ndodhë në rajonet në zhvillim si Afrika dhe Azia. Qytetet në këto pjesë do të sfidohen për të përmbushur nevojat e banorëve të tyre dhe për të siguruar mjaftueshëm […]
21537
Sinjalet
https://www.livemint.com/industry/energy/india-answer-to-china-belt-and-road-initiative-one-sun-one-world-one-grid-11590634870755.html
Sinjalet
Nenexhik
Plani global i rrjetit mund të shfrytëzojë gjithashtu Aleancën Ndërkombëtare Diellore të bashkëthemeluar nga India që ka 67 vende si anëtarë. Ai është bërë karta telefonike e Indisë për ndryshimet klimatike dhe po shihet gjithnjë e më shumë si një mjet i politikës së jashtme
26478
Sinjalet
https://reneweconomy.com.au/coal-to-be-kaput-in-australia-by-2050-as-renewables-batteries-take-over-79854/
Sinjalet
Rinovoni Ekonominë
Kapaciteti gjenerues i Australisë me qymyr mund të jetë pak më shumë se një vezullim në sytë e Tony Abbott që në vitin 2050, kur burimet e rinovueshme parashikohet të ofrojnë 92 për qind të energjisë elektrike të vendit.
27860
Sinjalet
https://techcrunch.com/2019/02/03/the-infrastructural-humiliation-of-america/
Sinjalet
Tech Crunch
Sot po kthehem në SHBA dhe si adhurues i infrastrukturës, është mirë të shkoj në shtëpi, por kam frikë nga zhgënjimi. Sapo kalova dy javë në Singapor dhe Tajlandë; vitin e kaluar kalova kohë në Hong Kong dhe Shenzhen; dhe në krahasim me Azinë moderne, kaq shumë infrastrukturë amerikane tani është kaq e përbuzshme […]
28023
Sinjalet
https://tirto.id/kominfo-klaim-pusat-data-center-siap-digunakan-paling-lambat-2023-eB1q
Sinjalet
Tirto
Menkominfo Jhonny G. Plate mengatakan pembagunan data center dilakukan karena jumlah data pemerintahan tersebar di 2.700 data center.
35551
Sinjalet
https://www.nytimes.com/2019/06/19/climate/seawalls-cities-cost-climate-change.html
Sinjalet
New York Times
Ndërsa rreziqet dhe kostot e ndryshimeve klimatike rriten, politikëbërësit po përballen me zgjedhje të dhimbshme se si të vendosin se cilat komunitete të mbrojnë.
26997
Sinjalet
https://timesofindia.indiatimes.com/business/india-business/india-will-use-more-power-than-europe-us-by-2040-study/articleshow/70504132.cms
Sinjalet
Times of India
India Business News: India do të konsumojë më shumë energji elektrike se Evropa deri në vitin 2038 dhe SHBA në 2045 pasi popullsia zgjerohet dhe një rritje e mprehtë e rritjes së PBB-së nxit konsumin nga
36301
Sinjalet
https://www.evwind.es/2019/07/01/repsol-will-install-800-mw-of-solar-and-wind-energy-for-2023/67819
Sinjalet
Evwind
25901
Sinjalet
https://www.powermag.com/russia-china-drive-africas-plan-for-nuclear-expansion/
Sinjalet
PowerMag
Zyrtarët në Afrikën e Jugut dhe në të gjithë kontinentin afrikan vazhdojnë të eksplorojnë projekte të reja të prodhimit të energjisë bërthamore dhe rajoni ofron një mundësi për vendet e tjera për të eksportuar ato të avancuara bërthamore
27009
Sinjalet
https://www.nst.com.my/news/nation/2019/11/540050/15-sabah-pan-borneo-highway-work-packages-be-completed-2022-2023
Sinjalet
NST
KOTA KINABALU: Pjesa Sabah e projektit të autostradës Pan Borneo do të shohë 12 paketa pune që do të përfundojnë deri në qershor 2022 dhe tre paketa deri në 2023.