Politika ndërkombëtare

Refugjatët e klimës, terrorizmi ndërkombëtar, marrëveshjet e paqes dhe gjeopolitika në bollëk—kjo faqe mbulon tendencat dhe lajmet që do të ndikojnë në të ardhmen e marrëdhënieve ndërkombëtare.

kategori
kategori
kategori
kategori
Parashikimet në trendTë rejafiltra
17601
Sinjalet
https://features.propublica.org/climate-migration/model-how-climate-refugees-move-across-continents/
Sinjalet
Propublica
ProPublica dhe The New York Times Magazine, me mbështetjen e Qendrës Pulitzer, kanë modeluar për herë të parë se si refugjatët klimatikë mund të lëvizin përtej kufijve ndërkombëtarë. Kjo është ajo që kemi gjetur.
25030
Sinjalet
https://www.macrobusiness.com.au/2013/07/africa-to-own-the-worlds-demographic-future/
Sinjalet
Makrobiznesi
26072
Sinjalet
https://www.bloombergquint.com/global-economics/putin-chef-yevgeny-prigozhin-is-now-meddling-in-africa#gs._=qNHsw
Sinjalet
Bloomberg
Biznesmeni i fshehtë i njohur si "kuzhinieri" i Vladimir Putinit për punën e tij të hotelierisë në Kremlin, supozohet se ka ndihmuar Rusinë të kapte pjesë të Ukrainës, të kthente valën në luftën siriane dhe të ndërhynte në zgjedhjet amerikane.
375
Sinjalet
https://knowledge.wharton.upenn.edu/article/how-social-media-leads-to-a-less-stable-world/
Sinjalet
Wharton
Ndërsa platformat e mediave sociale kanë përfitime të pakundërshtueshme, ato janë gjithashtu shtytësit kryesorë të ballkanizimit politik, shkruan Curtis Hougland në këtë shkrim.
26470
Sinjalet
http://www.cadtm.org/Chinese-geopolitics-continuities-inflections-uncertainties
Sinjalet
CADTM
Për Pekinin, epoka në të cilën fuqitë evropiane formësuan botën ishte vetëm një parantezë përpara se historia të kthehej në kursin e saj "normal", sinocentrik. Kina është bërë fuqia e dytë botërore.…
25830
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/sun-sets-arms-control-treaty-missiles-start-trump-russia-china
Sinjalet
Stratfor
Ndërsa SHBA tërhiqet zyrtarisht nga Traktati i Forcave Bërthamore me Rreze të Mesme, Stratfor shikon prapa në rënien e marrëveshjes -- dhe përpara në të ardhmen e garës së armëve.
16057
Sinjalet
https://www.youtube.com/watch?v=72TqrTCRH0I
Sinjalet
Raporti i Kaspikut
Pse Liderët Gënjejnë: http://amzn.to/2o2pZfc (affiliate)Kindle: http://amzn.to/2olVdd5 (affiliate)Mbështes CaspianReport përmes Patreon:https://www.patreon.com/Ca...
17429
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/why-europe-conflicted-over-immigration
Sinjalet
Stratfor
Fluksi i të huajve mund të parandalojë problemet ekonomike që vijnë me rënien demografike, por gjithashtu mund të ndezë konflikte politike.
26446
Sinjalet
https://www.quantumrun.com/qr_dev/verdict-china-making-pakistan-client-state-its-debt-book-diplomacy
Sinjalet
Stratfor
16563
Sinjalet
https://www.independent.co.uk/environment/renewable-superpowers-fossil-fuel-era-over-reserves-lithium-copper-rare-metals-solar-energy-geopolitics-a8217786.html
Sinjalet
Pavarur
Epoka e karburanteve fosile nuk do të zgjasë përgjithmonë - kur të përfundojë më në fund, një grup i ri vendesh do të zbulojnë se rezervat e tyre të litiumit, bakrit dhe metaleve të rralla janë në kërkesë të lartë
16654
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/demography-basis-power-and-prosperity
Sinjalet
Stratfor
Fifty years ago, the British poet Philip Larkin saw that the world was shifting under his feet. For the '60s generation, Larkin enviously observed, sex would be all about fun: "All at once the quarrel sank … And every life became / A brilliant breaking of the bank, / A quite unlosable game." Gender relations across the past 50 years have been a little more complicated than that, but Larkin was q
17635
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/source-indias-water-wars
Sinjalet
Stratfor
Trazirat në pellgun e Cauvery janë një reflektim jo vetëm i stresit afatgjatë të ujit, por edhe i presioneve të tjera sociale.
16861
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/how-many-countries-are-there-world-2019
Sinjalet
Stratfor
Thjeshtësia e pyetjes përgënjeshtron kompleksitetin e përgjigjes. Partneri i Stratforit, Gjeografia Politike Tani ofron një vështrim të përditësuar të numrit të vendeve në botë.
26491
Sinjalet
https://www.quantumrun.com/qr_dev/chinas-giant-400-billion-iran-investment-complicates-us-options
Sinjalet
South China Post Morning
26081
Sinjalet
https://www.youtube.com/watch?v=XHLzjxDcgho
Sinjalet
Youtube - CaspianReport
Mbështet CaspianReport në Patreon: https://www.patreon.com/CaspianReport PayPal: https://www.paypal.me/CaspianReport Bitcoin: 1MwRNXWWqzbmsHova7FMW11zPftVZVUf...
17480
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/year-wall
Sinjalet
Stratfor
Ne jetojmë në një epokë muresh. Në vitet 1990, ekspertët festonin rregullisht fundin e mureve (së bashku me fundin e historisë), duke këmbëngulur se rënia e Perdes së Hekurt shënoi një epokë të re kufijsh të ulët dhe ndërlidhje të lartë. Në shumë mënyra, ata kishin të drejtë; flukset ndërkufitare të mallrave, njerëzve, kapitalit dhe informacionit kanë shpërthyer gjatë çerekshekullit të fundit. Megjithatë, në mënyra të tjera ata kishin gabuar.
25828
Sinjalet
https://www.nytimes.com/2019/08/01/world/asia/inf-missile-treaty.html
Sinjalet
New York Times
Zyrtarët e administratës Trump thonë se traktati i lidhi duart e tyre me Kinën dhe se Rusia nuk po e respektonte atë, por rënia e tij ngriti frikën për një garë të re armësh.
37877
Sinjalet
https://governmenttechnologyinsider.com/the-future-of-space-exploration-lies-is-in-collaboration/
Sinjalet
Qeveria e Teknologjisë Insajder
17369
Sinjalet
https://www.youtube.com/watch?v=f55DSbUGhMU&feature=youtu.be
Sinjalet
Të shtëna frikësimi
Fotografia e parë e bërë nga toka, nga hapësira, shkaktoi një ndryshim të thellë në të kuptuarit tonë për veten tonë -- një zgjim ontologjik. Bashkohuni me Jason Silva një...
16490
Sinjalet
https://www.theverge.com/2017/8/3/16007736/china-us-ai-artificial-intelligence
Sinjalet
Prag
Në tetor 1957, Bashkimi Sovjetik lëshoi ​​satelitin e parë artificial të Tokës, Sputnik 1. Anija nuk ishte më e madhe se një top plazhi, por nxiti SHBA-në në një furi kërkimesh dhe...
26097
Sinjalet
https://worldview.stratfor.com/article/russia-putin-diplomacy-africa-great-power
Sinjalet
Stratfor
Ndërsa Rusia shtyn të luajë një rol më të madh në skenën globale, Kremlini ka zhvilluar një strategji të fuqishme për të ndikuar liderët afrikanë dhe për të forcuar lidhjet në të gjithë kontinentin. 
26443
Sinjalet
https://blogs.tribune.com.pk/story/67065/is-china-making-pakistan-a-client-state-with-its-debt-book-diplomacy/
Sinjalet
Tribunë
Nëse gjërat shkojnë përgjatë trajektores aktuale, "bashkëpunimi" me Kinën do të bëhet shumë më pak vullnetar në afërsi...