mjedis

Përshtatja ndaj ndryshimeve klimatike; ruajtjen e mjedisit; mbrojtja e biodiversitetit—kjo faqe mbulon tendencat dhe lajmet që do të formësojnë të ardhmen e mjedisit tonë të përbashkët.

kategori
kategori
kategori
kategori
Parashikimet në trendTë rejafiltra
43431
Insight postime
Insight postime
Ndërsa shfaqen më shumë kërcënime për shkak të ndryshimeve klimatike, aktivizmi klimatik po rrit degët ndërhyrëse.
42517
Insight postime
Insight postime
Fagët, të cilët trajtojnë sëmundjet pa kërcënimin e rezistencës ndaj antibiotikëve, një ditë mund të kurojnë sëmundjet bakteriale në bagëti pa kërcënuar shëndetin e njeriut.
19915
Sinjalet
http://www.grunge.com/57222/futuristic-cities-already-built/
Sinjalet
Grunge
Këto qytete ofrojnë një pamje të asaj që e ardhmja jonë do të na rezervojë.
41641
Insight postime
Insight postime
Meqenëse energjia diellore është ende e paarritshme për segmente të gjera të popullsisë amerikane, solare e komunitetit po ofron zgjidhje për të mbushur boshllëqet në treg.
41507
Insight postime
Insight postime
Termocentralet me shkrirje përfaqësojnë një epokë të re në prodhimin e energjisë së pastër.
42513
Insight postime
Insight postime
Shkencëtarët po eksplorojnë një metodë të përballueshme, të arritshme dhe më kompakte për të monitoruar Tokën nga orbita e ulët.
25003
Sinjalet
https://www.thebalance.com/top-economic-predictions-for-the-next-10-years-3305699
Sinjalet
Balanca
Ja se si pandemia COVID-19, moti ekstrem, rritja e kostove të kujdesit shëndetësor dhe tendencat e tjera mund të ndikojnë në ekonomi gjatë disa viteve të ardhshme.
41659
Insight postime
Insight postime
Hidrogjeni i gjelbër mund të furnizojë deri në 25 për qind të nevojave të energjisë në botë deri në vitin 2050.
43156
Insight postime
Insight postime
Përdorimi i aftësive të gjera të ruajtjes së energjisë të amoniakut të gjelbër mund të jetë një alternativë e kushtueshme por e qëndrueshme ndaj burimeve tradicionale të energjisë.
43367
Insight postime
Insight postime
Kërkimi dhe zhvillimi mbi bujqësinë e marijuanës bëhet më i zakonshëm ndërsa legalizimi vazhdon.
42476
Insight postime
Insight postime
Karikimi me valë mund të jetë koncepti tjetër revolucionar në infrastrukturën e automjeteve elektrike (EV), në këtë rast, i ofruar përmes autostradave të elektrizuara.
42444
Insight postime
Insight postime
Terapeutikët ushqimorë me bazë bimore mund të bëhen forma e re e vaksinimit, falë zhvillimit të bujqësisë molekulare.
21616
Sinjalet
https://russgeorge.net/2016/06/27/restoring-10-ocean-amazon-rainforests-just-5-years/
Sinjalet
Russ George
Rivendosja e 10 kullotave të oqeanit të Amazonës shëron natyrshëm krizën tonë të CO2 më lirë, më mirë dhe më shpejt se zgjidhjet e tjera për të shpëtuar planetin tonë blu dhe për të ushqyer të uriturit
41546
Insight postime
Insight postime
Palët e interesuara të energjisë kanë bërë përparime në fizibilitetin e mikrorrjeteve si një zgjidhje e qëndrueshme energjetike.
19945
Sinjalet
https://www.theatlantic.com/business/archive/2018/01/cities-housing-accessory-dwelling-units/550616/
Sinjalet
Atlantik
Quajini ato "njësi banimi shtesë" ose "banesa gjyshe"—hapësirat e vogla të banimit të ndërtuara në parcelat ekzistuese mund të ndihmojnë që qytetet t'i bëjnë qytetet më të përballueshme.
43317
Insight postime
Insight postime
Sëmundjet infektive të bartura nga mushkonjat që në të kaluarën kanë qenë të lidhura me rajone të veçanta kanë gjithnjë e më shumë gjasa të përhapen në mbarë botën pasi globalizimi dhe ndryshimet klimatike rrisin shtrirjen e mushkonjave që mbartin sëmundje.
41497
Insight postime
Insight postime
Bujqësia e insekteve është një industri e re premtuese që synon të zëvendësojë proteinat tradicionale me bazë shtazore.
19863
Sinjalet
http://aeon.co/magazine/culture/can-we-design-the-ideal-city-or-must-it-evolve/
Sinjalet
amshim
Mund të jetë e këndshme të ëndërrosh arkologji, mega-qytete dhe koloni hapësinore – por askush nuk mund të projektojë komunitetin e përsosur njerëzor
27002
Sinjalet
https://www.newindianexpress.com/world/2019/aug/23/we-will-achieve-most-climate-change-goals-by-2021-pm-modi-to-indian-diaspora-in-france-2023222.html
Sinjalet
New India Express
Fjalimi erdhi pasi Narendra Modi u takua me homologun e tij francez, Edouard Philippe, ku ata dënuan terrorizmin, duke përfshirë terrorizmin ndërkufitar dhe incidentet e lidhura me terrorizmin në Francë dhe Indi. 
23814
Sinjalet
https://www.thelocal.se/20180820/sweden-announces-five-investigations-to-better-prepare-for-extreme-weather
Sinjalet
Lokale
41404
Insight postime
Insight postime
Dikur mendohej si thjesht një modë, ekonomistët tani mendojnë se investimi i qëndrueshëm do të ndryshojë të ardhmen
24164
Sinjalet
https://www.cnbc.com/2020/01/19/davos-climate-crisis-threatens-more-than-half-of-the-worlds-gdp-wef-says.html
Sinjalet
CNBC
Mbi gjysma e PBB-së (produkti i brendshëm bruto) i botës është i ekspozuar ndaj rreziqeve nga pjesët e humbura të botës natyrore, sipas një raporti të ri.