SERIA SPECIALE

Seri speciale

Si do të riformësojë Inteligjenca Artificiale (AI) e ardhshme ekonominë dhe shoqërinë tonë? A do të jetojmë në një të ardhme ku bashkëjetojmë me qenie robotike me AI (ala Star Wars) apo do t'i persekutojmë dhe skllavërojmë qeniet e AI (Bladerunner)?

Seri speciale

Brenda 30 viteve, mbi 70 për qind e njerëzimit do të jetojë në qytete. Më e rëndësishmja, mbi 70 për qind e ndërtesave dhe infrastrukturës që nevojiten për të strehuar dhe mbështetur këtë fluks të urbanëve nuk ekziston ende.

Seri speciale

Qeveritë nuk po ju tregojnë gjithçka që dinë për ndryshimin e klimës. Realiteti mund të ndryshojë shumë mirë jetën tuaj. Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e ndryshimeve klimatike dhe çfarë po bëhet për të.

Seri speciale

Bota e fëmijëve tuaj do të jetë po aq e huaj për ju, siç ishte bota në të cilën jeni rritur për stërgjyshërit tuaj. Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e kompjuterëve.

Seri speciale

Përdorimi i pajisjeve për leximin e mendimeve për të dënuar kriminelët. Parandalimi i krimit para se të ndodhë. Drogat kimike zëvendësohen nga nivelet dixhitale. Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e krimit.

Seri speciale

Grada falas që skadojnë. Klasat e realitetit virtual. Planet e mësimit të zhvilluara nga inteligjenca artificiale. E ardhmja e mësimdhënies dhe e të nxënit po hyn në një epokë ndryshimesh masive. Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e arsimit.

Seri speciale

Epoka e qymyrit dhe naftës po i afrohet fundit, por makinat diellore, elektrike dhe energjia e shkrirjes mund të na japin ende shpresë për një botë me energji të bollshme. Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e energjisë.

Seri speciale

Meta, mish in-vitro, ushqime sintetike OMGJ - dieta juaj e ardhshme mund t'ju befasojë. Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e ushqimit.

Seri speciale

Nga lufta kundër pandemive vdekjeprurëse të ardhshme te ilaçet dhe trajtimet e përshtatura për ADN-në tuaj unike. Nga përdorimi i nanoteknologjisë për të kuruar të gjitha lëndimet dhe paaftësitë fizike deri te fshirja e kujtesës për të kuruar të gjitha çrregullimet mendore.

Seri speciale

Eksploroni se si normat tona të ndryshimit të bukurisë, pranimi ynë i ardhshëm i foshnjave stilistë dhe integrimi ynë eventual me internetin do të formësojnë evolucionin njerëzor.

Seri speciale

Si do ta riformësojnë Gen Xers, Millennials dhe Centennials botën tonë të ardhshme? Cila është e ardhmja e plakjes dhe vetë vdekjes? Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e popullsisë njerëzore.

Seri speciale

Robotët zëvendësojnë gjyqtarët dhe dënojnë kriminelët. Pajisjet e leximit të mendjes që përdoren për të përcaktuar fajin. Precedentët ligjorë që do të vendosin të ardhmen. Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e ligjit.

Seri speciale

A do të reformojnë apo militarizohen oficerët e policisë? A po shkojmë drejt një shteti të mbikëqyrjes policore? A do t'i japë fund policia kriminelëve kibernetikë? A do të parandalojnë krimet para se të ndodhin? Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e policimit.

Seri speciale

Rrjeti nuk do ta vrasë qendrën tregtare. Do të bashkohet me të. Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e shitjes me pakicë.

Seri speciale

Pabarazia e pasurisë. Një revolucion industrial. Automatizimi. Zgjatja e jetës. Dhe reforma tatimore. Mësoni sekretet e brendshme se si të gjitha këto tendenca do të punojnë së bashku për të formuar të ardhmen e ekonomisë sonë globale.

Seri speciale

Motorë kërkimi të ngjashëm me Perëndinë. Asistentë virtualë. Pajisjet e veshura që zëvendësojnë telefonat inteligjentë. AR vs VR. Inteligjenca artificiale dhe e ardhmja, mendja globale e koshereve. Të vdekurit që gjejnë një jetë të përtejme dixhitale në internet. Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e internetit.

Seri speciale

Makinat, kamionët dhe avionët që drejtojnë vetë do të bëhen realitet në më pak se një dekadë, por ka një pyetje që duhet shtruar: A ia vlen kjo teknologji trazirat që do të shkaktojë? Mësoni sekretet e brendshme për të ardhmen e transportit.

Seri speciale

47% e vendeve të punës janë gati të zhduken. Mësoni se cilat industri do të rriten dhe bien gjatë dekadave të ardhshme, si dhe forcat që tani prishin status quo-në në vendin tuaj të punës. Merrni sekretet e brendshme për të ardhmen e punës.