Média Sosial: Pangaruh, Kasempetan sareng Kakuatan

Média Sosial: Pangaruh, Kasempetan sareng Kakuatan
KREDIT GAMBAR:  

Média Sosial: Pangaruh, Kasempetan sareng Kakuatan

    • Author Ngaran
      Dolly Mehta
    • Panulis Twitter cecekelan
      @Kuantumrun

    Carita lengkep (NGAN nganggo tombol 'Tempelkeun tina Word' pikeun nyalin sareng nempelkeun téks tina dokumen Word)

    Média sosial mangrupikeun jalan anu gaduh kakuatan anu luar biasa pikeun ngajalankeun parobihan. Kasuksésanna parantos kacatet dina sababaraha kali. Janten Twitter atanapi Facebook, ngagunakeun platform sosial pikeun ngadorong gerakan parantos ngarobih masarakat ku cara anu dasar. Pimpinan masa depan ogé masarakat ogé sadar kana poténsi sareng pangaruhna. 

     

    Pangaruh Média Sosial 

     

    Jangkauan sareng pangaruh média sosial dina jaman ayeuna teu tiasa dipungkir. Fenomena, anu ngan ukur mekar dina dasawarsa ka tukang, parantos ngarobih sababaraha aspék masarakat dina inti na. Janten bisnis, politik, pendidikan, kasehatan, dampakna parantos nyerep pisan kana lawon masarakat urang. “Diperkirakeun kitu ku 2018, 2.44 miliar jelema bakal ngagunakeun jaringan sosial." Sigana pisan kamungkinan yén budaya média sosial urang ngan bakal tumuwuh di generasi nu bakal datang. Salaku dunya janten langkung gumantung kana platform digital sarta téhnologi sakabéhna, komunikasi inevitably bakal leuwih sakedapan, sahingga jalma pikeun ngabentuk sambungan jeung ngakses informasi dina hiji Pace astronomically gancang.  

     

     Média Sosial sareng Kasempetan pikeun Robah 

     

    Sababaraha toko média sosial parantos ngagunakeun platformna pikeun mere ilham parobahan anu positif. Twitter, contona, ngumpulkeun artos pikeun ngawangun kelas sakola di Tanzania via Tweetsgiving. Inisiatif ieu mangrupikeun proyék parobahan epik sareng kampanyena janten viral, ngumpulkeun $ 10,000 dina ngan 48 jam. Conto-conto sapertos kieu sareng seueur anu sanésna ngajelaskeun kumaha kauntungan média sosial dina ngadorong parobihan. Kusabab jutaan di sakumna dunya mangrupikeun anggota budaya média sosial, éta henteu heran yén tujuan sapertos ngumpulkeun dana atanapi nyorot masalah anu peryogi perhatian tiasa suksés pisan ngalangkungan platform sosial.   

     

    Mangkaning, aya kali nalika média buzz sabudeureun média sosial geus murni éta: média buzz. Kalawan jumlah platform pikeun voicing pamadegan tumuwuh, bisa jadi hésé ngahurungkeun robah, gumantung kana cukang lantaranana; kumaha oge, kasempetan pikeun ngalakukeunana pasti aya. Kalayan pamasaran sareng ngungkit anu épéktip, warga global tiasa ngahiji pikeun inisiatif sareng ngalaksanakeun parobihan anu positif.  

     

    Naon hartosna pikeun Pamimpin Kahareup sareng Masarakat Umum? 

     

    Kanyataan yén "langkung seueur jalma anu gaduh alat sélulér tibatan sikat huntu" nyarioskeun seueur ngeunaan kakuatan luar biasa anu dicepeng ku média sosial. Anu aya dina posisi kapamimpinan pasti henteu disumputkeun kana jangkauan média sosial anu ageung sareng, kaharti kitu, disadap kana kakawasaanana. Salaku conto, "situs wéb sosial parantos maénkeun peran anu penting dina seueur pamilihan di sakumna dunya, kalebet di AS, Iran, sareng India. Aranjeunna ogé parantos nyayogikeun jalma-jalma pikeun hiji sabab, sareng parantos ngainspirasi gerakan massa ". Naon ieu hartosna pikeun pamimpin hareup? Intina, média sosial mangrupikeun platform anu dianggo pikeun ngabantosan ngawangun modal, merek sareng nami. Kalibet sareng masarakat ngaliwatan platform digital sareng ngamangpaatkeun kakuatan éta pikeun ngungkit posisi individu penting pisan. Sedengkeun pikeun masarakat sorangan, kakuatan média sosial tangtu pisan on-leungeun.