Kota pinter jeung Internet of Things: Digital nyambungkeun lingkungan urban

KREDIT GAMBAR:
Kiridit Gambar
iStock

Kota pinter jeung Internet of Things: Digital nyambungkeun lingkungan urban

Kota pinter jeung Internet of Things: Digital nyambungkeun lingkungan urban

Teks subjudul
Ngalebetkeun sensor sareng alat anu ngagunakeun sistem komputasi awan kana jasa sareng prasarana kotamadya parantos muka kamungkinan anu teu terbatas, mimitian ti kontrol listrik sareng lampu lalu lintas sacara real-time dugi ka waktos réspon darurat.
    • Author:
    • Ngaran pangarang
      Quantumrun tetempoan
    • Juli 13, 2022

    Tulisan tulisan

    Kusabab 1950, jumlah jalma nu hirup di kota geus ngaronjat leuwih genep kali, ti 751 juta nepi ka leuwih 4 milyar dina 2018. Kota diperkirakeun nambahkeun 2.5 milyar deui pangeusi antara 2020 jeung 2050, posing hiji tantangan administrasi ka pamaréntah kota.

    Kota pinter jeung konteks Internet of Things

    Nalika langkung seueur jalma migrasi ka kota, departemén perencanaan kota kotamadya dina kaayaan ningkat pikeun nyayogikeun jasa publik anu kualitas luhur sareng dipercaya. Hasilna, seueur kota anu nimbangkeun investasi kota pinter dina jaringan pelacak sareng manajemén digital anu dimodernisasi pikeun ngabantosan aranjeunna ngatur sumber daya sareng jasana. Diantara téknologi anu ngamungkinkeun jaringan ieu nyaéta alat anu nyambung ka Internet of Things (IoT). 

    IoT nyaéta kumpulan alat komputasi, mesin mékanis jeung digital, objék, sato atawa jalma dilengkepan identifiers unik tur kamampuhan pikeun mindahkeun data ngaliwatan jaringan terpadu tanpa merlukeun interaksi manusa-ka-komputer atawa manusa-ka-manusa. Dina kontéks kota, alat IoT sapertos méter anu aya hubunganana, lampu jalan, sareng sénsor dianggo pikeun ngumpulkeun sareng nganalisis data, anu teras dianggo pikeun ningkatkeun administrasi utilitas, jasa, sareng infrastruktur umum. 

    Nepi ka 2021, Éropa mangrupikeun pelopor anu dilaporkeun di dunya dina pangwangunan kota inovatif. Uni Éropa proaktif dina nyorong nagara anggotana pikeun ngadegkeun kota pinter, sareng Komisi Éropa nyéépkeun $395 juta USD dina Séptémber 2021 pikeun ngalakukeunana. Contona, kandaraan angkutan umum di Paris beuki numbu ka sistem digital kota pikeun ngaronjatkeun aliran lalulintas, kalawan upgrades sarupa ogé permeating kana pasar kandaraan milik pribadi regionally. 

    Dampak ngaganggu

    Nalika langkung seueur kotamadya ngadopsi téknologi IoT, aplikasi novél diciptakeun anu tiasa ningkatkeun métrik kahirupan kota. Contona, sensor kualitas hawa IoT di loba kota Cina dipaké pikeun ngalacak metrics kualitas hawa lokal jeung urbanite ngageter ngaliwatan smartphone push ngabejaan lamun tingkat polutan jadi bahaya tinggi. Ngaliwatan palayanan ieu, masarakat tiasa ngahindarkeun paparan anu panjang ka lingkungan beracun sareng ngirangan résiko panyakit pernapasan sareng inféksi. 

    Samentara éta, grid listrik pinter bisa ngidinan panyadia listrik kota ngaoptimalkeun penyediaan listrik jeung suplai ka warga jeung usaha, low waragad operasi sarta ngaronjatkeun efisiensi operasional. Pamakéan listrik anu ningkat tiasa ngirangan émisi gas rumah kaca kota tina fasilitas listrik dumasar kana bahan bakar fosil. Kitu ogé, sababaraha kota nyayogikeun unit panyimpen énergi padumukan sareng panél surya pikeun warga anu aya hubunganana sareng jaringan pinter. accu ieu ngurangan setrés grid salila jam puncak ku sahingga homeowners pikeun nyimpen énergi salila jam off-puncak. Warga ogé tiasa ngajual kaleuwihan tanaga surya deui ka grid, ngamungkinkeun aranjeunna ngahasilkeun panghasilan pasip sareng ngajaga stabilitas kauangan. 

    Implikasi kota anu ngamangpaatkeun sistem IoT kota pinter

    Implikasi anu langkung ageung tina langkung seueur administrasi kota anu ngagunakeun téknologi IoT tiasa kalebet:

    • Ngurangan résiko kacilakaan lalu lintas ngaliwatan aplikasi kendaraan anu nyambung sareng sistem lampu lalu lintas pinter.
    • Ngaoptimalkeun rute angkutan umum pikeun ngirangan waktos ngantosan sareng ningkatkeun jasa ka langkung seueur urban. Optimasi anu sami pikeun ngumpulkeun runtah ngalangkungan solusi manajemén runtah anu pinter.
    • Ngurangan émisi karbon dioksida nepi ka 15 persén ngaliwatan ngurangan produksi listrik basis suluh fosil jeung optimasi pamakéan listrik.
    • Ningkatkeun aksés digital kana jasa pamaréntah lokal sareng ngirangan waktos réspon pikeun sagala rupa palayanan umum.
    • Kagiatan privasi ngarahkeun tindakan hukum sareng pangawasan ka kotamadya pikeun mastikeun data umum henteu disalahgunakeun.

    Patarosan pikeun mairan

    • Naha anjeun badé ngijinkeun pamaréntah kota gaduh aksés kana data perjalanan anjeun upami data perjalanan ieu dianggo salaku bagian tina usaha optimasi lalu lintas?
    • Naha anjeun yakin yén modél IoT kota pinter tiasa diskalakeun ka tingkat dimana kalolobaan kota sareng kota tiasa ngawujudkeun rupa-rupa mangpaatna? 
    • Naon résiko privasi anu aya hubunganana sareng kota anu ngamangpaatkeun téknologi IoT?