pulitik

Polarisasi ideologis, propaganda, sareng évolusi pamikiran politik-kaca ieu nyertakeun tren sareng warta anu bakal mangaruhan masa depan politik.

kategori
kategori
kategori
kategori
ramalan Trendinganyarsaringan
23004
sinyal
https://worldview.stratfor.com/article/eye-afghanistan-peace-us-extends-olive-branch-pakistan-taliban-war
sinyal
Stratfor
The ongoing peace process has yielded a recent thaw in U.S.-Pakistani relations. But without an active conflict in Afghanistan, there will be little keeping Washington from turning toward more pressing issues in the region -- namely, stemming China's rise.
16482
sinyal
https://thenextweb.com/artificial-intelligence/2018/06/26/expert-predicts-ai-nationalism-will-change-geopolitical-landscape/
sinyal
The Next Web
Amérika Serikat sareng Cina aya di payuneun pak nalika datang kana panalungtikan sareng pamekaran AI, hatur nuhun kana dua strategi anu béda pisan. Hiji hal duanana nagara dibagikeun: nasionalisme.
3716
sinyal
https://www.economist.com/international/2019/11/04/why-are-so-many-countries-witnessing-mass-protests
sinyal
The ékonom
Blame economics, demography, a sense of powerlessness...and social media
27777
sinyal
https://www.nytimes.com/2018/07/06/world/europe/europe-borders-nationalism-identity.html
sinyal
The New York Times
The European Union, sold to citizens on the practical benefits of one bloc and open borders, has avoided the question of nationalism — until now.
23405
sinyal
https://www.youtube.com/watch?v=_Kt7883oTd0
sinyal
Isaac Arthur
Épisode ieu nalungtik konsép peradaban sareng ékonomi anu aya sakedik kakurangan sareng dimana produksi barang-barang butuh sakedik ...
23421
sinyal
https://theconversation.com/davos-why-measures-of-economic-progress-must-consider-the-quality-of-work-on-offer-110525
sinyal
paguneman
Obsesi sareng pertumbuhan GDP gagal pikeun ngitung sababaraha masalah anu paling mendesak di masarakat.
17396
sinyal
https://allianceforscience.cornell.edu/blog/2018/12/new-paper-outlines-science-imperiled-post-truth-politics/
sinyal
Alliance pikeun Élmu
Makalah anyar anu diterbitkeun dina jurnal tingkat luhur PNAS ngajelaskeun tangtangan anu ditimbulkeun pikeun pangaweruh ilmiah ku proliferasi misinformasi online ngeunaan masalah sapertos perubahan iklim, vaksin sareng pepelakan anu dirobih sacara genetik. Éta ngajelaskeun kumaha "pergeseran struktural anu jero dina lingkungan média" parantos "ngaktifkeun aktor anu teu sopan kalayan motif ulterior beuki nyebarkeun warta palsu, misin.
35981
sinyal
https://www.nytimes.com/2018/09/25/business/economy/us-government-debt-interest.html
sinyal
The New York Times
Pemotongan pajak, paningkatan belanja sareng suku bunga anu langkung luhur tiasa ngajantenkeun langkung hese pikeun ngaréspon resesi anu bakal datang sareng ngurus kabutuhan sanés.
23265
sinyal
https://www.huffpost.com/highline/article/white-collar-crime/
sinyal
Huffington Post
Nagara ieu dijalankeun ku kelas superpredator anu teu kabeungkeut. Geus waktuna urang mimitian ngubaran eta cara.
37453
sinyal
https://www.highnorthnews.com/en/us-will-not-increase-presence-arctic-until-2025
sinyal
High North News
Icebreaker anyar AS ngan bakal jarang ngarambat ka Arktik, saur Komandan Basisir Penjaga. Dina waktos anu sami, Panaséhat Kaamanan Nasional nyarios yén AS bakal tangtangan pangaruh militér Rusia di daérah éta. Naha ambisi Arktik AS sadayana babakan sareng henteu aya gigitan?
23035
sinyal
https://www.youtube.com/watch?v=d6NKdnZvdoo&feature=youtu.be
sinyal
Ted
Technology is advancing in leaps and bounds — and so is economic inequality, says writer Chrystia Freeland. In an impassioned talk, she charts the rise of a ...
21746
sinyal
https://www.npr.org/sections/money/2014/10/02/349863761/40-years-of-income-inequality-in-america-in-graphs
sinyal
NPR
Rumah tangga di luhur nempo gains pangbadagna. Anu di handapna stagnasi. Tapi kumaha upami jalma di antara?
20776
sinyal
https://www.reddit.com/r/geopolitics/comments/8udggp/why_is_canada_so_internally_divided/?st=jjh8x1q3&sh=aac4156d
sinyal
reddit
18 undian, 31 komentar. Kuring parantos maca sababaraha tulisan anu ngajelaskeun kumaha kawijakan luar nagri anyar Amérika bakal mangaruhan sésa G7. Naon …
22946
sinyal
https://www.economist.com/asia/2018/09/06/the-perils-of-chinas-debt-trap-diplomacy
sinyal
The ékonom
Malaysia’s rethink of Chinese belt-and-road projects has lessons for other countries
23356
sinyal
https://www.theguardian.com/news/2018/jul/12/nevis-how-the-worlds-most-secretive-offshore-haven-refuses-to-clean-up
sinyal
nu Guardian
Bacaan anu panjang : Taun-taun ti saprak 2008 parantos ningali tindakan keras global ngeunaan kauangan lepas pantai. Acan sababaraha tempat geus dua kali handap nawarkeun rusiah ka super-beunghar. Di antara ieu, hiji pulo Karibia leutik bisa jadi palaku awon
26972
sinyal
https://www.youtube.com/watch?v=yGTZkKAYsZw
sinyal
CaspianReport
3898
sinyal
https://onezero.medium.com/a-bill-of-rights-for-the-age-of-artificial-intelligence-d9b1c0e80bac
sinyal
medium
Upami robot henteu gaduh kasadaran anu sami sareng manusa, maka ieu dianggo salaku musabab pikeun masihan aranjeunna hak anu béda, sami sareng argumen yén suku atanapi ras sanés kirang ti manusa.
16077
sinyal
https://worldview.stratfor.com/article/biologists-approach-global-affairs
sinyal
Stratfor
Pendekatan ahli biologi pikeun ngawalon patarosan béda ti élmuwan pulitik, nu ilaharna tumpukan fakta jeung enggon dina fashion tertib nu preferably eupan kana téori grand overarching. Tapi prinsip agul Occam -- paporit élmuwan nu boga pamadegan yén téori basajan leuwih hade tinimbang nu leuwih kompleks -- ngan jalan di wewengkon nu cukup basajan pikeun ex.
2267
sinyal
https://www.youtube.com/watch?v=BksSv37crfs
sinyal
Warta CBC: Nasional
Di daérah Toronto sareng Vancouver, dimana caket sapertos sapertilu warga Kanada cicing, impian gaduh bumi mangrupikeun dukungan hirup. Malah nyéwa téh hésé. Jeung ngadadak...
3893
sinyal
http://schwitzsplinters.blogspot.com/2015/01/two-arguments-for-ai-or-robot-rights-no.html
sinyal
The Splintered Mind
24862
sinyal
https://worldview.stratfor.com/article/china-russia-beijing-and-moscow-sign-joint-space-agreement
sinyal
Stratfor
Ambisi deal kalebet eksplorasi angkasa lunar sareng jero, kalayan kamungkinan badarat di bulan.
18805
sinyal
https://www.vox.com/2019/3/27/18175776/opioid-drug-war-legalization
sinyal
Vox
Hiji dinten urang bakal ningali deui perang narkoba salaku kagagalan bencana.