Heartprints: idéntifikasi Biometric nu paduli

KREDIT GAMBAR:
Kiridit Gambar
iStock

Heartprints: idéntifikasi Biometric nu paduli

Heartprints: idéntifikasi Biometric nu paduli

Teks subjudul
Sigana yén pamaréntahan sistem pangenalan raray salaku ukuran cybersecurity bakal diganti ku anu langkung akurat: Tanda tangan denyut jantung.
    • Author:
    • Ngaran pangarang
      Quantumrun tetempoan
    • Oktober 4, 2022

    Tulisan tulisan

    Idéntifikasi biometrik mangrupikeun topik anu sénsitip anu nginspirasi debat umum ngeunaan kumaha éta tiasa ngalanggar privasi data. Seueur jalma anu nyatakeun yén gampang nyumputkeun atanapi ngarobih fitur raray pikeun ngabobodo alat scanning raray. Sanajan kitu, sistem biometrik béda geus kapanggih pikeun ngajamin idéntifikasi contactless tapi leuwih akurat: heartprints.

    Kontéks heartprints

    Dina 2017, tim peneliti ti Universitas Buffalo manggihan sistem cybersecurity anyar anu ngagunakeun radar pikeun nyeken tanda tangan denyut jantung. Sénsor radar Doppler ngirimkeun sinyal nirkabel ka jalma anu dituju, sareng sinyalna mantul deui kalayan gerak jantung udagan. Titik data ieu katelah sidik jantung, anu tiasa dianggo pikeun ngaidentipikasi pola denyut jantung unik individu. Sidik jantung langkung aman tibatan data raray sareng sidik sabab henteu katingali, janten nantang pikeun peretas maok aranjeunna.

    Nalika dianggo salaku metode auténtikasi log-in, sidik jantung tiasa ngalaksanakeun validasi anu terus-terusan. Contona, nalika nu boga komputer atawa smartphone nu kadaptar kaluar, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun aranjeunna kaluar sarta balik otomatis sawaktos sidik jantung maranéhanana dideteksi ku sistem. Radar butuh dalapan detik pikeun nyeken jantung pikeun kahiji kalina teras tiasa ngawaskeunana ku terus-terusan ngenalkeunana. Téknologi ogé parantos kabuktian langkung aman pikeun manusa, dibandingkeun sareng éléktronika Wi-Fi sanés anu ngaluarkeun kirang ti 1 persén radiasi anu dipancarkeun ku smartphone biasa. Panaliti nguji sistem 78 kali ka jalma anu béda, sareng hasilna langkung ti 98 persén akurat.

    Dampak ngaganggu

    Taun 2020, militér AS nyiptakeun scan laser anu tiasa ngadeteksi denyut jantung tina jarak sahenteuna 200 méter kalayan akurasi 95 persén. Pangwangunan ieu penting pisan pikeun Komando Operasi Khusus (SOC) Departemen Pertahanan AS, anu ngatur operasi militer rahasia. Perencana penembak jitu pikeun ngaleungitkeun operasi musuh kedah mastikeun yén jalma anu leres aya dina tempatna sateuacan nembak. Jang ngalampahkeun ieu, prajurit biasa ngagunakeun software nu ngabandingkeun fitur raray kasangka urang atawa gait jeung nu kacatet dina perpustakaan data biometrik disusun ku pulisi jeung agénsi intelijen. Nanging, téknologi sapertos kitu tiasa henteu efektif ngalawan jalma anu nyamur, nutupan sirah, atanapi ngahaja limping. Padahal, kalayan biometrik anu béda sapertos sidik jantung, militér tiasa dipastikeun yén bakal aya kirang rohangan pikeun salah identifikasi. 

    Sistem scanning laser, disebut Jetson, bisa ngukur geter menit dina pakean disababkeun ku keteg jajantung batur. Kusabab haté gaduh bentuk sareng pola kontraksi anu béda, aranjeunna cukup has pikeun mastikeun identitas batur. Jetson nganggo vibrometer laser pikeun ngadeteksi parobahan leutik dina sinar laser anu dipantulkeun tina hiji objek anu dipikaresep. Vibrometer parantos dianggo ti taun 1970-an pikeun ngulik hal-hal sapertos sasak, awak pesawat, mariem kapal perang, sareng turbin angin — milarian retakan anu teu katingali, kantong hawa, sareng cacad bahaya sanésna dina bahan. 

    Aplikasi jeung implikasi tina heartprints

    Aplikasi anu langkung ageung sareng implikasi tina sidik jantung tiasa kalebet: 

    • Sistem panjagaan umum nganggo scanning sidik jantung pikeun ngaidentipikasi masalah kaséhatan poténsial (contona, serangan jantung).
    • Ahli étika prihatin ngeunaan ngagunakeun sidik jantung pikeun panjagaan tanpa idin.
    • Angkutan umum sareng bandara nganggo sistem scanning heartprint pikeun mariksa individu atanapi ngalaporkeun kagiatan anu teu biasa sacara otomatis.
    • Usaha anu ngagunakeun scanning sidik jantung pikeun ngadalikeun aksés ka gedong, kendaraan, sareng alat.
    • Alat téknologi pribadi nganggo scanning sidik jantung salaku kodeu aksés.

    Patarosan pikeun mairan

    • Naon résiko poténsi séjén atanapi mangpaat tina sidik jantung?
    • Kumaha deui biometrik ieu tiasa ngarobih cara anjeun damel sareng hirup?

    Rujukan wawasan

    Tumbu populér sareng institusional di handap ieu dirujuk pikeun wawasan ieu: