Владата

Од владите кои ја модернизираат нивната употреба на технологија до креирање иновативни политики за управување со нашите животи - оваа страница ги покрива трендовите и новостите кои ќе влијаат на иднината на владеењето.

категорија
категорија
категорија
категорија
Во тренд предвидувањаНовифилтри
41652
Увид објави
Увид објави
Сите се согласуваат дека вештачката интелигенција треба да биде непристрасна, но отстранувањето на предрасудите се покажува како проблематично
43431
Увид објави
Увид објави
Како што се појавуваат повеќе закани поради климатските промени, климатскиот активизам расте интервенционистичките гранки.
41464
Увид објави
Увид објави
Движењето Right to Repair сака апсолутна контрола на потрошувачите за тоа како тие сакаат да ги поправат нивните производи.
43328
Увид објави
Увид објави
Производителите на хеликоптери кои сè повеќе ја прифаќаат дигитализацијата може да доведат до поодржлива и поефикасна воздухопловна индустрија.
41431
Увид објави
Увид објави
Застапниците на море тврдат дека повторно го измислуваат општеството, но критичарите мислат дека тие само избегнуваат даноци.
42517
Увид објави
Увид објави
Фагите, кои лекуваат болести без закана од отпорност на антибиотици, може еден ден да излечат бактериски болести кај добитокот без да го загрозат здравјето на луѓето.
42867
Увид објави
Увид објави
Денешното општество оптоварено со информации доведе до зголемен број луѓе кои се заробени во циклус на здравствени проблеми кои сами се дијагностицираат.
1293
Сигнали
https://www.abc.net.au/news/2014-11-25/estonia-to-offer-e-residency-online-to-non-citizens/5917240?nw=0
Сигнали
ABC
Естонија станува првата земја во светот која нуди е-жителство на лица кои не се државјани, овозможувајќи пристап до владините услуги преку Интернет.
41450
Увид објави
Увид објави
Некои големи градови сега спроведуваат бесплатен јавен превоз, наведувајќи ја социјалната и мобилната еднаквост како главни мотиватори.
41667
Увид објави
Увид објави
Антимикробните лекови стануваат сè понеефикасни како што отпорноста на лековите се шири на глобално ниво.
27867
Сигнали
https://www.youtube.com/watch?v=gWRfd5aeBDE&feature=youtu.be
Сигнали
Quicktake на Блумберг
Нафтената индустрија вели дека револуцијата на шкрилци е мост, кој ќе ја однесе Америка до иднината на 100% обновлива енергија. Но, фракингот има значителни негативни ...
41530
Увид објави
Увид објави
Водородните возови можеби се поевтина алтернатива од возовите на дизел во Европа, но сепак може да придонесат за глобалните емисии на јаглерод диоксид.
27183
Сигнали
https://www.scmp.com/abacus/tech/article/3105522/beyond-great-firewall-chinas-vast-censorship-apparatus-ropes-companies
Сигнали
Јужна Кина утро пост
Обезбедувачите на онлајн услуги треба да користат комбинација од труд и автоматизирана технологија за да ја задржат содржината во прифатливи граници или да ризикуваат казни и други казни.
41751
Увид објави
Увид објави
Моќта на ветерот може да обезбеди чиста енергија на глобално ниво
23388
Сигнали
https://www.thespec.com/ts/politics/2020/04/28/no-covid-19-bailouts-for-firms-that-use-tax-havens-prime-minister-justin-trudeau-says.html
Сигнали
Гледачот на Хамилтон
„Ние ќе продолжиме да гарантираме дека оние на кои им треба помош ќе ја добијат, но оние кои избегнуваат или избегнуваат данок нема да добијат помош“, рече Трудо во вторникот.
21574
Сигнали
https://www.livemint.com/Companies/jD73mHWleU8hnPlvc0WHeI/Govt-approves-100-electrification-of-railways-by-202122.html
Сигнали
Нане
100% електрификација на железницата ќе ја намали сметката за гориво на Индиските железници за 13,510 крори/годишно и ќе ја подобри безбедноста, капацитетот и брзината
10481
Сигнали
https://www.theverge.com/2016/4/1/11344832/music-industry-copyright-law-change-christina-aguilera-katy-perry
Сигнали
Работ
Кристина Агилера, Кети Пери, deadmau5 и десетици други музичари бараат од американската влада да го обнови Законот за дигитални милениумски авторски права (DMCA), дел од законот што го регулира пристапот до ...
19850
Сигнали
https://www.youtube.com/watch?v=ZZgNjznO4Cg&feature=youtu.be
Сигнали
Институтот Мекдоналд-Лориер
Канадските власти би биле мудри да разберат до кој степен постапките на претседателот одразуваат намерна рекалибрација на повоениот меѓународен договор...
43126
Сигнали
https://www.theguardian.com/media/2022/jan/16/bbc-licence-fee-to-be-abolished-in-2027-and-funding-frozen
Сигнали
Гардијан
Владиното соопштение ќе го принуди радиодифузерот да направи длабоки кратења на програмските буџети
43319
Увид објави
Увид објави
Неколку компании развиваат и применуваат алтернативни технологии за позиционирање, навигација и тајминг за да ги задоволат потребите на транспортните и енергетските оператори, компаниите за безжични комуникации и фирмите за финансиски услуги.
23904
Сигнали
https://getpocket.com/explore/item/too-rich-too-comfortable-why-japan-is-so-resistant-to-change-even-as-disaster-looms?utm_source=pocket-newtab
Сигнали
Земете џеб
Внимателно гледајќи ги социјалните и економските прашања на земјата.