ИМ ПОМАГАМЕ НА КЛИЕНТИТЕ ДА НАСРЕДУВААТ ОД ИДНИТЕ ТРЕНДОВИ

Платформата за трендови на вештачка интелигенција на Quantumrun и професионалците за предвидување ќе му помогнат на вашиот тим да истражи деловни идеи подготвени за иднината.

кликнете кликнете кликнете
109141
Увид објави
Увид објави
Заблудувачката содржина се шири и напредува низ целиот свет; владите развиваат законодавство за да ги повикаат изворите на дезинформации одговорни.
109140
Увид објави
Увид објави
ЕУ работи на имплементирање на скап данок на јаглерод за индустриите со интензивни емисии, но што значи тоа за економиите во развој?
108670
Увид објави
Увид објави
Земјите сега размислуваат за наметнување меѓународни даночни шеми за јаглерод, но критичарите тврдат дека овој систем може негативно да влијае на глобалната трговија.
108669
Увид објави
Увид објави
Истражувачите го истражуваат потенцијалот на хибрид мозок-компјутер кој може да оди таму каде што силиконските компјутери не можат.
108668
Увид објави
Увид објави
Апетитот за ризик за технолошките стартапи се намалува како што се наѕира финансиската несигурност.
108667
Увид објави
Увид објави
Климатските промени влијаат на човечкото тело, што може да има долгорочни последици по јавното здравје.
85720
Увид објави
Увид објави
Неколку глобални студии покажаа дека психоделичните лекови може да се користат во третмани за ментално здравје; сепак, сè уште недостасуваат регулативи.
85718
Увид објави
Увид објави
Трговците на мало се обидуваат да го намалат влијанието на е-трговијата врз животната средина со префрлање на електрични возила за испорака и фабрики кои работат на обновлива енергија.
85717
Увид објави
Увид објави
Клиентите бараат брендови кои одговараат на нивните уникатни преференции и нудат приспособливи опции.
85178
Увид објави
Увид објави
Универзитетите го инкорпорираат ChatGPT во училницата за да ги научат студентите како да го користат одговорно.
85161
Увид објави
Увид објави
Вградувањето на финансиски услуги им овозможува на брендовите без напор да ги интегрираат финансиските трансакции во нивниот веќе постоечки оџак технологија за плаќања.
85160
Увид објави
Увид објави
Површините отпорни на прашина можат да имаат корист од различни индустрии, вклучително и електроника, вселенско истражување и паметни домови.
84607
Увид објави
Увид објави
Блокчејн може да го оптимизира тргувањето со хартии од вредност и порамнувањата преку паметни договори.
84606
Увид објави
Увид објави
Робо-советниците треба да го демократизираат пристапот до финансиски совети и да ги елиминираат ризиците од човечка грешка
78866
Увид објави
Увид објави
Соларните ќелии од перовскит, поместувајќи ги границите на енергетската ефикасност, се подготвуваат да ја променат потрошувачката на енергија.
78865
Увид објави
Увид објави
Поефикасните соларни ќелии воведуваат нова ера на прифатлива, обновлива енергија што може да ги преобликува градовите и индустриите.
78864
Увид објави
Увид објави
Интегрирањето на вештачката интелигенција за симулации на воени игри може да ги автоматизира одбранбените стратегии и политики, поставувајќи прашања за тоа како етички да се користи вештачката интелигенција во борба.
78863
Увид објави
Увид објави
Генеративната вештачка интелигенција овозможува прилагоден дизајн на антитела, ветувајќи персонализирани медицински откритија и побрз развој на лекови.
78862
Увид објави
Увид објави
Генеративната вештачка интелигенција ја демократизира уметничката креативност, но отвора етички прашања за тоа што значи да се биде оригинален.
78727
Увид објави
Увид објави
Битката за критичните суровини достигнува висока температура додека владите се трудат да ја минимизираат зависноста од извозот.
78726
Увид објави
Увид објави
Земјите формираат нови економски и геополитички сојузници за да се движат во средина полна со конфликти.