здравје

Генетско уредување иновации за лекување болести; импланти кои ги прават луѓето натчовечки; владини инвестиции кои ја прават здравствената заштита подостапна - оваа страница ги покрива трендовите и новостите што ќе ја водат иднината на здравството.

категорија
категорија
категорија
категорија
Во тренд предвидувањаНовифилтри
42487
Увид објави
Увид објави
Човечкото микрочипирање може да влијае на сè, од медицински третмани до онлајн плаќања.
42463
Увид објави
Увид објави
Две капки за очи би можеле да станат нов начин за справување со пресбиопијата да им пружат надеж на оние со далекувидност.
42867
Увид објави
Увид објави
Денешното општество оптоварено со информации доведе до зголемен број луѓе кои се заробени во циклус на здравствени проблеми кои сами се дијагностицираат.
41812
Увид објави
Увид објави
Науката за крионика, зошто стотици се веќе замрзнати и зошто повеќе од илјада други се пријавуваат да бидат замрзнати при смрт.
41447
Увид објави
Увид објави
Развојот на органоидните студии овозможи речиси повторно да се создадат вистински човечки органи.
42517
Увид објави
Увид објави
Фагите, кои лекуваат болести без закана од отпорност на антибиотици, може еден ден да излечат бактериски болести кај добитокот без да го загрозат здравјето на луѓето.
37203
Сигнали
https://www.thelocal.fr/20190405/french-health-minister-opposed-to-selling-over-the-counter-drugs-in-supermarkets
Сигнали
Локалната
41451
Увид објави
Увид објави
Електронските тетоважи се развиваат како нова генерација за здравствена и естетска опрема за носење.
19838
Сигнали
https://www.msn.com/en-ca/news/offbeat/introducing-dormio-mit-s-incubation-device-that-could-let-you-pick-your-dreams/ar-BB17pP6F?ocid=msedgntp
Сигнали
МСН
Дали некогаш сте заспале откако гледавте филм за суперхерои и сте се нашле како се вивнувате низ небото во вашите соништа? Сакавте да го сонувате истиот сон следната ноќ? „Дормио“, ново развиен уред од Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ), може да ви помогне да го направите токму тоа. Научниците од MIT кои работеле на развојот на Dormio велат дека со уредот може да се овозможи
18346
Сигнали
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/uruguay-pharmacies-legalise-marijuana-cannabis-a7673621.html
Сигнали
Независни
Владата се надева дека процесот на официјализирање „ќе го гарантира квалитетот и чистотата на производот“ што го консумираат граѓаните, вели шефот на Националниот одбор за лекови.
43157
Увид објави
Увид објави
Климатските промени ги влошуваат постоечките болести, им помагаат на штетниците да се шират во нови области и им се заканува на популацијата ширум светот со тоа што одредени здравствени состојби ги прават ендемични.
41532
Увид објави
Увид објави
Напредокот во интерфејсите на мозокот-компјутерот се случува под нашиот нос, но колкава контрола имаме врз потенцијалната човечка интелигенција која оваа технологија ја собира?
41794
Увид објави
Увид објави
Со фасцинантните претстојни технологии, спортската технолошка индустрија треба да го преземе светот на спортот.
42445
Увид објави
Увид објави
Тековните грижи за биосигурноста и биосигурноста во врска со истражувањето за стекнување на функции сега се во првите редови на јавната контрола.
42861
Увид објави
Увид објави
Длабоката мозочна стимулација може да помогне да се контролира електричната активност на мозокот за да се обезбеди траен третман за ментални болести.
42444
Увид објави
Увид објави
Терапиите базирани на растителни производи за јадење може да станат нова форма на вакцинација, благодарение на развојот на молекуларното земјоделство.
42842
Увид објави
Увид објави
Апликациите за онлајн терапија и употребата на текстуални пораки може да ја направат терапијата поевтина и подостапна за луѓето ширум светот.
41472
Увид објави
Увид објави
Сè поголем број тинејџери не се идентификуваат со својот пол при раѓањето.
41651
Увид објави
Увид објави
Научниците открија нови техники и третмани за регенерација на фоликулите на косата од матични клетки.
42443
Увид објави
Увид објави
Роботиката и синтетичките делови од човечкото тело може да доведат до ветувачка иднина за лицата со физички инвалидитет.
41817
Увид објави
Увид објави
Користењето на медитацијата како дополнителна терапија за управување со болката може да ја зголеми ефикасноста на лековите и да ја намали зависноста на пациентите од нив.
41780
Увид објави
Увид објави
Зголемената популарност на апликациите за нега на доенчиња поддржува многу нови родители низ искушенијата и неволјите на воспитувањето деца.