предвидувања на Филипините за 2040 година

Прочитајте 11 предвидувања за Филипините во 2040 година, година кога оваа земја ќе доживее значителна промена во нејзината политика, економија, технологија, култура и животна средина. Тоа е вашата иднина, откријте за што сте.

Quantumrun Foresight ја подготви оваа листа; Футуристичка консултантска фирма која користи стратешко предвидување за да им помогне на компаниите да напредуваат од идните трендови.

Предвидувања за меѓународни односи за Филипините во 2040 година

Прогнозите за меѓународни односи кои ќе влијаат на Филипините во 2040 година вклучуваат:

Политички предвидувања за Филипините во 2040 година

Предвидувањата поврзани со политиката кои ќе влијаат на Филипините во 2040 година вклучуваат:

Владини предвидувања за Филипините во 2040 година

Владините предвидувања за влијание врз Филипините во 2040 година вклучуваат:

Економски предвидувања за Филипините во 2040 година

Предвидувањата поврзани со економијата кои ќе влијаат на Филипините во 2040 година вклучуваат:

  • Филипините сега се класифицираат како економски подобри резултати откако постигнаа просечен годишен раст на БДП од 5.3% во изминатите 20 години. Веројатност 60%1
  • Нацијата сега е претежно средна класа, бидејќи приходот по глава на жител достигнува најмалку 11,000 долари низ Филипините оваа година. Веројатност 50%1
  • Филипините им се придружуваат на азиските тигри Хонг Конг, Сингапур, Јужна Кореја, Тајван и Кина како една од ретките нации кои тројно го зголемиле бруто домашниот производ по глава на жител за само две децении. Веројатност 40%1
  • Сега, кога повеќето Филипинци заработуваат месечен приход од 2,300 американски долари и имаат сопственост и дом и автомобил, нацијата е на пат да го исполни статусот на средната класа оваа година. Веројатност 40%1

Технолошки предвидувања за Филипините во 2040 година

Технолошките предвидувања за влијание врз Филипините во 2040 година вклучуваат:

Предвидувања на културата за Филипините во 2040 година

Предвидувањата поврзани со културата за влијание врз Филипините во 2040 година вклучуваат:

Одбранбени предвидувања за 2040 година

Предвидувањата поврзани со одбраната за влијание врз Филипините во 2040 година вклучуваат:

Инфраструктурни предвидувања за Филипините во 2040 година

Предвидувањата поврзани со инфраструктурата кои ќе влијаат на Филипините во 2040 година вклучуваат:

  • Зголемениот развој на нуклеарната енергија во изминатите 20 години сега задоволува голем дел од енергетската побарувачка на Филипините, која е тројно зголемена од 2019 година. Веројатност 50%1

Предвидувања за животната средина за Филипините во 2040 година

Предвидувањата поврзани со животната средина за влијанието на Филипините во 2040 година вклучуваат:

  • Големите проекти за енергетски развој им помагаат на Филипините да станат помалку зависни од увозот на нафта, особено бидејќи побарувачката за енергија во земјата се зголемува четири пати од 2019 година оваа година. Веројатност 40%1

Научни предвидувања за Филипините во 2040 година

Предвидувањата поврзани со науката за влијание врз Филипините во 2040 година вклучуваат:

Здравствени предвидувања за Филипините во 2040 година

Предвидувањата поврзани со здравјето кои ќе влијаат на Филипините во 2040 година вклучуваат:

  • Домашниот животен век се искачи на 74.2 оваа година, но Филипините сè уште паѓаат на 132-то место на глобално ниво според очекуваниот животен век, од 129-тото на глобалното рангирање во 2016 година. Веројатност 60%1
  • Ракот на грлото на матката стана минато со нула нови случаи оваа година, сето тоа благодарение на имплементацијата на Националниот акт за интегрирана контрола на ракот донесен во 2019 година. Веројатност 60%1

Повеќе предвидувања од 2040 година

Прочитајте ги врвните глобални предвидувања од 2040 година - Кликни тука

Следното закажано ажурирање за оваа страница со ресурси

7 јануари 2022 година. Последно ажурирано на 7 јануари 2020 година.

Предлози?

Предложете корекција за подобрување на содржината на оваа страница.

исто така, бакшиш ни за која било идна тема или тренд што би сакале да ја покриеме.