E-doping: eSports ngagaduhan masalah narkoba

KREDIT GAMBAR:
Kiridit Gambar
iStock

E-doping: eSports ngagaduhan masalah narkoba

Ngaronjat tina tren hareup

Langganan dinten ayeuna pikeun ngalengkepan tim anjeun sareng platform tren utama sareng tetempoan anu dianggo ku multidisiplin, tim fokus ka hareup anu damel di sakuliah departemén dina Strategi, Inovasi, Pangembangan Produk, Panaliti Investor, sareng Wawasan Konsumén. Ngarobih tren industri janten wawasan praktis pikeun bisnis anjeun.

Dimimitian dina $ 15 / bulan

E-doping: eSports ngagaduhan masalah narkoba

Teks subjudul
Pamakéan dopan anu teu diatur pikeun ningkatkeun fokus lumangsung dina eSports.
    • Author:
    • Ngaran pangarang
      Quantumrun tetempoan
    • November 30, 2022

    Tulisan tulisan

    Pamaén eSports beuki ngagunakeun zat nootropik pikeun ngajaga refleksna seukeut salami kompetisi kaulinan vidéo-patok tinggi.  

    Kontéks e-doping

    Doping mangrupikeun kalakuan atlit anu nyandak zat-zat haram pikeun ningkatkeun prestasina. Nya kitu, e-doping nyaéta kalakuan pamaén dina eSports nyokot zat nootropic (ie, ubar pinter jeung enhancers kognitif) pikeun ngaronjatkeun kinerja kaulinan maranéhanana. Contona, saprak 2013, amphetamines kawas Adderall geus beuki dipaké pikeun meunangkeun fokus hadé, ngaronjatkeun konsentrasi, ngurangan kacapean, sarta induksi katentreman. Gemblengna, prakték e-doping tiasa masihan kauntungan anu teu adil pikeun pamaén sareng tiasa nyababkeun épék bahaya dina jangka panjang.

    Pikeun merangan e-doping, Liga Olahraga Éléktronik (ESL) gawé bareng jeung Badan Anti-Doping Dunya (WADA) pikeun ngembangkeun kawijakan anti-doping di 2015. Seueur tim eSports salajengna gawé bareng pikeun ngabentuk Asosiasi E-Olahraga Dunya (WESA). ) pikeun mastikeun yén sadaya acara anu dirojong ku WESA bakal bébas tina prakték sapertos kitu. Antara 2017 jeung 2018, pamaréntah Pilipus jeung FIFA eWorldcup nyandak ukuran pikeun nyieun tés ubar diperlukeun, sahingga pamaén tunduk kana tés anti doping sarua salaku atlit biasa. Nanging, seueur pangembang vidéo anu henteu acan ngabéréskeun masalah éta dina acarana, sareng dina taun 2021, sababaraha régulasi atanapi uji ketat anu ngeureunkeun pamaén dina liga anu langkung alit tina ngagunakeun nootropics.

    Dampak ngaganggu 

    Tekanan pikeun pamaén eSports pikeun ngalatih langkung keras sareng ningkatkeun langkung gancang kamungkinan bakal ngagedekeun panggunaan e-doping sapanjang olahraga. Persentase jalma anu nyandak zat tiasa diperkirakeun ningkat upami ukuran pikeun ngirangan tindakan ieu henteu dilaksanakeun pas.

    Ngalaksanakeun tés wajib salami liga tiasa nyababkeun dinamika kakuatan anu henteu saimbang antara organisasi anu kasohor sabab asosiasi anu langkung alit tiasa henteu mampuh infrastruktur pikeun nanggung amanat tés. Nuluykeun skandal e-doping tiasa ngadesek pamekar kaulinan pikeun ngabéréskeun masalah éta sabab kauntungan anu ageung tina kasuksésan eSports. Kitu ogé, leuwih nagara bisa diperkirakeun nyekel e-gamers kana standar anti doping sarua jeung atlit séjén, ngaronjatkeun usaha pikeun ngatur pamakéan dopants.   

    Implikasi tina e-doping 

    Implikasi anu langkung ageung tina e-doping tiasa kalebet:

    • Langkung seueur organisasi anu maréntahkeun tés suplement pikeun ngajagi sareng ngirangan doping éléktronik.
    • Naékna pamaén eSports anu ngagaduhan masalah kaséhatan parah kusabab épék jangka panjang dopan.
    • Seueur pamaén anu teras-terasan nganggo suplemén over-the-counter pikeun ngabantosan produktivitas sareng waspada. 
    • Langkung seueur pamaén eSports, dikaluarkeun tina maén kusabab skandal e-doping anu diungkabkeun ngaliwatan tés wajib. 
    • Sababaraha pamaén pangsiun awal sabab bisa jadi teu bisa Cope jeung kompetisi ngaronjat sabab kaunggulan adil.
    • Pangembangan obat nootropik énggal anu gaduh épéktipitas anu ningkat sareng henteu tiasa dilacak, didorong ku paménta ti sektor eSports anu booming. Ubar sapertos kitu ogé bakal nampi nyoko sékundér anu signifikan ku mahasiswa sareng pagawé kerah bodas anu beroperasi dina lingkungan setrés anu luhur.

    Patarosan pikeun mairan

    • Kumaha deui saur anjeun e-doping tiasa dipantau sareng dikirangan?
    • Kumaha pamaén tiasa ditangtayungan tina tekanan e-doping di lingkungan kaulinan?

    Rujukan wawasan

    Tumbu populér sareng institusional di handap ieu dirujuk pikeun wawasan ieu: